Feedback

Volkswagen Group va face trei versiuni diferite ale roadsterului Bluesport

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 02.06.2011
Volkswagen a reconfirmat faptul că va construi trei modele pe platforma lui Bluesport şi a detaliat cum se vor diferenţia versiunile Audi şi Porsche de modelul cu sigla Volkswagen.

Volkswagen va construi trei modele bazate pe Conceptul Bluesport. Astfel, vor exista trei roadstere cu motor central care utilizează aceeaşi platformă şi aceeaşi arhitectură electrică, iar acestea vor purta siglele Volkswagen, Audi şi Porsche – după caz. Deşi toate au tracţiune spate şi vor utiliza, în mare, elemente tehnologice apropiate, clienţii cărora le sunt destinate sunt diferiţi, iar fiecare model va avea design-ul său individual, care îl va distanţa dramatic de "fraţii" săi de platformă. Audi va aborda nişa deschisă de BMW odată cu Z3, Porsche va avea un model mai ieftin decât Boxer, iar Volkswagen se va lupta în segmentul lui Mazda MX-5.

Versiunea Audi va primi un aspect futurist, inspirat din cel al lui E-tron Spyder Concept. Respectivele linii vor fi utilizate ulterior şi de viitoarea generaţie a lui R8. Între timp, Porsche va crea un roadster cu un aspect retro, care va aminti puternic de celebrul 550 Spyder lansat în 1953. Modelul respectiv va fi entrylevel-ul în gama Porsche şi va fi denumit 550. Volkswagen va rămâne la conservatorismul care caracterizează marca şi va aplica partea frontală a gamei actuale la o versiune de serie a lui Bluesport.

Interiorul fiecărui model din acest trio va fi diferit, urmând să reprezinte atât arhitectura de bord utilizată de marca de care aparţine, cât şi materialele, culorile şi texturile găsite în reprezentanţii acesteia. Fie că vorbim de piese precum ceasurile de bord, cheia, volanul sau chiar unele comutatoare, toate elementele respective vor fi diferite, la fel cum este cazul trio-ului Volkswagen Touareg, Audi Q7 şi Porsche Cayenne.

Cea de-a treia trăsătură definitorie a fiecătui model va fi motorizarea. Modelele Volkswagen vor utiliza unităţi TSI de 1.4 litri, care vor oferi în jur de 170 CP. Sunt şanse ca versiunea Volkswagen să fie oferită şi în compania motoarelor diesel. Cei de la Audi vor oferi două unităţi turbo, de 2.0 şi 2.5 litri, care vor avea patru, respectiv cinci cilindri, în timp ce Porsche îşi va echipa entrylevel-ul cu o unitate boxer cu patru cilindri, supraalimentată, aflată în decurs de dezvoltare la centrul din Weissach. Versiunea de top a lui Porsche 550 va dezvolta 380 CP şi va fi echipat cu un motor boxer bi-turbo de 2.0 litri.

Via | Autocar

Comentarii (2)

 • Vw roadster
  Stire veche. am citit deja toate astea in auto bild 5/2011 din 24 martie. Internet, internet, dara daca vine cu stiri la doua luni dupa print e doar copy paste. in auto bild scrie acelasi lucru.
  10 0
 • VW
  parca trebuia sa poarte siglele VW, Audi si Seat... sa inteleg ca Seat gata a fost scoasa din ecuatie??
  Si nu inteleg rostul inca unui roadster in curtea VW, ar merge la Audi si Porche si la Seat... VW are deja Golf cabrio si Eos, mai bine ar lucra putin la Eos, sa il diferentieze ceva mai mult fata de Golf cabrio
  0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru