Volkswagen, interesati de Ducati

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 16.10.2009
Volkswagen si-ar putea aplica planurile de extindere anuntate anterior prin achizitia marcii italiene Ducati. Pentru moment, aceasta ipoteza nu a fost confirmata de catre oficialii celor doua marci.

Germanii de la Volkswagen ar putea achizitiona o mare parte din actiunile Ducati pentru a activa si pe piata motocicletelor. Motivul pentru care aceasta marca ar fi preferata de catre constrctorul german este simplu – Ferdinand Piech, presedintele consiliului director Volkswagen, conduce un Ducati desi are 72 de ani si regreta faptul ca nu a achiztionat intreaga companie italiana in 1985, pe vremea cand aceasta avea probleme financiare grave.

Pe langa asta, Ducati este o marca europeana cu traditie, iar Volkswagen ar avea deja o gama larga de modele pe care ar putea sa lucreze ulterior. Mai mult decat atat, Ducati are o imagine de marca foarte buna, care poate fi prelucrata de catre cei de la Volkswagen pentru a obtine vanzari mai bune. Pe piata din Italia, Ducati a suferit o scadere a vanzarilor de 38.8 % in decursul lunii ianuarie a acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Zvonurile privind achizitia unui constructor de motociclete de cate cei de la Volkswagen au aparut in momentul in care Ferdinand Piech a anuntat ca grupul VAG doreste sa se extinda, in cadrul unei conferinte de presa de la Salonul Auto de la Frankfurt. Cei de la Volkswagen discuta deja cu Suzuki pentru o posibila fuziune, iar eventualele planuri privind marca Ducati sunt neclare.

Via | Clutchandchrome

Comentarii (4)

  • Victor
    Ducati sau MV Agusta ?
    Azi grupul VW a anuntat ca va cere actionarilor sai pentru a aproba o marire de capital de 10 miliarde euro pentru a finanta preluarea Porsche AG si Porsche Holding GmbH ( dealerul de masini ) precum si alte operatiuni . Cum grupul VW are in banci lichiditati de peste 12 miliarde euro, analistii financiari considera ca o mare parte din cele 10 miliarde euro pe care VW doreste sa-i stranga vor fi folositi pentru preluarea totala a MAN SE ( VW detine 29.99%, la 30 % este obligat sa cumpere restul actiunilor) precum si a unui pachet important de actiuni la Suzuki Motor (intre 20 si 30 %) . Achizitia unui constructor de motociclete de catre grupul VW este un chilipir daca am compara suma de achizitie cu sumele necesare achizitionarii Porsche, MAN si eventual Suzuki . Ieri Harley-Davidson a anuntat ca va vinde constructorul MV Agusta ( ce detine si Cagiva ) pentru 70 milioane euro ( aceieasi suma cu care a cumparat MV Agusta in 2008 ) . MV Agusta ar fi o achizitie mult mai avantajoasa ca pret pentru VW in comparatie cu Ducatti care are o valoare de piata mult mai mare decat MV Agusta insa nu este exclus ca Ferdinand Piech sa doreasca achizitia ambilor constructori italieni de motociclete .
    13 0
  • schumi
    ...
    VW sa cumpere Ducati ??? Doamne fereste!!!
    1 12
  • Cred ca Ducati arata bine! Haha!
    0 1
  • acum cateva luni (ani) citeam un comment de un taran fara sapa ca vw e pe duca , deabia acu inteleg ce vroia sa zica , vw e pe ducati :)))))))
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru