Volkswagen l-a angajat pe Jost Capito, omul din spatele lui Ford Focus RS

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.03.2012
Volkswagen a anunţat astăzi că divizia sa de performanţă va fi condusă de Jost Capito, omul care a condus departamentele de performanţă american şi european ale Ford.

Volkswagen a anunţat astăzi oficial investirea lui Jost Capito în funcţia de şef al diviziei sale de motorsport. Capito, care a făcut istorie în cei 11 ani petrecuţi la Ford, va prelua funcţia de la Kris Nissen începând cu data de 1 mai.

În vârstă de 53 de ani, Capito se bucură de o vastă experienţă în lumea automobilelor de performanţă. Cariera sa se leagă de cele mai importante nume din industrie. Totul a început în 1984, când a fost angajat de BMW în funcţia de inginer de dezvoltare pentru motoare de performanţă. A trecut apoi la Porsche 5 ani mai târziu, fiind responsabil la început de organizarea competiţiei Carrera Cup şi mai apoi de toate campionatele desfăşurate sub egida constructorului din Stuttgart.

În 1996 trece în tabăra celor de la Sauber Petronas Engineering HG, pentru ca din 1998 să coordoneze activitatea echipei de Formula 1 Sauber Red Bull.

Din 2001, Capito lucrează la Ford unde va avea o contribuţie importantă la dezvoltarea modelelor Focus RS, Focus ST şi Fiesta ST.

În tot acest timp va ocupa funcţia de director al departamentelor Ford Global Performance Vehicles şi Motorsport Business Development. Câtă vreme s-a aflat în această poziţie, Jost Capito a supervizat activitatea ambelor divizii de performanţă Ford, americană (SVT) şi europeană (RS).

Pe lângă experienţa de manager, Jost Capito s-a remarcat şi ca pilot. El a participat la mai multe concursuri de anduranţă, fiind chiar câştigătorul categoriei camioane în cadrul Raliului Dakar din 1985.

via l carscoop

Comentarii (6)

  • Jost Capito
    Mi-ati pocit numele
    Ma cheama de fapt *Jost* Capito, nu Josh.
    8 4
  • AndreiRN
    Ambitii
    Hmmmmm ......
    VW a luat pe cel ce a facut noul design la Camaro de la GM.
    Apoi au luat unu si de la Ford.
    Acuma is fac fabrica de asamblare in US.
    Au planuri mari pe continentul automobilelor.
    15 5
  • hmmm ford sunt in mare rahat
    13 15
  • @ Jost
    nu au cum sa stie ei asta, e grea meseria de jurnalist :))
    5 6
  • pocnitoarea focus
    O sa rad de-o sa ma stric cand o sa vad primul Golf GTI dand rateuri si scotand flama pe toba de esapament, intr-un nor de praf :))
    8 16
  • AndreiRN
    pt mascarici
    Pai nu cred ca o sa mai ai asa ocazie deoarece primul Golf GTI a fost deja retopit.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru