Volkswagen pregăteşte versiunea sportivă Jetta R

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 05.11.2010
Volkswagen plănuieşte extinderea gamei sale de performanţă R cu două noi modele: subcompactul Polo şi proaspătul sedan Jetta. Acesta ar urma să ofere un V6 pe benzină.

La începutul acestui an, Volkswagen a încercat să individualizeze gama sportivă R prin lansarea unei divizii separate, orientate doar către versiuni de performanţă, asemeni mult mai titraţilor M de la BMW şi AMG de la Mercedes.

Volkswagen are deja în portofoliu doi membri ai diviziei R, în persoana compactelor Golf şi Scirocco, însă plănuieşte să introducă pe viitor alte două noi modele. Este vorba despre versiunea de performanţă a noului Jetta şi despre subcompactul Polo.

Despre proaspăta generaţie a sedanului din Wolfsburg vorbesc chiar surse din interiorul constructorului german. Informaţia este susţinută şi de prototipul Jetta expus în cadrul ceremoniei private de lansare a sedanului. Versiunea concept ascundea sub capotă un motor V6, a cărui putere nu a fost dezvăluită, conectat la o transmisie DSG şi la o tracţiune integrală 4Motion.

Ulrich Hakenberg, omul care conduce departamentul de dezvoltare în cadrul Volkswagen, a declarat că o versiune Jetta R va fi lansată doar dacă publicul o va cere.

Având în vedere apetitul pentru motoare V6, manifestat pe unele pieţe mondiale, cum ar fic ea din Statele Unite, nu este exclus să vedem o versiune de serie a prototipului în următorii ani.

Până atunci însă, gama R a constructorului german ar putea să ureze bun venit micului Polo, care are nevoie de o platformă modernizată a actualului Audi A1, capabilă să găzduiască şi o tracţiune 4x4.

via | automedia

Comentarii (8)

  • Jetta R : V6 DSG 4Motion
    cui nu i-ar placea un sedan puternic 4x4 ...
    11 2
  • Passat
    De ce mi-as mai luat Passat cand Jetta arata mai bine si are specificatiile astea ?
    12 4
  • cutia nemtzeasca
    Norocu lor ca pe Fluence nu se baga motoare mai puternice ca si pe segmentul asta ar fi mancati. Creca in 2 3 ani se duce de rapa VAG.
    4 12
  • Pentru ca Passatul este mai mare.Ai mai mult spatiu!
    8 4
  • pt. dci
    Tu (fan Renault ) chiar nu pricepi ca lumea isi ia Renaulturi doar pt. ca sunt mai ieftine?Unde zici ca i-au batut pe nemti ,francezii?Nici macar in razboaie. Iar cea mai vanduta masina in Europa , e tot Golful. Stii de ce ? Aia au bani si-si permit sa cumpere ce vor pe cand noi ne multumim cu gunoiul frantuzesc ,amagindu-ne cu ideea ca avem o masina buna. Nu e asa...
    6 5
  • SI cand te gandesti ca masina asta e la acceasi clasa cu loganu'... chiar daca loganul e mai ieftin.. la aceeasi clasa..

    Stau si ma intreb cand o sa arata vreo dacie cel putin pe jumatatea masinii asteia de frumos??.. in 2012.. 2013?.. sa mai plusez...?!
    3 4
  • @dCi si @Koss
    Renault sau Dacia nu se compara cu Volkswagen
    3 3
  • @LUCCI
    Renault e sub Volkswagen , dar sunt destul de bune
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru