Volkswagen Touareg a stabilit cea mai rapidă traversare a celor două Americi

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 21.07.2011
Volkswagen Touareg şi echipa lui Rainer Zietlow deţin recordul mondial pentru cea mai rapidă traversare a autostrăzii Pan-Americana, cea mai lungă autostradă din lume.

Cei de la Volkswagen au reuşit să stabilească un nou record mondial la bordul lui Touareg TDI. Pilotul Rainer Zietlow, specializat în competiţiile de off-road, a condus un Touareg pe un traseu de 25.000 de kilometri în 11 zile, 17 ore şi 22 de minute. Graţie echipei de aventurieri, Volkswagen Touareg a mers aproape fără oprire, reuşind să depăşească recordul anterior cu peste trei zile. Cei de la TUV Nord Mobility au certificat deja reuşita celor de la Volkswagen.

Călătoria a pornit pe 2 iulie, în Argentina şi a trecut echipa printr-o serie de încercări dificile din partea climei. Fie că vorbim de furtuni de nisip în Chile sau drumuri pline de noroi în Alaska, echipa a reuşit să treacă mai departe, iar opririle preplanificate pentru carburant i-au ajutat să reducă timpul total de parcurgere al traseului. Acest record vine şi cu o "încărcătură" filantropică, echipa urmând să doneze 10 cenţi pentru fiecare kilometru parcurs, două localităţi din America Latină urmând să fie ajutate cu o sumă de 250.000 de dolari.

Echipa a condus un Touareg 3.0 V6 TDI. Modelul a fost echipat cu un set de anvelope speciale şi cu un rezervor auxiliar de carburant, care avea o capacitate de 300 de litri. Echipa de aventurieri este formată din Rainer Zietlow, Juan Carlos Fernandez şi Marius Beila.

Pentru a-şi sărbători reuşita, Zietlow va conduce Touareg-ul respectiv la unele reprezentanţe Volkswagen din Statele Unite ale Americii şi îl va prezenta clienţilor interesaţi de versiunea standard a acestui model.

Via | TDI-Panamericana

Comentarii (4)

  • "record cu încărcătură filantropică" ? hai nu ma innebuniti ! problema e ca pe de-o parte au dat si pe de alta au luat... cu nemiluita... ce au luat? au luat ani din viata fiecaruia la cate poluare au produs... sau poluarea nu-i o problema?
    9 20
  • slab, daca era duster ii trebuia numai jumate din timp
    10 4
  • @
    As vrea sa se incerce si cu DUSTER, deoarece cat de cat, conteaza si aceste recorduri la vanzarile unui automobil.
    Ma intreb cum de nu au luat V8-ul TDI ?
    3 1
  • Au avut aceasi sponsori care au fost si pt estonianul cu Dacia Sandero ( Porto-Vladivostok)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru