Volkswagen va lansa Passat BlueMotion pe benzina

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.05.2009
Volkswagen va lansa si o versiune pe benzina a modelului Passat BlueMotion, echipata cu motor de 122 de cai putere. Consumul noii versiuni va fi de numai 5.9 litri la 100 de km.

Esential

122 de cai putere ofera motorul de 1.4 litri benzina instalat pe Passat BlueMotion.

Volkswagen si-a cladit pana in prezent o reputatie buna pe segmentul dieselurilor eficiente, multumita rezultatelor inregistrate de membrii gamei BlueMotion. Constructorul german a decis insa ca e timpul sa se afirme si pe segmentul motoarelor eficiente alimentate cu benzina.

Si pentru ca tehnologia exista iar modelul era deja lansat, Volkswagen a decis sa introduca pe piata un Passat BlueMotion pe benzina. Sub capota noii versiuni se ascunde un motor de 1.4 litri TSI capabil sa dezvolte 122 de cai putere. Motorul beneficiaza de cea mai nou injectie directa si de un sistem turbo, fiind capabil sa ofere viitorilor clienti performante decente: o acceleratie de la 0 al 100 de km/h in 10.3 secunde si o viteza maxima de 205 km/h.

Cifrele obtinute de versiunea BlueMotion le depasesc pe cele ale versiunii standard, care sprinteaza de la 0 la 100 de km/h in 10.5 secunde si nu poate atinge decat 203 km/h.

Marile diferente se observa insa la capitolul consum mediu si emisii de CO2, Passat BlueMotion reusind sa obtina 5.9 litri/100 de km si 136 de g/km.

Echipat cu cutia automata DSG, consumul poate sa scada pana la 5.8 litri/100 de km. Versiunea standard nu se poate lauda decat cu 6.6 litri/100 de km si emisii de 157 g/km.

Noul membru al gamei BlueMotion sufera aceleasi modificari ca si fratele sau diesel, beneficiind de pe urma unei suspensii coborate cu 15 mm, de o grila modificata si de cauciucuri cu rezistenta redusa la rulare.

via | Leblogauto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru