Volkswagen va oferi fiecare model din gamă şi în versiune hibridă

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 16.06.2011
În următorii ani, Volkswagen va oferi o versiune hibridă a fiecărui model din gamă.

Nemţii de la Volkswagen au decis să-şi diversifice gama şi să ofere o versiune hibridă a fiecărui model din portofoliu. Martin Winterkorn, şeful concernului Volkswagen, a declarat într-un interviu acordat celor de la Auto Motor und Sport că "este ferm convins că hibridele care pot fi încărcate de la priză sunt singura opţiune viabilă pentru următorii zece ani", dezvăluind scepticismul său pentru modelele 100% electrice.

În loc să critice creaţiile altor constructori, şeful Volkswagen Group a declarat că modelele cu motoare cu ardere internă care susţin un tren de propulsie electric – cum este cazul lui Chevrolet Volt – sunt un pas logic. Mai mult decât atât, Winterkorn a anunţat că inginerii Volkswagen au dezvoltat un TT cu un singur cilindru, iar motorul cu ardere internă alimenta un tren de propulsie electric. Respectivul model este, pentru moment, doar un prototip, iar vehiculul respectiv este departe de producţie.

Şeful Volkswagen este optimist în ceea ce priveşte viitorul vehiculelor electrice, acesta considerând că bateriile litiu-sulf vor fi următorul pas în tehnologia acestor modele. Viitoarea generaţie baterii litiu-ion, care va debuta în 2025, va avea o densitate a energiei de patru ori mai mare decât a actualelor unităţi, ceea ce înseamnă că vor stoca de patru ori mai multă energie în acelaşi volum şi în acelaşi număr de celule în comparaţie cu o baterie actuală litiu-ion.

Viitoarele baterii litiu sulf oferă o densitate a energiei de trei ori mai mare decât a bateriilor litiu-ion. Martin Winterkorn a vorbit şi despre bateriile litiu-aer, care i-ar putea permite unui vehicul electric să parcurgă până la 800 de kilometri cu o singură încărcare.

Via | AutoMotorundSport.de

Comentarii (6)

  • Ivanoff
    Halal hibride au si astia...
    Nu-i greu sa pui un motor de stergator de 20 CP la ditamai motorul termic si sa-l numesti hibrid,totul e ca marketingul sa-si faca treaba si tractoristul sa compere...
    PS: Sunt tare curios,la ansamblul hibrid tot doi ani dau garantie,ca dc e asa s-au scos?... (VAG,nicidecum clientul)
    26 11
  • @ Ivanoff
    GET A LIFE !
    12 20
  • @ ivanof
    copile .... stai jos! 4(patru)
    6 17
  • si de ce nu mai repede acesti acumulatori despre care se vorbeste..2025 e foarte departe
    0 0
  • alex andru
    mancam fasole si producem acumulatori
    0 1
  • Clever!
    Vor aparea super baterii candva in viitor,pana atunci sa ne multumim cu hibridele,si sa le cumparam de la VW daca se poate,cam asta e ideea spuselor lui Winterkorn.
    Cumva ,are logica ce spune el,dar daca piata acumulatorilor evolueaza mai repede ,e cam nasol pt. VW! Deja sunt destule modele full-electric care ar profita de asta!
    Timpul e singurul care ne poate lamuri,pana atunci ....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru