Volkswagen vrea să finalizeze achiziţia Porsche până în 2014

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 25.06.2012
Volkswagen a anunţat oficial că vrea să finalizeze preluarea întregului pachet de acţiuni rămas disponibil în cadrul porsche AG:

Esential

49.9 procente din acţiunile Porsche AG sunt deţinute de Volkswagen.

Evoluţia bună pe care Volkswagen a avut-o anul trecut îi însufleţeşte pe nemţi, care vor să finalizeze operaţiunea de preluare completă a Porsche până cel târziu în 2014.

Martin Winterkorn, preşedintele executiv Porsche şi Volkswagen, a declarat astăzi că restul pachetului de acţiuni din cadrul Porsche va fi achiziţionat în viitorul apropiat. "Nu este în interesul nimănui să aşteptăm prea mult. Nici cele două companii, nici autorităţile nu sunt avantajate de o astfel de situaţie", a declarat Winterkorn înaintea întâlnirii acţionarilor.

Volkswagen a cumpărat 49.9% din acţiunile Porsche AG în decembrie 2009 pentru o sumă totală de 3.9 miliarde de euro. VW câştiga atunci un război pentru control în faţa celor de la Porsche care aveau aceleaşi planuri, însă şi-au supraestimat puterea financiară.

via l reuters

Comentarii (6)

  • True racing spirit
    Daca achizitia se petrecea invers, adica Porsche reusea sa cumpere Vw, poate vedeam si noi atunci niste masini mai fiabile... dar asa... s-a dus de rapa si Porsche!

    PS:
    Cine imi poate spune ce este Cayenne? Pentru ca un Porsche nu e cu siguranta
    9 10
  • @ True racing spirit
    Indiferent cine cumpara pe cine, proprietarii majoritari erau aceieasi : familiile Porsche si Piech .
    5 1
  • si asa se spala bani in familie. In 2015 Porche va incepe sa cumpere Vw.
    Daca este legal de ce nu pana la urma
    2 3
  • @True racing spirit
    Las-o ca macane, VAG hater! Porsche este unul dintre cele mai fiabile brand-uri auto din lume, daca nu chiar cel mai fiabil conform statisticilor internationale.
    9 4
  • Until now...
    2 3
  • Astept sa cumpere si Alfa, ca sa faca o masina fiabila :))
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru