Volvo va prezenta un V60 hibrid care consumă 1.9 litri la sută

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 27.01.2011
Volvo va prezenta la Geneva un model hibrid echipat cu un motor diesel. Exponatul este realizat pe baza unui V60, poate fi încărcat de la priză şi este gata de producţie.

Esential

1.9 litri la sută consumă versiunea hibridă a lui Volvo V60.
70 CP dezvoltă motorul electric al acestui hibrid.
215 CP oferă motorul diesel al lui Volvo V60 Plug-in Hybrid.
440 Nm este cuplul motor maxim furnizat de unitatea D5 de 2.4 litri a lui Volvo V60 Hybrid.

Suedezii de la Volvo vor prezenta conceptul unui V60 hibrid la Salonul Auto de la Geneva. Modelul este denumit concept, dar exponatul în sine este foarte apropiat de producţie. Practic, singurul lucru de care ar mai avea nevoie acest model ar fi acordul de introducere în producţie, celelalte elemente fiind finalizate. Respectiva versiune hibridă a lui V60 poate fi încărcată şi de la priza de curent alternativ şi emite doar 50 de grame de CO2 per kilometru, ceea ce reprezintă echivalentul unui consum de 1.9 litri la sută.

Hibridul de la Volvo este echipat cu un motor electric de 70 CP, amplasat pe puntea spate, care poate interveni la nevoie pentru a oferi tracţiune integrală într-o situaţie limită. Graţie bateriei litiu-ion de 12 kWh, modelul poate să ruleze în mod 100% electric pe o distanţă de până la 50 de kilometri. Motorul cu combustie internă al acestui model este un D5 turbodiesel, care oferă 215 CP şi un cuplu motor maxim de 440 Nm. Cei de la Volvo au devenit cel de-al treilea constructor care foloseşte un sistem hibrid în care este inclus un motor diesel.

Versiunea hibridă a lui Volvo V60 este echipată cu o transmisie automată cu şase rapoarte. Cei de la Volvo nu au specificat dacă modelul va intra sau nu în producţia de serie, deşi acest lucru ar fi posibil.

Preţul de achiziţie al modelului ar fi ceva mai piperat, din moment ce motoarele diesel sunt mai scumpe decât omoloagele lor pe benzină, iar sistemul hibrid complex urcă şi el preţul modelului. În schimb, economia de carburant promisă de acest model ar justifica din plin un cost mai mare de achiziţie, investiţia fiind amortizată în timp, în urma parcurgerii unui număr mare de kilometri.

Via | Volvo

Comentarii (2)

  • Foarte tare
    Si cum lauda lumea CONCEPTUL de la VW care consuma cu un litru mai putin decat masina aceasta, Unde sunt commenturile acum? Sau doar daca e VW e minune ca le consuma putin masinile in comunicatele de presa.
    6 0
  • Impresionant oricum
    Cred ca succesul de piata v-a fi dat de pret. As vrea sa se generalizeze transportul hibrid si in final sa fie electric dar la un pret rezonabil bineinteles desi cred ca imi fac iluzii pentru ca in mod sigur vor inventa ei ceva consumabile care sa le tina afacerile in picioare.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru