VW Golf 6 primeste 5 stele la EuroNCAP

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 21.10.2008
Noul Volkswagen Golf 6 a primit 5 stele la testul de siguranta efectuat de EuroNCAP.

Esential

5 stele a primit VW Golf 6 la testul EuroNCAP.

Volkswagen Golf este, in mod traditional, cel mai vandut model la nivelul Batranului Continent. Prezentarea noii generatii a modelului Golf a reprezentat cel mai important moment al anului pentru marca germana Volkswagen.

Dupa prezentarea fotografiilor oficiale, a primelor informatii si a primelor impresii asupra comportamentului modelului VW, a mai ramas un singur lucru care trebuie stiut despre noul Golf 6: rezultatul testului de siguranta.

EuroNCAP a notat noul VW Golf 6 cu 5 stele la testul de casa al institutiei europene. Rezultatele modelului german au fost impresionante pentru fiecare categorie.

Astfel, noul Golf a fost catalogat cu 4 stele din 5 la siguranta copiilor pasageri si cu 3 stele dintr-un maxim de 4 la gradul de protectie al pietonilor.

Scorul inregistrat de noul VW Golf la testul de siguranta al pietonilor este unul dintre cele mai impresionante, motiv care ne face sa credem ca producatorii auto au inceput sa investeasca si la acest nivel. Rezultatul este unul foarte bun pentru modelul german, mai ales in conditiile in care noile standarde ale EuroNCAP, care vor intra in vigoare in 2009, cer expres ca punctajul la testul de impact cu pietonii sa aiba o pondere importanta in rezultatul final al modelului.

Via | Carscoop

Taguri: Golf, Volkswagen

Comentarii (29)

  • Hunter
    Bravo VW...inca o dovada a ceea ce inseamna un veritabil produs nemtesc. E adevarat, la ora actuala tendinta tuturor producatorilor este de a oferi masini cat mai sigure, insa VW a fost, este si va ramane VW. Nu degeaba este marca etalon pentru multi producatori ;)
    0 0
  • hihihi
    OARE CIND VOR FACE SI ASTIA NISTE "CARUTZE"MAI ONORABILE ?! LA CITA BERE AU IN CAP...........
    0 0
  • bibicu
    Tare :)
    0 0
  • URAGANU
    Volkswagen in TOP
    Nu dezamagesc astia niciodata. Inca un motiv ca aceste masini sa-si pastreze preturile.
    0 0
  • da, bravo
    Bravo VW pentru cel mai reusit facelift de pe piata, din ultima perioada.
    0 0
  • golf
    Evident ca a obtinut 5 stele ca si golf 5, tinand cont ca la exterior are diferit doar farurile, stopurile si grila fata.

    Golf 5 a fost depasit in vanzari de opel astra h/gtc*, deci mitul cu cel mai vandut hatch incepe sa cada. :P
    0 0
  • antiaudi
    pentru Hunter si adunatura
    Ce vb bey baieti acolo? "veritabil produs nemtesc"
    "marca etalon pentru multi producatori ;)"
    bey bajeti voi ati baut prea mult TDI , ia cititi voi aci "http://www.topgear.ro/revista/metal/usor_diluat.html"
    Atentie!! la "Catre partea din spate, povestea spectaculoasa din fata parca nu se mai continua, imaginea este mai apasatoare, iar umerii laterali devin foarte proeminenti si se termina in stopurile bombate care finalizeaza un spate ce copiaza parca prea evident Volvo C30.
    "
    asa ca suctiti-ma de creativitatea nemtilor si de fiabilitatea lor ca lasa mult de dorit....
    0 0
  • chrismar
    bravo VW
    Este o marca ce se respecta din toate punctele de vedere. Restul sunt carcoteli idioate
    0 0
  • Ce Bravo ma ?
    vw
    cand o sa obtina si golf 5 stele curate ca Focus, Cee'd Megane, Scenic, Laguna, atunci sa vorbeasca despre testele EuroNcap. Cele enumerate mai sus au 5 stele clar pe protectia pasagerilor si nu prin adaosuri de puncte de la o categorie la alta.
    0 0
  • zextarled
    si ce legatura are linkul cu cele 5 stele obtinute in stirea asta???fiabilitatea este mult peste a italienilor, frantuzilor ,americanilor poate chiar peste cea a japonezilor cu ale lor masini pline de plastic care ruleaza mai mult prin U.S unde isi vand masinile si unde sunt considerate fiabile(nu mai zic de formele oribile pe care le au).dc ar fi sa ne uitam la ce nickname ti-ai atribuit ne-am da seama ca esti un retardat care s-a coborat la mintea cocalarului din fata blocului cand l-a vazut cu bmw/audi/mercedes si acum uraste marca respectiva,un retardat ca tine uita ca nu masina il face pe om ci invers ...omul face masina si in cazul de fata e neamtul nu cocalarul pe care ai tu boala pt ca nu pot intelege cum poti sa urasti atat de tare un obiect!
    0 0
  • zextarled
    @ antiaudi
    0 0
  • antiaudi
    pentru zextarled
    nenea "zextarled" du-te prin service si vezi pb au passaturile si audi, si apoi mai vb de fiabilitate... ,dar se pare ca esti halucinat de fascintia tdi-ul creat de neamtul perfect si bun la toate, dupa cum ziceam la adunatura ca W golf(scirocco ca tot aia e) e copie fidela a unei alte masini si multi fraieri inghit W ca marca premium cu pret de pret.. moaaaa
    sa nu uit vezi ca n-am vb nimic de bmw, mertz, porsche care sunt masini nu gunoaie premium..like audi
    0 0
  • zextarled
    anti audi dute si in alte service-uri si ai sa vezi aceeasi problema MASINILE SE STRICA WOW! ai contoar la serviceurile din tara???inca nu a fost inventata masina perfecta! spune-mi si mie cu ce seamana golful 6(nu scirocco...care e doar parerea unora ca seamana cu c30 (stopurile lui sunt gen xc70,xc90 are haion de sticla ,plansa de bord nici nu visezi tu cum e..ce chestie si astia de la dacia au volan rotund)oricum irelevant pt ca tu nu ai urcat nici macar odata in c30 ,eu da! ca pasager in versiunea de top!o masina grozava la un pret f piperat(vb de t5))...momentan s8 face pipi la performante pe 760li 0-100, greutate etc(google it-tech specs), tt e o super masina(poate ai auzit de tt-rs) , s3 e o super masina,r8 nu mai vorbim,rs6 e cel mai puternic avant din lume...chestii din astea...intebarea mea totusi ramane :de unde atata frustrare ??si-a luat vecinul cocalar cu 2 clase una si esti invidios??te lasi la mintea cocalarilor si urli in gura mare ca esti anti audi cum urla ei in manele ca sunt anti cultura ??si ce lagatura are articolul de fata cu ce ne servesti tu???incerci sa ne afirmi ca golful nu a luat 5 stele sau ce vroiai defapt??sa iti reversi dejectiile aici??altceva mai faci defel???ce chestie golful a luat 5 stele dar tu ne preznti ca scirocco seamana cu c30 bv bv orice articol in care apare audi ar trebui atacat(si cele cu r8 spider, si cele cu tt-rs cabrio,s5 cabrio..sa nu omiti ceva , injura ca un birjar peste tot!hai varsa-ti naduful...ca doar pt asta sunt facute stirile astea...BAGA MARE TATI!!!
    0 0
  • julian
    agramati
    asa cum va scriu in fiecare zi: duceti-va la scoala si invatati sa scrieti.
    sunteti o rusine ! ! !
    "in mod traditiona,l cel mai " pe primul rind o greseala de dactilografie, semn ca nici macar nu ati recitit articolul inainte sa il publicati.
    "Dupa prezentarea fotografiilor oficiale si a primelor informatii si a primelor impresii", undeva aici trebuie o virgula in loc de "si", va las sa va ginditi unde anume !
    sunteti delasatori, asta este lipsa de respect fata de cititor ! ! !
    0 0
  • volkswagen?
    faaaaaaaaas
    Reclama mascata la Golful 6...
    Renault are punctajele cele mai mari la teste ...
    Volkswagen e masina poporului si atat.Doar la romani inseamna mai mult.

    legat de etalon de calitate sper ca glumiti. Cand Presedintele VAG declara ca spera ca grupul sau sa aiba sansa sa atinga candva standardele de calitate ale Honda si Toyota ... calitatea aia e un mare FAAAAAAAAAAASSSSSSSSSS
    0 0
  • antiaudi
    special pentru zextarled
    baiete esti praf....nu precepi nimic de s-a spus pe aici!
    "faaaaaaaaas" are mare dreptate in ce zice, nu ca as fi fan japoneze, dar omul asta nu e ca toti berbecii gen zextarled si compania, care nu vad asemanarile de structura la masini si cum sunt copiate de la o marca la alta..
    0 0
  • auzi bah anti audi dar intre japoneze si italience tu nu ai vazut niciodata asemanari...asta nu ca ai fi fan japoneze :))(nu mai zic cat au copiat de la "nemtalai" design si ca "unii" japonezi folosesc motoare wankel tot de la "nemti" iar "altii"(a se citi mitsubishi lancer)-folosesc motoare 2.0disel de provenienta VAG) mai lasati-ne dreaq cu orataniile alea japoneze ca nu au 5 modele la care sa te uiti cu admiratie si mai slabiti-ne cu fiabilitatea lor castigata in SUA unde au drumuri drepte de la est la vest ! copil senil pus pe scandal /cultura auto =0 ,japonezi si chinezoii sunt considerati cei mai mari plagiatori si ai venit tu sa ne ti lectii de moralitate in lumea designului auto! + ca "nemtii" la tine se identifica cu VAG pt ca in capul tau sunt urme VAGI de neuroni!vezi cu ce masina a scos the STIG locul 1 pe circuitul top gear..ai vazut??oki cauta sa vezi ce provenienta are motorul de pe acea masina(..am impresia ac e un 4.2 de pe RS4??sau doar mi se pare??)
    0 0
  • de toata jena
    din cate vad aici toti sunt specialisti in domeniul auto ca deh, suntem romani.

    Cel mai mult mi-a placut asta la care japinez=chinez, ai fost super.......

    Este o vorba romanul se crede buricul pamantului, NU, CA NU AR FI :)
    0 0
  • unde vezi tu ca am pus egal intre japonez si chinez??uite iti dau 1 expl(gasesti tu si altele ca le ai la design) :1) mitsu lancer e copia fidela a alfei 159 (sa nu uitam ca designeri niponi fac cursuri de design in italia)
    0 0
  • antiaudi
    pentru ton-r
    intre japoneze si italience(cele veritabile alfa,masserati,..) nu e nici o asemanare..
    in echipa de design a nemtilor exista intodeauna un italian..
    0 0
  • alfa nu e deloc veritabil asta 1 la mana(poate doar in mintea ta) ,2 tocmai asta spuneam ca japonezi fura designuri pe banda si de la italieni si de la frantuzi si de la ce vrei tu pt ca nu sunt in stare sa deseneze!3 sustin ideea lui "zextarled" despre tine si imi vine sa borasc in fata unui asemenea exemplar ..."ANTIAUDI"...asta spune totul despre tine! tu vrei sa defaimezi istoria unei marci cu o vasta istorie in motor sport ,o marca cu nenumarate concepte,premii,cu masini extraordinare doar pt ca tu ai o problema psihica! In lume nu exista doar masina pe care tu o conduci , incearca sa inveti sa traiesti cu asta! nu poti critica ceva doar pe vorbe auzite pe un forum sau altul sau din ce ai auzit pe la bloc!ai gasit ceva despre GUMPERT APOLLO???are cumva motor de audi???a iesit prima pe test track-ul top gear??ce chestie!si dc tot ai ceva cu VAG-ul mai cauta cate ceva si despre VEYRON!lambo ..astea ..! golf gti, scirocco tot un cacat,tt ,s5,a8,s3,passat r36,bentley, motoare w16 sau w12,3.0 de pe a4 nou sau tt-rs sau uite ce citeam acum putin timp tot pe automarket "FIA a anuntat ca sasiurile masinilor din noua competitie Formula 2 vor fi construite de echipa de Formula 1 Williams, in timp ce motoarele vor fi furnizate de constructorul german Audi." http://formula1.automarket.ro/stiri/articol/14844/audi-va-furniza-motoare-pentru-formula-2.html ...mizilicuri pt tine
    0 0
  • xsvenx
    masini...service...capete patrate...
    masinile japoneze sunt URATE URATE URATE...in afara de nissan skyline (de fapt nici aia nu e frumoasa, daca te uiti din fata vezi ce patrata e, faca de ferrari, lambo, etc...dar cica e asa pentru performante)...nissan 350/370 z, honda s2000, si poate aia mica de la mazda, 2 parca...si aia e simpatica...in rest, urate urate urate...

    mult plastic...

    a fost un test odata intr-o revista de superspecialitate: auto motor UND sport...intre CLS, CITROEN C6, si un LEXUS...locul 1, CLS, 2. LEXUS, 3. CITROEN...

    nici lexus nici cit nu au reusit nici macar sa se apropie un pic de cls, la nici o categorie, nici la performante, nici la motor, nici la calitatea materialelor, nici la tren de rulare, etc etc etc...

    JD POWER...firma americana, topurile lor, ca de altfel multe alte topuri, sunt masluite copii..nu mai credeti in basme!!! daca zic ei de 345.659 de ani lumina ca toyota e cea mai fiabila nu trebuie sa credem si noi minciunile lor...

    si asta cu service-urile, SUNTETI PENIBILI CEI CARE INVOCATI TREABA ASTA...aveti voi service sau ce fratilor?! sau monitorizati voi personal masinile din service?!

    in orice service sunt masini cu probleme, de la lada, skoda, audi, mazda, toyota, pana la lamborghini, rolls royce...

    dar se stie ca omul atrage in jurul lui tot oameni de acelasi caracter cu ei, prin logica legii atractiei...si normal, daca va plac japonezele pana la moarte, normal ca prietenii vostri au aceaasi parere, si voi conduceti japoneze si nu aveti absolut nici o problema cu ele, pe cand ceilalti, fraierii, stau numai prin service cu masina...

    uite ca eu am avut golf 3, 4, passat 5, acum am un golf 6 r32, si nu am avut cu nici una nici cea mai mica problema, in afara de inspectiile periodice...sac!

    mai lasati-o pe asta cu serviceurile, ca toate masinile au aceleasi probleme la urma urmei, nu sunt astea japoneze perfecte...nici pe departe...

    numa bine
    0 0
  • The Expert
    golf la furat
    Golful a fost de mult intrecut de opel astra , ca sa nu mai vorbesc de Focus ;daca golf-ul este considerat etalon la clasa C , atunci Focus este mult peste etalon la siguranta , fiabilitate si multe celelalte pe care le sunt laudate golfului.
    Auzi, cica "golf6" , cand de fapt e un golf5 bis :))))
    Hai sa fim seriosi!
    0 0
  • uraaaa! ... au reusit!
    Super stire, VW a reusit. A reusit sa scoata si ei 5***** pe o masina. Golf 5 face lift. Atat au putut sa faca, si l-au numit golf 6 ca le era rusine sa spuna ca e doar un face lift. Si toti fanii tipa in cor, bravo, felicitari, super tare, ce buni sunt cei de la VW, super masini etc.
    Tin sa-i anunt pe toti extaziatii, ca sunt producatori care de ani de zile au 5***** nu pe un model ci pe toate modele produse la momentul respectiv. De asemenea sunt producatori care au propriul centru de testare, si care investesc bani in cercetare pentru siguranta. Deocamdata ciocul mic si joc de glezne.

    @zextarled
    intelegem ca esti fan inrait VW, intelegem ca te doare rau prostia cand se ia cineva de marca pe care tu o iubesti. Din pacate la capitolul EuroNcap sunte-ti varza, fiabilitatea ati pierdut-o incepand cu golf 4, design - sunte-ti in urma frantuzilor si italienilor cu cativa ani, motoare - in afara de FSI cam zero. Nu poti baga BMV si Mercedes in aceiasi oala cu VW pune-l si tu langa Opel si ai sa constati ca sunt mai buni.
    VW, din pacate, nu mai este ce a fost odata, norocul lor este ca mai sunt si altii ca tine care nu vad decat fantoma VW din anii 70-90.
    Mai incearca si tu alte masini si mai vorbim.

    @Hunter
    Tu esti super tare frate, de unde ai scos-o pe asta cu etalon? Esti praf omule ...

    @URAGANU
    Tu ia-te de mana cu zextarled sunte-ti din acelasi aluat, iar VW se bazeaza pe voi. Bani sa aveti ... ca de restu se ocupa ei.

    Ce-mi place ca multi aduc in discutie Porche, Mercedes s.a.m.d. Faptul ca WV produce in aceiasi tara cu super nume in istoria automobilistica nu are nicio relevanta.
    Una peste alta golf 6 este o mare dezamagire, este doar un face lift a lui golf 5.
    0 0
  • antiaudi
    pentru gogu
    esti bun baiete, chiar stii sa expui problema W, asta incercam sa le zic eu la idiotii astia care sunt mari fani W, audi.. bani sa aiba ca W(audi) se ocupa de prostia lor..

    PS. atentie la gramatica..
    0 0
  • ptr antiaudi
    referitor la ps... asi putea sa spun acelasi lucru, citez "... baiete esti praf....nu precepi nimic de s-a spus pe aici!", "...in echipa de design a nemtilor exista intodeauna un italian.."
    si asi putea sa mai continui si cu alte exemple, dar cred ca nu asta este scopul acestui forum.
    Cred ca toti cei de aici scriu in graba, sau cand gasesc doua minute intre doua sedinte s.a.m.d.
    Scapari avem toti.
    Un week-end minunat!
    0 0
  • marius
    despre masina
    ce sa zic ca asi vrea si eu una dar asta este , dar masina este fff tare din toate dotarile luind in considerare ca numai vw si audi imi plac , da sunt reusite
    0 0
  • mda
    TOATE MASINILE GERMANE(NEMTESTI) SUNT ANOSTE , PLICTISITOARE , URITE SI TOATE CELELALTE NON-CALITATI......MAI MULTA BERE , CARNATI..........
    0 0
  • warrior
    ASTIA ANTI-VW
    Sunteti vai de capu vostru bah coptii ce va plimbati cu logan sau solenza. Inainte sa postati aici mai documentati-va si voi sa nu pareti atata de prosti..

    1. O masina se evalueaza din mai multe puncte de vedere si ma refer la design exterior, fiabilitate, finisaje interioare, dinamica, tinuta de drum, etc.. Spre exemplu fac pariu ca nici macar 5% din "expertii" astia de aici nu aveti habar ca golf are suspensii spate independente ce ii ofera o stabilitate mult mai mare din start fata de celelalte plasticuri din clasa ei.

    2. golf 5 intrecut de opel si ford focus..duma secolului

    1,8 litri – 2 litri

    218 - Volkswagen/Audi, 2 litri, 4 cilindri, Turbo FSI (A3, A4, Golf GTi, Skoda Octavia, Seat Leon, A6)
    131 - Honda, 2 litri, 4 cilindri, i-VTEC (Civic Type-R)
    126 - Honda, 2 litri, 4 cilindri (S2000 (Europa/Asia))
    115 - Toyota diesel 2,2 litri, D-CAT (Avensis, Corolla Verso, RAV4, Lexus IS220d)
    108 - BMW diesel, 2 litri (X3, 120d, 320d, 520d)
    97 - Renault/Nissan diesel, 2 litri (Laguna, Mégane, Laguna)

    1 litru – 1,4 litri

    264 - Volkswagen 1,4 litri, TSI (VW Golf)
    250 - Honda Hybrid, 1,3 litri IMA (Civic)
    188 - Fiat-GM diesel, 1,3 litri (Panda, Grande Punto, IDEA, Doblo, Lancia Ypsilon, Opel/Vauxhall Agila, Corsa, Astra, Meriva, Tigra, Combo, Suzuki New Ignis)
    103 - Peugeot-Citroën/Ford diesel, 1,4 litri (Citroën C2, C3, Xsara, Ford Fiesta, Fusion, Mazda 2/Demio, Peugeot 1007, 307)
    52 - Toyota diesel, 1,4 litri (Yaris/Echo/Vitz, MINI)
    50 - Volkswagen 1,4 litri, FSI (GDI) (VW Polo, Golf)

    Cele mai bune motoare noi, 2006

    250 - Volkswagen 1,4 litri, TSI (VW Golf)
    196 - Toyota 3,5 litri V6 Hybrid (GS450h)
    123 - Chevrolet 7 litri V8 (Corvette Z06)
    117 - Mercedes-AMG, 6,2 litri (CLK, ML)
    102 - Porsche 3,4 litri, Flat Six (Cayman)
    81 - Honda 1,8 litri (Civic)

    DATE CONCRETE NU OFTICARI DE PUTZOI

    3.cineva imi zicea zilele astea cat de bun ii seat leonu fata de golf.. poi mai fratilor, leon o aparut in 99 saracu de el ce sa discuti de o generatie de masini, uitati-va pe strada la un golf 1 ca inca se tine, poi ford, renault si toate vrajelile astea nu aveau habar ce insemna ala FM pe vremea aia
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru