VW Golf GTI Pirelli se reintoarce dupa 25 de ani

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 11.04.2008
Volkwagen lanseaza Golf GTI Pirelli, o editie speciala pentru aniversarea a 25 ani de la prima varianta de acest gen.

Esential

230 CP dezvolta motorul de pe Golf GTI Pirelli
6.8 secunde este timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h

La exact 25 de ani dupa prima aparitie, Volkswagen a pregatit lansarea unei editii speciale a lui Golf in Marea Britanie. Este vorba de legendarul Golf GTI Pirelli, care va fi disponibil intr-o versiune modificata.

Modelul anterior, lansat in 1983, se baza pe platforma primei generatii Golf si era echipat cu jante speciale din aliaj de doar 13 inch si pneuri Pirelli. Se poate spune ca a fost o reusita pentru acea perioada, toate cele 10.500 de exemplare produse fiind vandute in sase luni.

Normal, spre deosebire de vechea versiune, modelul din 2008 va avea un aspect modificat si o motorizare mai puternica. Golf GTI Pirelli este construit pe platforma lui Golf 5 si are un propulsor T-FSI de 2.0 litri care dezvolta 230 CP, cu 30 CP mai mult decat in versiunea standard. Puterea poate fi transmisa printr-o cutie de viteze manuala in sase trepte sau una automata DSG, reusind sa atinga viteza de 100 km/h in doar 6.8 secunde. Viteza maxima a fost marita special pentru aceasta editie Golf de la 235 la 245 km/h.

Evident, pneurile sunt produse de Pirelli. Este vorba de un set de cauciucuri P-Zero cu dimensiunile 225/40 R18, logo-ul Pirelli fiind regasit, de asemenea, si pe hayon. In interiorul noului VW Golf GTI Pirelli Edition se pot remarca scaunele imbracate partial in piele cu sustinere laterala, si acestea avand un design special creat de catre Pirelli.

Modelul va fi disponibil pe piata britanica incepand cu 22.555 de lire (aproximativ 28.255 euro) pentru varianta cu 3 usi si transmisie manuala cu 6 trepte si va ajunge la 24.385 de lire (aproximativ 30.547 euro) pentru varianta cu 5 usi si cutie de viteze automata DSG. In lista de dotari standard se vor gasi sistemul audio cu CD, clima bizonala, sase airbag-uri si sistemul de control electronic al stabilitatii (ESP).

Via | Newspress

Taguri: Golf, Pirelli, VW

Comentarii (19)

  • bun
    super masinuta :) bravo lor
    0 0
  • bizonala
    clima bizonala... bine ca nu era bizonica ca in clipul bine cunoscut... daca vreti sa nu sune ciudat, scrieti "bi-zonala"
    0 0
  • mmmmmmmmmm
    vw , un kkt 1
    0 0
  • re: asta cu bizonala
    de obicei nu dau comentarii, da' sunteti belea cu sfaturile voastre. in romana cand ai un cuvant compus, derivat, sufixat sau prefixat nu separi cuvantul de baza de restul prin cratima. sau tu esti "Pre-scolar". cel mai bine ar fi daca te-ai exprima "Bi-anual".
    0 0
  • as21ro
    mda..
    =))) mortal comentariu...suntezi de belea cu stirile voastre "bizonale"! :))
    0 0
  • bi-ceva
    1. Daca puneau si o tractiune integrala, poate ca era mai bine.2. E un lucru absolut obisnuit sa se maltrateze limba romana cand camentariile vin, in general, de la "bi-zoni" =))
    0 0
  • Romanii
    Numai noi romanii stim sa deviem de la subiect atat de bine. In loc sa admiram ceva frumos noi facem pe desteptii.......Ups si eu fac asta deja. Ma scuzati, dar masina e mai interesanta chiar si decat parerea mea .
    0 0
  • ce fain arata interiorul...si GTI-ul standard arata super, dar asta e chir bestiala dupa parerea mea
    0 0
  • cocchy
    super
    scaunele imi plac foarte mult, totusi sa se fereasca proprietarii de un design identic si natural..
    0 0
  • ANDRONIK
    CE STIRE RASUFLATA,GOLFU ASTA PIRELLI SE COMERCIALIZEAZA IN GERMANIA DE APROAPE UN AN
    0 0
  • mai, frate...
    modelul asta este superb. Asta conteaza. Ma gandesc cu invidie(in sens cat se poate de bun),la cei care deja il au.
    0 0
  • toteu
    Scumpa, si consuma mult, n-am bani de ea :))
    0 0
  • flaviu
    super scaune
    f.tari scaunele alea ;)...pt coptu de andronik..esti par frate...de 2-3 luni o inceput sa se comercializeze,la noi peste alte cateva luni se va comercializa...ink o data..faina masina..si nu consuma asa mult...
    0 0
  • facelift
    oare nu se trezeste un desenator fan logan sa-i puna o sigla de dacie?
    0 0
  • Misto
    Capabila masina!
    0 0
  • The expert
    next...
    Masina e o facatura de imagine din partea vw. Masina se vinde de ceva vreme in Germania si are probleme la motor....cineva cunoscut a patit-o....si dupa ce a dat aproape 35k euro ii pare rau ca nu si-a luat un m3 sau altceva pur sange....deee'...vw is la furat de cativa ani incoace!
    0 0
  • 10 lei
    mhhmmmm probleme la motor aha stiam noi ca 2.0 asta e prost rau!! de asta e si pe tt si pe leon si pe a3 si de asta atatia nu au probleme ,dar are prietenul tau si de aici deducem ca vw e masina proasta si ca ei sunt la furat , defapt cred ca doar masina ta e cea mai buna si producatorul tau favorit e cel mai onest!oricum mare greseala ca nu si-a luat m3 ! poate ca ii pare rau ca nu a avut bani de m3 ..e fix dublu la pret amigo!
    0 0
  • Multumim echipei automarket
    Se pare ca echipa automarket care eu ii banuiesc fani D-nu Tariceanu, cam fac filtrare de mesaje.Am scris un mesaj mai devreme ca o sa dea multe masini la rusine si ce credeti mi-a fost sters mesajul.E un retardat sus(alex)care a scrie "vw , un kkt 1" si mesajul lui nu a fost sters de ce oare(posibil este din echipa automarket sau probabil are vreun "kkt" mizerabil de renault sau cine stie poate geely).
    0 0
  • noul Golf GTI
    Super tare,mai bine nici nu se putea!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru