VW planuieste o masina electrica pentru piata din China

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 13.03.2010
Volkswagen isi doreste o consolidare a pozitiei pe piata auto din China, si din acest motiv planuieste ca in cel mult trei ani sa lanseze un model electic pentru asiatici.

China a fost declarata in 2009 cea mai mare piata auto din lume, iar acest lucru i-a determnat pe cei de la Volkswagen sa se gandeasca la producerea unei masini electrice destinate asiaticilor. Germanii vor ca in cel mult trei ani un astfel de vehicul sa fie produs pentru piata auto din China.

In cadrul Salonului Auto de la Beijing, care se va desfasura la sfarsitul lunii aprilie, constructorul german va prezenta o versiune electrica a lui Lavida, model fabricat doar pentru piata din China. Varianta electrica a lui Lavida a fost conceputa avand la baza platforma modelului Golf.

In ceea ce priveste bateria cu care va functiona masina electrica, este posibil sa vedem o colaborare intre VW si producatorul chinez BYD. Aceasta strategie a celor de la Volkswagen are ca scop imbuntatirea pozitiei constructorului pe piata vehiculelor electrice.

Via | just-auto (inreg.)

Comentarii (1)

  • acelasi
    imi vine sa si rad....vesticii fac afaceri adevarate cu "comunistii" de chinezi iar noua ne pute tot ce are legatura cu estul cel rosu.

    Germanii, francezii etc fac bani iar romanului de rand (cel cu mintea in pioneze) daca ii pomenesti de China ori Rusia face pe el. China? Comunsitii aia?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru