VW planuieste o revolutie a platformelor

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 26.11.2007
Grupul VW a anuntat patru noi platforme auto pentru viitorele modele Audi, Lamborghini,Bentley si Volkswagen.

Esential

10 milioane de unitati planuieste Volkswagen sa vanda incepand din 2018.

Pentru a ajunge in 2018 sa produca 10 milioane de vehicule anual, Volkswagen are in vedere schimbari masive care tin de tehnologia de productie a viitorelor modele.

Volkswagen anunta ca revolutiona designul platformelor pentru a reduce costurile de dezvoltare. Grupul VW lucreaza la patru noi platforme, care vor asigura pe viitor designuri inovative pentru modelele Lamborghini, Audi si Bentley.

Prima platforma, botezata MQB, prezinta o pozitionare transversala a motorului si este conceputa pentru modelele din clasa medie spre clasa mica. Conceptul ar putea fi folosit ca platforma pentru 6 milioane de unitati, ceea ce inseamna ca ar deveni cea mai folosita platforma auto. Primul model care va fi construit pe aceasta platforma va aparea in 2010.

A doua platforma proiectat de VW este denumita MHB si va folosi la constructia modelelor mini, printre care se va afla si versiunea de serie a conceptului up!.

O alta platforma va fi dezvolata pentru modelele premium sportive si va servi pentru viitorele modele Lamborghini si poate pentru viitoarele Bugatti.

A patra platforma, denumita MLB, este deja proiectata si va fi folosita cat de curand la noile A6 si A8, la VW Phaeton si la viitoarea linie Bentley.

Prin aceste patru noi platforme, VW estimeaza ca va reduce costurile de cercetare, dezvoltare si productie cu circa 40%.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru