Salonul Auto de la Frankfurt 2017

Încă un teaser pentru Mercedes EQ A: noul concept electric va fi un hatchback cu 3 uși

Publicat Vineri, 08.09.2017
de Daniel Popescu
Comenteaza 0
Încă un teaser pentru Mercedes EQ A: noul concept electric va fi un hatchback cu 3 uși - Poza 1
Conceptul electric Mercedes EQ A va fi un hatchback cu 3 uși, potrivit unui nou teaser dezvăluit de constructorul german înainte de lansarea de la Salonul Auto de la Frankfurt.

Începutul lunii septembrie marchează o avalanșă de teasere pentru conceptul electric EQ A pregătit de Mercedes pentru Salonul Auto de la Frankfurt. După ce am văzut partea frontală și un scurt clip video, constructorul german a dezvăluit acum o nouă imagine care ne arată inclusiv partea laterală a conceptului.

Imaginea confirmă practic o serie de informații anterioare potrivit cărora Mercedes EQ A va fi un hatchback cu 3 uși. Logo-ul Mercedes frontal este iluminat, iar jantele din aliaj ale pneurilor au un aspect agresiv datorită dimensiunilor generoase. Designul general este unul elegant și sportiv în același timp.

Mercedes nu a oferit încă alte detalii despre noul concept, însă potrivit unor informații neoficiale acesta va fi construit pe noua platformă MEA și va fi lansat în versiune de serie în 2020.

De asemenea, surse din cadrul producătorului afirmă că modelul va fi echipat cu un singur motor electric care va acționa roțile de pe puntea față, însă ulterior va fi lansată și o versiune de performanță ce va integra și un motor pentru puntea spate, pentru a oferi astfel tracțiune integrală.

În versiune de serie, Mercedes EQ A va deveni un rival pentru BMW i3 și va avea un preț de 35.000 - 40.000 de euro.

Gama de modele electrice sub brandul EQ va include 10 modele până în 2025, iar pe lângă hatchback a fost confirmat deja și un SUV derivat din conceptul Generation EQ prezentat la Salonul Auto de la Paris din toamnă anului trecut.

Mercedes va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt de la jumătatea lunii septembrie și hypercarul Project One și un hibrid plug-in cu hidrogen. 

Via Mercedes, CarAndDriver


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru