Aston Martin prezintă la Geneva V8 Vantage S

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 26.01.2011
Aston Martin va expune la Salonul Auto de la Geneva o versiune sportivă a modelului V8 Vantage. Aceasta va oferi 430 de cai putere şi un tren de rulare îmbunătăţit.

Esential

430 de cai putere dezvoltă noul V8 Vantage S.

Aston Martin aduce la Salonul Auto de la Geneva o nouă versiune pentru modelul V8 Vantage. Sportiva exotică preia look-ul agresiv al fratelui mai mare, Vantage V12, dar păstrează sub capota motorul V8 de 4.7 litri.

Unitatea cu opt cilindri a fost modificată pentru a oferi o putere mai mare, mai exact 10 cai în plus. Astfel, Vantage S reuşeşte să livreze 430 de cai putere şi un cuplu motor de 490 Nm. Propulsorul este asistat de o transmisie nouă, Sportshift cu şapte rapoarte, capabilă să schimbe treptele cu 20% mai repede decât vechea cutie automată, faţă de care este şi mai uşoară cu 24 de kilograme. Per total, Vantage S pierde 30 de kilograme, ceea ce face ca masa totală să se oprească la 1600 de kilograme.

Noua versiune vine şi cu o funcţie Sport, care modifică sunetul evacuării, modul în care sunt schimbate treptele de viteză şi îmbunătăţeşte răspunsul acceleraţiei.

Creşterea de putere şi indicativul S aduc cu sine şi modificări ale trenului de rulare.

Modelul britanic primeşte discuri de frână de 380 mm pe faţă, o suspensie posterioară revizuită şi un nou răspuns al sistemului electronic de control DSC, care trădează acum mai multă sportivitate.

Potrivit comunicatului oficial emis de Aston Martin, versiunea sportivă va scoate din buzunarul pasionaţilor 15.000 de euro în plus, faţă de preţul unui V8 Vantage standard.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • putere
    pfff.. versiune S doar pt 10 cai diferenta??.. bn macar ca are 30kg mai putin.

    Aston martin sunt niste masini superbe, pacat ca la capitolul cmc/cai stau f prost.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru