60% dintre maşinile cumpărate în Europa în 2009 au ESP

De Cornel Șocariciu
Publicat Miercuri, 28.07.2010
Un studiu realizat de Bosch relevă faptul că 60% dintre maşinile noi achiziţionate în Europa în anul 2009 dispun de sistemul ESP.

Un studiu realizat de germanii de la Bosch arată că  numărul maşinilor echipate cu ESP a crescut în ultimul an în Europa cu cinci procente, ajungând astfel la 60%.

Conform analiştilor germani, cea mai importantă creştere a fost înregistrată în sectorul maşinilor mici. Cu toate acestea, cea mai mică rată de echipare se înregistrează în segmentul A, cererea pentru o versiune entry-level fiind de 20%. În Franţa şi Germania, numărul maşinilor achiziţionate care dispun de ESP a scăzut cu câte un procent ajungând la 41, respectiv 80 de procente. În Spania, procentul acestor maşini a crescut la 72%, iar în Italia la 56%.

Începând cu 2009, o serie de constructori auto au introdus ESP-ul în echiparea standard a automobilului. În Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia şi Spania, cele mai mari cinci pieţe auto europene, toate maşinile din clasa de lux şi segmentul mare achiziţionate în 2009 au dispus de ESP în echiparea standard. La cealată extremă se află modelele din clasa mini şi mică, acolo unde doar 14%, respectiv 34% din maşinile achiziţionate au dispus de ESP în echiparea standard.

În segmentul compact şi cel mediu, procentajul acestora a crescut până la 85, respectiv 99%.

Regulile impuse de Uniunea Europeană spun că toate autoturismele şi vehiculele de transport vor fi trebui să dispună de sisteme active de siguranţă începând cu luna noiembrie a anului 2011. Din noiembrie 2014, aceste reguli se vor aplica tuturor vehiculelor noi.

Via | Auto-presse

Comentarii (4)

  • .marius.
    Restu`s Dacii. :))
    8 2
  • Dacia
    Cand va fi introdus ESP-ul pe Logan si Sandero?
    0 0
  • crysti09
    Cand va fi obligatoriu
    2 0
  • @XXXX
    se va introduce esp(optional poate) de la anul pe dacia. se vor face numai motoare euro5 la dacia deci e nevoie si de ESP
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru