A fost produs Passat-ul numarul 15 milioane!

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 11.11.2007
34 de ani le-a luat germanilor de la Volkswagen pentru a produce Passat-ul cu numarul 15.000.000.

Esential

1973 este anul in care Volkswagen a inceput productia lui Passat.
15 milioane de exemplare Passat au fost produse pana astazi.

Sarbatoare la Volkswagen. Pe linia de productie a uzinei germane din Emden a iesit Passat-ul cu numarul 15.000.000. Exemplarul care a nimerit in blitz-urile fotoreporterilor este un Passat Variant BlueMotion 1.9 TDI de 105 CP.

Productia lui Passat a inceput la Volkswagen in 1973, actuala generatie fiind a sasea pentru modelul german. "15 milioane de exemplare produse in 34 de ani reprezinta un succes fantastic si toti cei care lucreaza la uzina din Emden pot sa fie mandri si sa considere acest lucru ca pe un motiv de orgoliu, la fel ca toate celelalte fabrici ale lumii in care este construit Passat", a declarat Jochem Heizmann, membru al Consiliului de Administratie VW, la ceremonia de predare a cheilor noului proprietar al exemplarului sarbatorit, germanca Sybille Beckenbauer.

In acest moment, in lume exista 13 fabrici in care este produs VW Passat, uzina din Emden fiind insa cea mai productiva si importanta: din 15 milioane de exemplare produse, aici au fost asamblate 5.9 milioane. Modelul german a inceput sa fie produs la Emden in 1977, la 3 ani de la debutul carierei sale de piata, aici fiind prezentat, in aprilie 2006, si exemplarul cu numarul 14.000.000 din istoria Passat.

Comentarii (44)

  • Cam mult...si prea putin
    Celor de la PSA le-a luat mai putin si nici nu au modificat masina pentru a produce pe la incepulul anului parca masina cu numarul 6 milioane a modelului PUG 206.

    Keep up za good work.....oricum romania e tara passat-ului.
    0 0
  • ha-ha
    n acest moment, in lume exista 13 fabrici in care este produs VW Passat, uzina din Emden fiind insa cea mai productiva si importanta: din 15 milioane de exemplare produse, aici au fost asamblate 5.9 milioane.
    Cum draq spuneti voi ca "germanii", daca aceasta masina este produsa in atitea tari ? Sau aveti vreun interes ? La Tata Motors de ce nu spuneti.................?
    Hahahahahaha !!!
    0 0
  • la cat de proaste sunt aceste masini cred si eu ca au facut atat de multe.
    1 0
  • bbb habar n-ai de masini..
    0 0
  • respect conducatorilor de passat
    frate am pasat din 2000 cu 315000 km si mere superb si la piese si la revizie nu e scump deci care zice ca e o masina proasta e un prost
    1 1
  • @C
    probabil ca cei care zic ca passatul este prost se refera la ultimul model. Am prieteni carora la 30.000km lea cedat pompa de motorina. Poate doar au avut un mare ghinion, nu stiu dar ce e cert este faptul ca astea noi cam cedeaza:)
    2 0
  • Marius
    VW Passat
    Apropo de Passatul numarul 15 milioane...cred ca vorba romanului i se potriveste ca o manusa...adica ''hai noroc si la mai mare!'' :P
    Dintre cei care aveti VW Passat, spuneti-mi si mie estimativ cat duc planetarele acestei masini in conditii de utilizare normala si decenta? (deci fara bruscari, demaraje, liniutze la semafoare, etc). Tin lejer pana la 400 000 km parcursi?
    1 0
  • alo !
    Intr-adevar,ultimile VW Passat,sunt mai slabe,orice s-ar spune,chiar tu Marius,ai remarcat ceva la planetare,sa vezi ce troncane incepand de pe la 60-80.000 km,asta-i adevarul,frate si nu la liniute sau altceva,dale dracu,totusi sunt masini chipurile germane si ai pretentii la ele,doar nu am spus Logan!
    Referitor la cele scrise si de m3,sunt slabute si la motorizarile diesel,nu mai spun la benzina;si-a cumparat un prieten una noua,asamblata in Polonia,i s-au stricat foarte repede inclusiv clantele,efectic a ramas cu ea in mana,cu alte cuvinte mi-a spus mai pe romaneste,am luat-o in mana!!!
    URA baieti!
    1 0
  • ovidiu
    nu intzelegeti!!!
    bai fratilor voi nu intelegeti ca masinile noi care ajung in Romanaia vin cu dedicatie???? De ce oare mainile sh luate din afara cu 200-300 mii de de km se simt mai bine in mers decat astea noi??? Pt ca au fost facute pt germani/italieni etc..nu pt romani. Mai bine imi iau o masina din afara ( de preferat Germania pt ca acolo au sosele bune si asa stiu ca masina nu prea a suferit) si mai schimb la ea tot ce se schimba la o masina atunci cand vrei sa iti cumperi una ( ulei, filtre, placute frana etc.) si stiu ca nu ma lasa in drum, decat sa imi cumpar una noua de la reprezentanta si sa ma ia durerea de cap dupa 10 mii de km .
    0 0
  • Pentru Ovidiu!
    Bravo frate,ai pus punctul pe"I"!!!
    Asta-i trista realitate;la noi se aduc pentru comercializare masini noi,facute NU in tara de origine!!!
    Vezi si cazul Mercedes-ului,facut in India,pentru alte tari,NU pentru nemti ,francezi,etc
    SALVE la toti !
    0 0
  • bravo Ovidiu......!!!!
    ...................................VW...!!!
    0 0
  • Florin Iasi
    De ce?
    De ce oare romanasii nostri doar vorbesc?? De asta nu suntem in stare sa facem ceva, ca doar ne bagam ... in toate, dar noi cu ce ne laudam ca am realizat? De ce-si spun parerea ce-i care nu au Passat? Eu am Passat model nou, si zic eu ca pot da cu parerea macar, ca il am de doar 2 luni. E o masina super buna, si un raport bun pret/calitate. Bafta omuleti si invatati-va sa mai si faceti ceva nu numai sa distrugeti tot ce nu va convine!
    0 0
  • Pentru Florin
    Salut!
    mai vorbim peste 2-3 ani,dar depinde si cati km pe ani faci si cum mergi cu ea!!!
    0 0
  • passat
    al meu Passat e din 1987... sunt al patrulea proprietar, nu e schimbat nimic la el... are aproape 300.000 km si singurul lucru pe care-l fac este sa pun benzina si sa schimb uleiul si filtrele cind e nevoie... asa ca, e doar o concluzie ... sunt grozave. Am si vindut citiva ani buni la Sibiu VW si e drept, modelele de prin '95 incoace, hmmm, cam lasa de dorit... hey, dar asta e politica, nu se mai fac nicaieri masini "pentru o viata"...
    0 0
  • m3lcool
    calcul de cls 1
    Productia lui Passat a inceput la Volkswagen in 1973...Modelul german a inceput sa fie produs la Emden in 1977, la 3 ani de la debutul carierei sale de piata...1977-1974=4. "la 4 ani..."
    0 0
  • Atata timp cat te gandesti numai la profitul tau nu ai cum sa faci o masina fiabila.
    Spre deosebire de nemti japonezii mai au si o onoare pe care nu vor sa si-o incalce.
    Cine a mers cu o Honda nu-i va mai trebui niciodata o alta marca de masina.
    Vi se pare mult 300.000?
    Un prieten are un Civic cu 1.080.000 km.
    0 1
  • bai bbb
    esti penibil!!!! am mai vazut posturi de ale tale in care toate masinile erau gunoaie, doar honda is masini. hai mai mai cara-te de aici cu hondele tale. la calitatea interioara si disign nici nu se apropie de vw, sau alta masina nemteasca. au fiabilitate motoarele, dar nu mai mare decat vw!!!!!! hai pa copilule!!!!
    0 1
  • johny BOY
    fiabilitatea auto in prezent
    salutare. Puteti sa postati pro si contra, dar tot degeaba. Ideea este ca in prezent, aproape toti producatorii (cel putin cei mari) scot masini la fel de bune. Nu mai exista diferenta mari intre ele, asa ca nu mai ridicati in slavi masinile germane (unii) sau cele japoneze (altii), sau nu le mai vb de rau pe cele italiene sau frantuzesti. Nu se mai scoate un automobil care sa tina 20 de ani, productia auto a ajuns ca cea de eletronice, calculatoare sau telefoane. Se scot noi si noi modele, sa fie gama cat mai mare, sa ai de unde sa alegi, dar aceste modele rezista pe piata maxim 5-6 ani acum... Ptr ca asta este piata, concurenta mare si nu este permis sa stai cu un model mult la vanzare. Si cand scoti un model si deja te gandesti la urmatorul, la costuri, la rentabilitate, in mod sigur vor exista probleme, mai mici sau mai mari la acel produs. Lucrez la un dealer auto care comercializeaza o marca ce isi are calitatile dar si defectele sale. Dar am prieteni f buni la concurenta, acea concurenta care prinde la cumparatorul din tara noastra, si am vazut ce este si in service-urile lor. La fel ca la noi. Probleme, poate altele, dar va asigur ca pe piata asta auto, nu exista absolut nici un producator care sa fie lipsit de probleme. Nici unul. Si ma refer si la Mercedes, si la BMW, VW, Renault, Peugeot, Ford, Skoda, etc...Lista poate continua.... Deci sa stiti: diferenta in momentul de fata nu este data de fiabilitate ci de design, pret, imagine...
    0 0
  • aha
    belea...
    0 0
  • Cred ca fiecare poate sa isi spuna parerea aici si nu trebuie sa vina cate unul sa comenteze pe unul si pe altul.
    Asta este parerea mea despre masinile germane si nu vorbesc doar din auzite, vorbesc ca fost proprietar de masina germana si actual proprietar de masina japoneza. Nimic din lumea asta nu m-ar putea face sa imi schimb aceasta parere cel putin deocamdata.
    Si haideti sa recunoastem ca marcile europene sunt intr-o cadere inceata dar sigura si asta din cauza proastei calitati.
    Spre exemplu anul acesta Honda a avut o crestere a vanzarilor de 400% deci asta spune ceva.
    Parerea buna a romanilor despre masinile germane se datoreaza faptului ca dupa perioada 1989 nu si-au putut permite o masina de calitate cum sunt cele japoneze dar si mai scumpe si atunci s-a multumit cu cotetul de golf 2, deci nu a avut cu ce sa faca comparatie.
    0 0
  • passat de proasta calitate?
    Troncane planetarele si se strica alte alea din cauza SOSELELOR DIN ROMANIA!!! Ia scoateti masina pe o sosea adevarata si atunci mai stam de vorba. Nu va mai plangeti, voi acei care habar nu aveti de masini, cat de rele sunt masinile din vest. Orice masina care ruleaza ani de zile prin Romania, mai ales in mana a unui nestiutor, se strica. Dar asa-s unii, pe vremea PCR-ului visau la Skoda&Co, acum stamba din nas la un Passat de ultima generatie. Deh, unii s-au nascut in carucior Maybach...
    0 1
  • bbb. cum a zis si paul, pt tine doar honda este masina, restul gunoaie. Daca golf 2 este cotet pt tine, atunci hondele cum le putem cataloga? si gunoaie poate ar fi prea frumos de zis. masina nemteasca, si aici nu vb doar de vw, ci si audi, bmw sau mercedes, sunt net superioare celor japoneze, sau de alta nationaliotate. Deci exista masina nemteasca si restul!!
    0 0
  • Sunt asa de bune ca la noile passaturi li se opresc motoarele din senin.
    Normal ca pt voi golf 2 este cea mai buna daca altceva mai bun nu ati incercat sau nu v-ati permis. Degeaba spuneti voi ca sunt cele mai bune daca statisticile spun cu totul altceva.
    Primele 10 locuri in topurile fiabilitatii sunt ocupate de japoneze, VW se tara si el cu greu pe un loc 32, BMV ce este mai rasarit.
    1 0
  • Din ceea ce zice bbb reiese invidia pe care o are fata de vw. Daca intr-adevar ar fi asa, sa fie niste "carute", sunt convins ca nu mai comenta aiurea pe aici. Zice de passat ca se oprese morotul din senin. :))))))))) Pai daca passat este peste accord, normal ca are ceva de comentat ;)
    0 0
  • Passat cu Tobe Sebring
    Passat e tot passat. I-am pus si doua tobe Sebring si acum se aude de 100 de ori mai bine. E cel mai tare.
    0 0
  • Mihai Dobre
    Ionut, de unde pot sa-mi iau si eu tobe de astea, din Romania? Am si eu un vw passat TDI din 2004.
    0 1
  • Eu am tobele aduse din Austria. In Romania nu stiu ce sa-ti zic. Am cautat cu google si se pare ca sunt unii la www.sebring-romania.ro care zic ca ar fi repezentanta lor la noi. Spor si drumuri bune cu vw-ul.
    0 1
  • Iarasi bateti campii.
    Asta este parerea mea si nu invidia.
    Dupa cum am mai spus am avut passat si am fost total dezamagit. A fost cea mai proasta masina din cate am avut.
    Pe ce sa fiu invidios, pe niste niste tractorase TDI (cu DI rosu ca este mai bengos).
    Mergeti la Honda si faceti un drivetest cu motorul diesel sa vedeti acolo motor, doar nu degeaba a fost premiat ca fiind cel mai bun motor diesel construit vreodata.
    1 0
  • Cum iti explici atunci ca grupul VW-Audi bate intotdeauna in teste orice honda???
    0 0
  • ce teste?
    Poate regizate de germani ca la facut publicitate negativa nu-i intrece nimeni, la asta sunt campioni!
    0 0
  • Chiar nu prea ai habar despre industria auto. Daca iese mai bine, inseamna ca e regizat. Daca nu e cum vrei tu, e regizat. Vai si amar ce persoane mai sunt printre noi. Dar se stie ca fiecare padure are uscaturile ei. Daca sunt chiar atat de proaste, de ce este pe locul 2 la noi in tara in topul masinilor importate, dupa renault. De praste ce sunt, nu??? Chiar toti cei care isi cumpara vw sunt idioti, nu? destept mare ce te crezi! Tot atat o dai cu antireclama care si-o face aceasta marca. De ce a mai fost atunci passatul cea mai premiata masina a anului? de proasta ce ii, nu? sau ca a fost regizat, nu??? Vai de capul tau!!!!
    0 0
  • vw este bun..
    am avut un passat din 2001 acum am altul din 2005...mie imi place nu am avut nici o defectiune..si tot pe passat o sa continui..spuneti ca este tara passatului ? de ce oare? :)
    0 0
  • au noroc cu voi romanii ca altfel nu le-ar mai cumpara nimeni masinile si ar da faliment.
    Nu inteleg de ce va atacati si va ofticati atat, v-am spus ca asta este parerea mea si nu mi-o voi schimba, asta nu inseamna ca voi puteti sa veniti si sa atacati sau sa jigniti asa cum vreti voi.
    Dupa asta se vede ca sunteti niste tarani.
    0 0
  • va salut...
    salve si honda si passatu sunt supermasini.Dece nu mergeti la munca sau la femei...si o aburiti aicia?Vrei gagici blonde cu forme?de la audi A4 in sus...si Passatu e pt neserioase ce-si dau cu parfum pe haine...Am un Megane si-s ok...vreau sa-mi iau ori :opel vectra, peugeot 407, toyota avensis sau laguna...sunt la acelasi pret...in jur de 18500-19000 eur cu tva cu tot.Ce m-ati sfatui?O seara buna...Dany
    0 0
  • MateiS
    @Dany
    Din ce ai insirat tu acolo: Avensis, dar uite-te si la Mazda 5 si Honda Accord, si mai ales nu neglija FORD MONDEO!!!
    Spor la cumparaturi!!

    PS: Io as alege MONDEO!!
    0 0
  • MateiS
    scuze @Dany..
    Mazda 6 am vrut sa zic, nu Mazda 5!! Scuzeeeee!!
    0 0
  • Honda
    Honda e oricum mai fiabila si mai buna ca masina decat orice VW ...
    0 0
  • danboss
    pt dany
    In aceeasi bani poti verifica si Honda Civic sedan ES. Dotari foarte generoase si motor de 1.8l, 140CP.
    0 0
  • marius
    vw vs H
    ba voi sunteti nebuni?
    cum sa comparati vw cu honda la fiabilitate?
    care nu crede sa caute pe google sau sa mearga cu honda.
    poate vw are notorietate, sau da bine intre rromi, dar nu mai vb din auzite.
    0 0
  • Passat vs japoneze
    In prezent sunt proprietar de passat si sunt relativ multumit de el, dar ar trebui sa incercati si o masina japoneza. Am avut ani de zile o japoneza din anii 90 si pot sa va spun ca sunt incredibile: pe langa multele dotari mai au si calitate, fiabilitate, rezistenta, cofort si placere la condus
    0 0
  • bla
    vå tot certati .... rezultatul? Så vå mai spun ceva.Locuiesc intr-o tarå nordica si lucrez in domeniul auto.Cel mai nasol ecand iti vine un client cu o masinå asiaticå la reparat.DEZASTRU....rugina cat incape...ok ,aici salinitatea e mare....dar totusi nu ar trebui sa rugineasca si masinile ´nemtesti atunci? am un mondeo din 2003 si curge ruginå din usi,deci nu judecati o masinå sau alta doar dupå planetare .....cu stimå....
    0 0
  • Passat 1973
    Sal la toata lumea kare se cearta aici....ma bag si eu in seama sa va spun k am un passat din 1973 totul e original pe el si ii f rezistent si are o caroserie ce multe masini nu o au akm....si nu am desfacut motoru niciodata la ea doar ulei,benzina si filtrele skimbate si oricand am nevoie de o plimbare relaxanta o scot din garaj se conduce f bine si e din 1973 asa ca cine nu are nu stie ce vb....bafta si spor la cearta
    0 0
  • gegrf@yahoo.com
    japoneze
    fraiere era nemtestilor a apus de mult.masinile japoneze se pisa pe nemtesti de sus de tot la fiabilitate.
    0 0
  • audi200
    passat
    masinile passat sunt niste gunoaie...bbb ai dreptate...sunt niste tractorase diesel.. pai ce sa fie frumos sau interesant cu un passat cand juma' de romanie are passat si golf 3 sau 4....ma rog...fiecare cu al lui...dupa parerea mea sunt penibile vw-le
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru