Actualul Mercedes-Benz E-Klasse a ajuns la borna 500.000

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.03.2012
Fabrica Mercedes-Benz din Sindelfingen a produs exemplarul cu numărul 500.000 al noii generaţii E-Klasse. De-a lungul timpului, Mercedes a produs zece milioane de unităţi E-Klasse.

Mercedes-Benz a produs 500.000 de unităţi E-Klasse sedan ale generaţiei W212. Generaţia actuală este în fabricaţie din 2009 la fabrica din Sindelfingen şi a înlocuit seria numită W211. uzian germană este cea mai mare unitate de producţie a celor de la Daimler AG, iar E-Klasse este unul dintre cele mai bine vândute modele Mercedes lansate până acum, fiind construit în peste 10 milioane de unităţi pe parcursul a 60 de ani de existenţă.

Exemplarul aniversar este un E 350 4Matic destinat unui client din Statele Unite ale Americii, vopsit în nuanţa Arctic White. Pe lângă numărul mare de unităţi construite în doar trei ani, cei de la Mercedes-Benz au subliniat faptul că hotarul de producţie atins îi aparţine lui E-Klasse sedan, versiunile wagon, coupe sau cabrio nefiind incluse la numărătoare.

Actuala generaţie a lui E-Klasse va primi un facelift în 2013, iar modificările aplicate îl vor face pe acest model mai atractiv şi mai avansat din punct de vedere tehnologic.

Partea frontală va deveni mai elegantă, iar posteruiorul va fi schimbat complet. Singurele elemente care vor fi păstrate integral sunt portierele din faţă, plafonul şi suprafeţele vitrate. La capitolul tehnologie, modelul va avea un sistem îmbunătăţit de vedere pe timp de noapte, care va detecta şi animalele de pe marginea drumului, un sistem de direcţionare a luminii farurilor cu ajutorul LED-urilor şi o suspensie revizuită, care va fi mult mai confortabilă.

Via | WorldCarfans

Comentarii (19)

  • Adevarul este ca oamenii astia fac masini care se vand indiferent de pret.
    25 2
  • @unckle
    corect
    adevaru e ca Mercedes este si va fi cel mai bun, cel mai tare, cel mai cum vreti voi sa fie...........
    Mercedes nu construieste masini cum vor clienti........clienti cumpara cam tot ce construieste Mercedes........
    sa nu uitam ca este pe piata G-klasse.....CL-klasse......GL-klasse.......masini la care BMW si Audi.........doar pot visa.....nu spun ca nu sunt in stare sa construiasca un concurent la fel de bun sau chiar mai bun insa frica de a baga miliarde in cercetare si dezvoltare doar Mercedes nu o are..........
    bmw si-a invatat lectia......in ani 90' pe cand au bagat 1 miliard de marci in dezboltarea seriei 8 si au dat gres cu acest model...........in 8 ani sau vandut 31000 de exemplare
    31 3
  • Succes!
    Personal,din categoria din care face parte,mi se pare cel mai reusit model,estetic vorbind!
    19 1
  • un oarecare
    @unckle
    @unclke!Saracu de tine sigur nu ai condus sau avut vreodata un Bmw de vorbesti asa!de unde ai tras tu concluzia ca sunt cei mai tari?cred ca esti cu vreo 10 ani in urma.Mai trezeste-te ca Mercedes e in urma rau!
    4 28
  • Avand in vedere ca a fost un model f scump pt acea vreme, a fost un semiesec mai degraba decat un esec complet, plus ca multe dintre solutiile tehnice de pe seria 8 au aparut pe modele viitoare. Stii f bine ce performante avea varful de gama, 850 CSI, chiar si astazi este performant.
    Cat despre faptul ca Mercedes construieste ce vrea si clientii cumpara este partial adevarat, la unele modele consacrate da, dar la clasele A si B de ex eu zic ca mai mult pt ca se cerea si asta, nu pt c-ar fi vrut Mercedes sa faca modele cu tractiune fata cu aspect de monovolum mai mult( ceea ce va face si Bmw pana la urma)
    Iar despre clasa E ce-ar fi de zis, cifrele vorbesc de la sine.
    11 1
  • @un oarecare
    Trebuia sa se atace si un BMW-ist...Nu vreau sa generalizez,dar posesorii de BMW (cei care nu apreciaza masina in adevaratul ei sens ci doar sa fie ei tari in pene) mi-au provocat greata referitor la BMW....prefer o alta marca decat sa fiu posesor de BMW,desi sunt masini fruntase.Si asta am observat peste tot pe unde am fost,nu doar in tara,BMW este asociat (gresit sau nu) cu imaginea de cocalar.

    Referitor la subiect,era de asteptat sa aiba succes...un model frumos si echilibrat din toate punctele de vedere.
    18 5
  • @teznu_anti BMW
    Mercedes face parte din daimler, BMW este singur. Chestia cu clm mai tare din parcare, ai de discutat cu lumea auto, cu presa si bla bla bla, ei dau BMW pe primul loc in 80% dintre teste .
    3 10
  • Sa zici ca esti fan BMW si sa zici ca Mercedes este cel mai tare, inseamna ca treci cu vederea vanzarile unde BMW a avut peste Mercedes aproximativ 100.000 masini in plus de vreo 3 ani, sa pui la indoiala testele auto unde BMW este mai mereu ales de cei care le fac.
    4 8
  • @JAN
    Tzenu a ramas la "ursulet" si "pisicuta" si chiar este convins ca Bmw < nu mai e ce-a fost> in sens negativ. Evident se inseala, dar asta e, e parerea lui.
    8 2
  • @JAN
    "Sa zici ca esti fan BMW si sa zici ca Mercedes este cel mai tare"....da,chiar este un lucru tare si de apreciat;)
    Daca esti fan X din anumite motive personale nu inseamna ca Y nu poate fi mai bun...nu?
    Asta inseamna sa fii cu picioarele pe pamant si din pacate,prea putini sunt.
    Si eu sunt fan X insa ma atrag si alte modele de la Y si Z.
    Si crezi ca daca un tip,de la o revista anume (care cu siguranta e fanul unei marci) face un test si el crede ca e mai bun BMW decat Mercedes,eu trebuie sa il cred? Poate el a apreciat doar anumite lucuri,care pentru mine nu au importanta....

    Referitor la BMW si Mercedes,majoritatea cand aud BMW se gandesc la M3 si M5....cand aud Mercedes se gandesc la Cls,SLS,Cl,S,Sl,G,AMG....adica o gama mult mai mare,care pune accent pe multe alte lucruri decat motoare,motoare,motoare si iar motoare (BMW)
    14 0
  • @flo
    Majoritatea celor care nu au mers niciodata cu-n Bmw se gandesc doar la M3 si M5, iar cei care au mers stiu ca nu exista doar M-urile. De fapt gama Bmw este la fel de mare aproape ca gama Mercedes. Iar Bmw nu pune accent doar pe motoare, motoare si iar motoare, asta este o viziune f simplista, vezi ca motoarele AMG sunt mai puternice decat cele de pe M-uri.
    11 5
  • un oarecare
    @flo
    Nu m-am atacat, dar voi ati condus 3 masini la viata voastra si faceti comparatie din niste poze!Omu isi cumpara ce-i place, daca ai BMW nu esti cocalar.Am condus si avut prea multe masini ca sa ma convingi tu ca Mercedes este peste BMW.Pur si simplu nu este la ora actuala, ce a fost ...hai sa lasam istoria in pace!
    5 13
  • Pt mine este distractiv cum unul si altul incearca sa convinga restul lumii cum ca BMW sau Mercedes este mai tare. Subiectul este pur si simplu relativ, pentru ca sint "n" variabile dupa care ai putea judeca o masina si, inca nu s-a construit masina care sa indeplineasca absolut toate dorintele fiecarei persoane. Insa, chiar daca nu ii cunosc pe baietii de pe forum, pot sa spun ca in Constanta cel putin, sint extrem de multi posesori de BMW in trening si sapca in cap. Chiar daca ei zic ca nu sint cocalari, pentru noi astialalti, se imbraca si se comporta ca atare.
    12 2
  • CLS nu mai este singur, GRAND Coupe o sa fezi ca o sa fie castigator, SL nu este mai presus ca seria6 cu nimic, G este doar un ML mai mare, asa si Mercedes nu are concurentpe X6 care este un succes, si cauta AMG vs M si o sa vezi mai multe puncte pt M.
    4 11
  • E class nu va merge cum merge un BMW seria 5 (nu mai zic de M5)
    asa cum nici BMW seria 7 nu va putea sa castige in fata unui S class. BMW la clasele mici-medii-mari sunt mai buni fata de BEZ...ce tine de clase gen coupe, limuzina, offroad, roadster etc. este si va ramane peste BMW...asa e de cand se stiu ei si de cand le stim noi. Nu se va schimba niciodata ordinea asta. Cine a mers cu ele stie ce vb...
    3 3
  • poti tu vreodata sa compari acel seria 5 fortat numit gran coupe cu noul cls care nu seamana cu absolut nimic din gama mercedes ? deasta mercedes reusesc sa fie atat de apreciati. pentru ca nu isi imprumuta exterioarele de la o masina la alta vezi seria 3 cu seria 5 , vezi seria 5 cu gran coupe. vezi audi cu...oho nici nu stiu cu care sa incep - sa zicem doar a 4 cu 6 cu a5 sportback dintre care cel mai reusit e a 5-ul. vreau un singur exemplu de la mercedes . sa spui despre mercedes G classe ca este doar un ML mai mare inseamna ca odata ca esti paralele cu lumea auto si inca o data ca nu ai mers in viata ta cu una din ele macar. cat despre amg vs m . cand vor scoate si ei un concurent pentru sls, slr ............
    4 6
  • @Login
    SL cu SLK , sa zici ca Grand Coupe este un seria 5esti pe afara,
    1 2
  • @Login
    BMW este singur, nu se bazeaza pe Mini si RR, este greu sa investeasca intr-un concurent pt SLS si SLR, dar crede-ma nu ti-ai dori sa faca un concurent pt ele.
    9 3
  • pt Login
    Stiai ca AUDI cu atat criticatul A7 a vandut cu 1000 de masini mai mult ca maretul CLS in 2011 ??????????? Se pare ca CLS nu prea este pe gustul tuturor. Stiai ca tot in 2011 X3 a vandut cu 30.000 masini in plus fata de GLK ???? Stiai ca in 2011 seria 5 a vandut cu 14.000 masini mai mult ca Mercedes E ????
    8 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru