Asa va arata noul BMW Seria 1?

De Sebastian Toma
Publicat Sambata, 24.01.2009
Conform publicatiei britanice CAR, noul BMW Seria 1 va arata similar cu modelul din imagini.

BMW va lansa noul Seria 1 in anul 2012, avand in minte o noua filozofie de design. Potrivit publicatiei britanice CAR, BMW Seria 1 va avea o gama noua de motorizari, care va fi bazata pe unitati supraalimentate, care vor avea o cilindree redusa. Astfel, modelul de baza va fi echipat cu un motor pe benzina cu patru cilindri, de 1.3 litri.

Noul propulsor va echipa modelele 116i si 118i, care sunt echipate cu motoare de 1.6 si 2.0 litri la modelul actual. Desi are doar 1.3 litri, inima lui BMW 116i va dezvolta nu mai putin de 136 CP, iar cea a lui 118i va dezvolta 184 CP. Modelul 120i va dezvolta 218 CP, iar 130i va dezvolta 272 cai putere.

La fel ca la modelul actual, o versiune M1 este exclusa, dar o versiune extrem de performanta a lui Seria 1, echipata cu un motor bi-turbo care ar putea sa dezvolte circa 300 CP este in planurile inginerilor. Propulsoarele diesel nu au fost uitate, trei asemenea motorizari fiind disponibile.

Astfel, BMW 118d va dezvolta 150 CP, 120d va avea o putere de 184 CP iar modelul de varf din gama diesel va fi 123d, cu ai sai 211 cai putere.

Ulterior, modele hibride care vor fi incarcate de la priza, precum si modele electrice vor fi introduse in gama BMW Seria 1.

Inginerii BMW au facut experimente cu un tren de rulare bazat pe cel al lui MINI, pentru a reduce costurile noului model. Astfel, noul BMW Seria 1 va avea tractiune fata, dar va folosi aceeasi tehnologie de suspensie ca modelele cu tractiune spate, deoarece aceasta este mai performanta. Va prezentam trei imagini create de designerul Giom Mouton, care surprind aspectul noului BMW Seria 1, inspirate atat de modelul actual, cat si de modele istorice BMW cum ar fi 2002.

Via | Car

Taguri: BMW, CAR, Seria 1

Comentarii (18)

  • Marius
    BMW Seria 1
    Este incredibil de frumoasa masina asta.
    Toata stima si respectul pentru designerii BMW.
    0 0
  • uau
    daaa asta da
    0 0
  • numar13
    e frumoasa dar la linie spatelui ce sa zic pare putin cocosata
    0 0
  • greu de crezut
    greu de crezut
    cea a lui 118i va dezvolta 184 CP 120d va avea o putere de 184 CP iar PUTIN PROBABIL
    0 0
  • mariusyet
    Comentariu
    Fratilor, treziti-va!
    Unde dracu e misto mah? Ma refer la exterior, in mod special.
    Va spun sincer, mie inainte nu prea imi placea cum aratau Mercedes-urile, dar sincer va spun ca la exterior, bate BMW-ul la greu. Cred ca imi place mai mult Mercedesul in ziua de azi. O fi mai lenes ca BMW-ul dar nu conteaza.
    0 0
  • Ungaro_
    Urat !
    Uratenie de doi bani !!!
    0 0
  • Nu!
    asta-i un A3!
    0 0
  • sfera96
    basta !
    ugly as shit , de cand cu designerul ala american si-au cam spart borcanele in cap , si da , mercedesurile arata ceva mai bine la exterior , audi au o linie aproape identica , dar foarte frumoasa , unii "designeri" au innebunit cu rotunjimile si liniile curbe care le-au cam scapat de sub control - ca sunt de viitor - valea , mazda in materie de linii curbe (conceptele) nu au adversar .
    0 0
  • Noul BMW SERIA1
    MIE NU MI SE PARE COCOSAT, BA CHIAR FOARTE FAIN, CHIAR MAI BINE DECAT MODELUL DE ANUL TRECUT LANSAT DE BMW.
    0 0
  • :(
    daca o sa puna pe el tractiune pe fata pt ce il mai face? mai bine s-ar lasa pagubasi! cat despre exterior spatele mai e cum mai da dar in rest....no comment. iar pentru BANGLE, design-rul de la BMW nu am decat o urare: aruncate in fata BMW-ului desenat de tine ca un A3 si cu tractiune fata cand este la viteza sa maxima! SHOOT YOURSELF BANGLE!
    0 0
  • mijto design kiar belea .....dar... nu era mai frumoasa dak era berlina? nuj ,parerea mea
    0 0
  • cititi articolul
    cititi ma oamenilor textul cum trebuie. pozele reprezinta viziunea unui anume Giom Mouton, nu zice nimeni ca are vreo legatura cu BMW !!!
    0 0
  • IceCub
    Superb
    Viziune, neviziune masina din desen arata superb!
    Cat despre comparatia cu Audi & Mercedes: BMW au incercat din totdeauna sa imprime masinilor un "look" mai sportiv, mai agresiv daca vreti; Audi & Mercedes au mers pe un "look" mai elegant sau clasic. E doar o chestie de gust.
    0 0
  • Faruri
    farurile sunt de RAHAT, trebuiaiu sa fie in armonie cu liniile predominante ale masinii ...

    ii lipsesc niste doage lui Bangle, american idiot
    0 0
  • bmw cu fwd?
    E frumoasa masina, dar daca isi trage bmw tractiune fatza eu ma calugaresc.Am iubit marca asta 15 ani, ca sa vina acuma sa zica ca baga fwd pentru a reduce costurile? pai hai frate sa-i punem piese de logan si caroserie de bmw z8 ca sa reducem costurile dar sa si arate bine.Incredibil de idioti.Cine mama dracu conduce BMW? Familia aia e batuta in cap.Sau dus vremurile cand asemenea companii erau conduse de niste oameni cu vise si teluri, oameni care scoteau pe poarta fabricii un model nou, construit din pasiune, dintro viziune, pentru fanii marcii, pentru putere si sportivitate.Nu tata.Acum se scot conserve rotunde menite sa aduca $$$.Cui ii mai pasa de sportivitate? Cui ii mai pasa de traditie? Cui ii mai pasa de adeptii marcilor preferate? Cui ii mai pasa de ideologiile care stau la baza fondarii unor brand-uri? La nimeni.Toti vrem sa vindem gramul de faina la pret de aur.De fapt ce ma supar eu pe aici? Daca fiat cumpara chrysler si aston martin baga in contact cheie de volvo.Alea sunt probleme si mai mari.Imediat vom vedea noul porsche carerra 5 cu motor de toyota prius.Doamne ce am ajuns. Nici nu ma mir ca sunt printre noi fani Logan, Clio, Getz, Matiz, 206, a2, a-classe s.a.m.d.
    0 0
  • inca un pas inainte
    Super look'ul...iar spatele face toata treaba..iar la motorizari cred ca vor mai lua niste premii!
    0 0
  • !
    Din pacate porsche-ul evidentiaza cel mai bine cele spuse de mowgli. Inainte te simteai mandru ca ai un 911, unii il tineau o viata, pentru ca era porsche, dar odata cu cayenne s-a dus tot. Toata lumea are Porsche. Pacat, toti pun banii inaintea traditie
    0 0
  • http://www.linku2.net
    Spate OK Fata OK
    Arata ok si din spate si din fata dar ... e o mica problema din lateral si anume parca acea caroserie cu acele aripi nu a fost facuta pentru acele roti. O discordanta vad eu ... daca mai vede careva sa spuna ....
    De motorizari nu cred ca isi face nimeni griji ... dar e ceva ce aduce a dacie papuc din lateral cu botu` ala lung aiurea in fata si rotile mai mici in proportie cu caroseria.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru