Au fost alesi cei trei finalisti World Car of the Year 2010

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 07.03.2010
Juriul "World Car of the Year" a selectat cei trei finalisti ai acestui concurs. Premiul va fi decernat in cadrul Salonului Auto de la New York.

Cei 59 de jurnalisti care vor alege “Masina anului 2010 in lume” au selectionat cele trei modele care vor ocupa podiumul acestui concurs. Finalistii au fost anuntati in cadrul Salonului Auto de la Geneva, iar peste o luna, la Salonul Auto de la New York juriul va anunta fericitul castigator. Concursul “World Car of the Year” este structurat in patru categorii: “Masina de Performanta a Anului”, “Designul Anului”, “Masina Ecologica a Anului” si cea mai importanta, “Masina Anului”.

Cei trei finalisti pentru categoria “Masina Anului” sunt Toyota Prius, Volkswagen Polo si Mercedes E-Klasse. La categoria “Masina de Performanta a Anului” podiumul se va imparti intre Audi R8 V10, Porsche 911 GT3 si Ferrari California. Citroen C3 Picasso, Kia Soul si Chevrolet Camaro concureaza pentru premiul “Designul Anului”, iar Honda Insight, Toyota Prius si versiunile BlueMotion de la Volkswagen sunt finalistii categoriei “Masina Ecologica a Anului”.

Volkswagen Golf VI, Mazda2, Lexus LS460, BMW Seria 3 si Audi A6 sunt castigatorii editiilor de pana acum ale concursului “World Car of the Year”. Primele editii ale acestui concurs erau formate dintr-o singura categorie, anul 2006 fiind cel in care au fost introduse premiile pentru “Masina de Performanta a Anului”, “Designul Anului” si “Masina Ecologica a Anului”.

Via | WCOTY

Comentarii (15)

  • VW va castiga pentru al doilea an consecutiv "World Car of the Year"
    VW Group va castiga in toate categoriile in care este nominalizat, fie ca le place sau nu concurentei . VW Polo, Porsche GT3 sau Audi R8 V10 si VW BlueMotion vor castiga in categoriile in care au fost nominalizati .
    13 11
  • Ce masini urate si proste au ramas in concurs...Unde este Alfa Romeo Mito si modelul GT de la Ford?
    5 25
  • @ Gigel_Aur
    Esti fan BMW sau Honda ?
    12 6
  • Fan BMW
    14 10
  • ReddoG
    @@@@
    Bai alifiilor cine credeti ca pune botul la vrajala voastra de copii de gradinita? Ce vrajala cu Gigel_Aur....a-ti facut un cont sanchi cu gigel......si voi intrebati esti fan BMW sau honda si el repede BMW.......Ba sunteti de ultima speta.Halal fani are marca HAUDIIIIIII bine inpropriu spus audi care de fapt este vw
    5 14
  • @ ReddoG
    Adi Minune, Florin Salam & Co, toti sunt fani BMW . Daca faceti un efort, ve-ti ajunge foarte curand sa va intelegeti .
    13 4
  • RECORD: Duster este cel mai ieftin SUV din lume
    http://www.worldrecordsacademy.org/transport/most_affordable_SUV_Dacia_Duster_sets_world_record_101584.htm
    3 1
  • ReddoG
    @ anonimuius
    Eu va inteleg frustrarea, dar nu trebuie sa va ascundeti in spatele unor poze si nume false.Dar ce bine sti tu numele cantaretilor de manele pisicuto.Eu va banui de alt ceva.......
    5 8
  • @ ReddoG
    Nu discriminati ceilalti fani BMW ( Adi Minune & Co ) ! Ei, spre deosebire de voi isi permit sa cumpere ultimele creatii BMW ( BMW X6, ultima generatie Z4, etc ) .
    7 6
  • pronostic
    Nu cred ca ia VW ceva, eu zic:
    E-Klasse (masina anului)- Camaro (design)- Prius (eco)
    3 8
  • @ octav
    Cu toate ca este o masina deosebita ( in prezent este cea mai buna masina de clasa mare, a castigat primele comparative cu noul BMW 5 ), nu cred ca E-Klasse va castiga WCOTY, tinand cont ca este o masina scumpa iar situatia economica actuala este mult mai precara decat in anul cand actualul Audi A6 a castigat WCOTY . Sa nu uitam ca VW Polo ( marele favorit anul asta la WCOTY ) a castigat titlul suprem si in Europa . Cat despre Prius, cu toate recall-urile prin care a trecut nu cred ca are vreo sansa . Citeste review-urile americane cu VW Jetta BlueMotion TDI si ve-i vedea ca si la acest capitol VW este marele favorit in lupta cu rivalii niponi . La PCOTY, favorit este Porsche 911 GT3 .
    8 3
  • ReddoG
    @anonimuius
    Parlituleee de unde sti tu ce masini conducem noi? Pisi dar vad ca esti bine informat despre manelisti.Ma tu cumva esti un manelist spurcat? Nebunaticule treci la culcare
    3 7
  • LauCalin
    cea mai "tare" din lume
    De acord cu Alex. Masina anului in lume trebuie sa fie considerat un produs global, adresat atat pieteler din Vest si din State, pana in Australia, Africa de Sud sau America de Sud. Deci pe langa calitate, masina trebuie sa aiba si un pret competititv si dintre cele 3 nominalizate Polo pare sa fie cea care se incadreaza cel mai bine aici.
    Designul anului... nu-mi pot da seama, cred ca Chevrolet Camaro ( interesant ca s-a "strecurat" si Citroen pe-acolo-bravo lor!).
    Masina de Performanta a Anului: eu zic 911 GT3.
    "Masina Ecologica a Anului": Honda Insight
    In acest moment eu nu mai vad Toyota ca fiind favorita. Nu neaparat datorita recall-urilor, ci pentru ca imaginea generala a marcii in acest moment e cam praf.
    Oricum e foarte posibil de preconizat castigatorul, pentru ca in fiecare an castiga o masina diferita fata de cea de anul precedent si nu se tine cont de clasa sau de pret.
    4 0
  • adrian
    limba romana=terfelita
    Inainte sa va dati cu parerea despre masini, va rog eu, mai treceti si pe la scoala, ca stati rau de tot cu gramatica - @@ ReddoG "ve-ti", @Alex "ve-i". Cratimele in exces nu va fac mai destepti, credeti-ma.
    Cat priveste subiectul, Polo va fi sigur castigatorul...si nu, nu sunt un fan VW, manelist, cocalar, samd.
    3 2
  • parere
    Eu nu cred ca la New York se va decide Polo masina anului, ar fi aiurea (pt. ca nu se vinde in US)- la Frankfurt as intelege, dar la NY?
    Insight e posibil ECO- oricum Prius au luat destule pana acum, ar fi si o schimbare, si un impuls pentru ceilalti
    Performance- nu pot sa ma dau cu parerea (cu mai mult de 200 k/h n-am mers) asa ca- oricare imi e indiferent
    Design- avand in vedere concurentii Camaro 100%, daca as fi 20 and single ar fi alegerea nr. 1
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru