Audi demarează azi producţia lui Q3 la uzina Seat din Spania

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 08.06.2011
Audi a anunţat demararea producţiei modelului Q3 la uzina Martorell, deţinută de Seat în Spania. Nemţii speră să producă 100.000 de unităţi pe an.

Zi istorică astăzi la Martorell, în cadrul uzinei SEAT din Spania. Audi a început producţia crossoverului Q3, consemnând astfel naşterea în premieră a unui model premium la uzina spaniolă. Rivalul lui X1 este văzut ca o vestă de salvare aruncată de constructorul german colegului de concern spaniol, aflat în pericol de a deveni falimentar în următorii ani.

Audi şi-a propus să producă noul Q3 într-un număr de 100.000 de exemplare anual, folosind o linie de asamblare cu trei schimburi pe zi. Audi şi Seat au investit 330 de milioane de euro în cadrul uzinei din Martorell pentru a moderniza linia de asamblare ce va da naştere lui Q3. Forţa de muncă a crescut şi ea cu 700 de angajaţi, ajungând acum la 1500 de oameni.

Frank Dreves, membru în consiliul de conducere Audi, a declarat cu ocazia evenimentului: "Producţia lui Q3 este încă o dovadă a sinergiilor care iau naştere în interiorul grupului. Amplasamentul de la Martorell este o uzină foarte eficientă, cu un personal bine calificat, capabil să îndeplinească standardele de calitate Audi".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru