Audi testează un model electric de oraş

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 09.08.2011
Audi a filmat în Berlin un spot cu un model electric de oraş. Vehiculul era camuflat, dar sigla Audi era vizibilă. Debutul este pregătit pentru Salonul Auto de la Frankfurt.

Nemţii de la Audi pregătesc un nou concept electric. Acesta a fost surprins în timpul filmărilor din Berlin, în Potsdamer Platz, o piaţă publică localizată în centrul capitalei Germaniei. Potrivit unor surse, modelul electric din imagini va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. Vehiculul are două locuri amplasate în tandem, iar primele relatări de la faţa locului sugerau faptul că acest model se deplasează fără să emită sunete.

Concernul Volkswagen a mai experimentat cu acest gen de vehicule, cu locurile amplasate în tandem, cel mai notabil experiment fiind conceptul 1-L din 2002 şi succesorul său, L1 Concept din 2009. Cele două vehicule aveau un sistem de propulsie hibrid, unde motorul diesel ultra-eficient era completat de un motor electric performant. Aparent, tendinţa vehiculelor amplasate în tandem a "prins" şi la alţi constructori, BMW având un asemenea model în proiect, anunţă unele surse.

Renault a lansat recent un model electric cu două locuri numit Twizy. Acesta promite să fie un succes comercial graţie uşurinţei în utilizarea urbană şi a preţului redus în raport cu vehiculele electrice convenţionale.

>

Via | Carscoop

Comentarii (2)

  • ce prostie de masina
    twizy e reusit
    asta e o troaca
    5 4
  • PLICTISEALA CRONICA
    BOOOOOOOOOOOOOOOOOOORINGGGGG
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru