Audi TT-RS, cel mai puternic TT din istorie: 340 CP

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 22.02.2009
Audi va aduce la Geneva cea mai tare versiune a lui TT construita vreodata: TT-RS. Cifrele cheie: 340 CP, 440 Nm, sub 5 secunde pentru 0-100.

Esential

340 de cai putere dezvolta motorul de 2.5 litri turbo de pe noul TT-RS.

Fanii germani ai marcii Audi au pus mana in acest weekend pe primele imagini cu versiunea RS a modelului TT. Noul TT-RS vine in premiera mondiala la Geneva si va reprezenta una dintre principalele atractii ale standului Audi la evenimentul elvetian, fiind cea mai puternica versiune a lui TT scoasa vreodata de Audi.

Conform primelor informatii aparute in presa internationala, Audi TT-RS va beneficia de un motor turbo cu cinci cilindri de 2.5 litri care va propulsa atat Coupe-ul, cat si Roadster-ul. Puterea maxima dezvoltata de acesta este de 340 de cai si 449 Nm. Cifrele performantelor nu lasa loc de interpretari: mai putin de cinci secunde pentru 0-100 km/h si o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h.

Diferentele estetice care deosebesc TT-RS de TT-ul clasic sunt reprezentate de prizele de aer marite, eleronul posterior, blocurile optice pe LED si de jantele cu sase spite duble. La interior, TT-RS iese in evidenta prin volanul si scaunele sport.

Audi TT-RS va fi disponibil pe pietele europene incepand cu vara acestui an.

Mai multe informatii despre noua versiune Audi vom primi in cursul zilei de luni, cand Audi va prezenta oficial imaginile cu TT-RS la rezolutie mare.

via | Carscoop

Taguri: Audi, Geneva, Germania, TT, TT-RS

Comentarii (24)

  • :D
    piesa ;)
    0 0
  • TT RS
    încă o rachetă pe şosea by Audi
    0 0
  • danutz
    partoleta sa vedeti voi noile motoare de la renault o sa rupa mizeriile asta deja la motor de 1.8 250CP....
    0 1
  • cel mai rapid????
    cel mai rapid TT parca era unul cu doua motoare construit acum cativa ani de o firma de tuning. Sau va referiti strict la cel mai puternic construit de Audi fara altfel de imbunatatiri?
    0 1
  • Noname00
    @aTo
    Da, se numeste MDM Bimoto.
    0 0
  • Noname00
    am tastat gresit
    MTM Bimoto, nu MDM
    0 0
  • Renault
    Du-te ma danutz cu renault-ul tau, troshcoleta de masina.
    1 1
  • renault
    @danutz, las ca am vazut eu motoare de renault testate pe circuit, nu mai stiu exact care era, dar era un megani bicorp sport, si dupa ce a trecut de 5000rpm so aprins toate becurile de warning si o fost gata.mai are renault mult de sapat pana sa ajunga sa scarpine pe spate audi. eventual un bmw vs audi.asa da.
    1 1
  • danutz
    @mowgli
    Stimate domn mowgli nu cred ca au avut probleme astea sunt inventii eu am un logan si sunt foarte multumit sunt sigur ca renault sunt mult mai bune...si oricum vorbeam de noile motoare...
    1 1
  • mirel_banderas
    tt:X
    Superb!cel mai frumos tt facut vreodata...botul arata criminal
    1 1
  • Mesaj pentru DANUTZ
    Asa este domnul DANUTZ dar sa stii de la noi ca Loganul nu intra in capitolul masini. Cand o sa vezi un articol despre carute, tigai si conserve sa te bagi in seama ca acolo te incadrezi cu Logan 15 DCI 70 CP..... A fost o gluma dar poti sa o iei in serios daca vrei!!!! ::
    0 2
  • tt
    nea mowgli, ne lasi cu prostiile, cred ca confunzi marcile. Inainte sa vb documenteaza te. Super tari masinutele audi. Mi ar placea un tt macar din 2005, dar la cat costa prefer un megane rs, chiar si clio, oricum sunt la promotie 17000 cu taxe cu tot, varianta F1 team. Numai bine!
    1 0
  • de unde frate?
    tu crezi ca eu n-am altceva mai bun de facut decat sa inventez povesti nemuritoare?crezi cam ceva cu renualt?am si vandut renault si logan o scurta perioada, si chiar nu am boala pe ele.chiar apreciez modele sport de la renault, dar cele mai vechi putin, clio 16v, clio williams etc renault 5 gt si maxi turbo.
    dar pun si un video, inventat bineinteles.
    http://www.youtube.com/watch?v=b0muLmdpBEY&feature=related

    "Renault Megane Sport 225 Cup. With the usual Renault break down they are famous for. "

    am trait si clipa in care unii spun ca renault e mai bun decat audi.decimus stai pe aproape ca urmeaza mercedes si bmw sub renault.
    0 1
  • m-am lamurit
    stiam k e multa lume proasta pe la noi dar nu eram asa sigur.
    acum m-am lamurit...
    de unde pana unde comparatia asta intre renault si audi si mai ales intre TT RS si megan respectiv clio??
    va dati seama cat de ridicoli sunteti?

    oricum.....Felicitari Audi ptr masina si felicitari Automarket ptr stire!!!
    2 0
  • PREOTU
    Audi TT-RS cel mai puternic TT din istorie
    Am o intrebare sau chiar mai multe care suna asa:
    1) Cat consuma la 100 km pe distanta TULCEA - BUCURESTI- PUTNA?
    2) In oras cat consuma?
    3) Care este consumul ei de iarna si care este consumul de vara?
    Astept raspunsurile tale sau ale voastre foarte foarte urgent si f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f..f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f.f repede pe adresa mea de e-mail:preotu_constantin@yahoo.co.uk
    0 0
  • mowgli
    domnule mowgli,de curiozitate....a-ti mers vreodata intr-un Audi?dak nu puneti mana si mergeti cu unul si veti vedea atunci unde e Audi si unde e Renault....aici ma refer la calitatea interiorului si la motoare,ca s nu mai vb de modele.....are renault concurent pt Q7,R8,A8 sau macar pt A6??nu,nu are.....cat despre logan....sfat sincer...marita-l....fa-ti un credit si cumpara-ti o MASINA
    0 0
  • @mazz
    apoi credit nu mi-oi face.logan nu am si nici nu voi avea site rog citeste mai atent ca eu promovam ideea ca renault este mult sub audi contrazicand alti useri care au impresia ca renault este masina suprema.da am fost cu audi si e mult peste renault.
    0 0
  • florin
    nu mowgli ci danutz e boul
    deci scuze limbajul dar sa bagi renault in discutie cu audi e mult prea mult. sa mai spui ca e peste ca el are logan si ca e multumit... multumit de ce? ca moare de cald in el, ca se aude vantul de afara mai tare decat radio-ul, ca in spate stai ca pe o bancuta? ca daca treci peste 100 km/h deja e cu probleme si eventual daca vrei sa depasesti apare si problema ca nu trage? asta e multumirea lui presupun. doamne fereste de accident cu un logan ca te face precum tonul maruntit in suc propriu.
    1 0
  • florin
    mai am ceva de adaugat
    scuze.... danutz nu e multumit de logan.... EL ESTE FOARTE MULTUMIT. avantajul lui de la dacia veche la logan este ca loganul porneste la prima cheie cand e nou.:)))))
    0 0
  • Blondu
    ;)
    fratilor...puteti spune voi ce vreti dar tt-ul este o adevarata masina si nu o poti compara cu un renalut...totusi este o diferenta de la cer la pamant...renault...cu interiorul varza..din plastic si stingher..pe cand la tt...un interior bine gandit..in renault parca te simti "dezbracat"...tt-ul il puteti compara cu un mercedes sau un bmw...dar renault..este prea mult...asa ca nu mai comentati aiurea ;)
    0 0
  • LOL
    LOL ce idiotenii sa incepi sa o dai in comparatii renault vs audi....incredibil...am un Bmw 330xd din 2008 si Vreau sa spun ca inainte am avut un A3 sport dar ca motorizare si ca cuplu audi este peste multe masini ...se pot bate oricand un audi de 200 de cai cu un renaul de 200 de cai...dar caii de la renaul vor fii doar nisthe gloabe....!Sectorul unde se compara audi este ...audi,bmw si mercedes !de unde mercedes este stil...o masina rafinata!audi este o masina mai agresiva pe langa mercedes si cu un condus mai sportiv...iar bmw nu are nevoie de prezentare!!


    deci revenitiva si ganditi lucid...e ca si cum am pune dacia sa concureze cu masserati!
    0 0
  • logan
    In primul rand loganul nu e masina... e dacie. Audi e cel mai tare
    1 0
  • dragos
    ba ce plm tt asta e cel mai tare din gama audi audi nici nu se pune cu bmw ce plm bmw au toti sparti dar audi tt numai sefi id me vanatordefemei23
    0 0
  • madalin
    f
    cea mai frumoasa masinal
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru