BMW a semnat un parteneriat pentru productia de fibra de carbon

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 07.04.2010
BMW va produce fibra de carbon in Statele Unite ale Americii alaturi de cei de la SGL Group. Componentele realizate vor fi utilizate de modelele electrice din proiectul Megacity.

Germanii de la BMW au semnat un parteneriat cu cei de la SLG Group pentru a construi o fabrica de inalta tehnologie care va realiza elemente din fibra de carbon pentru vehicule electrice. Fabrica respectiva va fi amplasata in Washington, iar investitia se ridica la 74.7 milioane de euro in prima faza a proiectului. Cei de la BMW au anuntat ca materialele produse la aceasta fabrica vor fi utilizate exclusiv de modelele din Proiectul Megacity, care vor fi asamblate in Leipzig.

Modelele respective vor debuta pe piata pana in 2015 si vor fi 100% electrice. In prima faza a proiectului, circa 80 de locuri de munca vor fi formate. Pana in acest moment, fibra de carbon nu era folosita la modelele de productie de serie destinate publicului larg. Aceasta tehnologie a debutat in lumea auto pe monoposturile de Formula 1. Alegerea fabricii din Statele Unite ale Americii a fost facuta in baza fortei de munca extrem de calificata aflata la dispozitie si a infrastructurii puternice din tara respectiva.

Vehiculele electrice de la BMW vor utiliza fibra de carbon pentru a obtine o rigiditate structurala extrem de ridicata in conditiile in care au nevoie de o masa totala cat mai redusa.

"Aceasta va fi cea mai eficienta fabrica de fibra de carbon din lume gratie tehnologiei utilizate. Investitia semnificativa in aceasta fabrica subliniaza angajamentul pe care il facem fata de Statele Unite ale Americii, unde avem deja fabrici in care producem fibra de carbon si materiale compozite. Ne vom asigura ca fibra de carbon va avea un rol crucial in industria auto, indeosebi in constructia vehiculelor extrem de usoare", a declarat Robert Koehler, seful consiliului de administratie al SGL Group.

Via | AFP (inreg.)

Comentarii (2)

  • carboane
    parca totusi nu stau asa de rau cu banii cum speculau unii
    3 1
  • Acei speculatori vand cazane foarte low si ei obisnuiti cu foamea li se pare normal ca toti constructorii sunt saraci si vai de capul lor.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru