BMW va înlocui ceasurile de bord clasice cu LCD-uri

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.05.2011
Facelift-urile lui BMW Seria 5 şi Seria 7 ar putea beneficia de instrumente de bord digitale, cu o nouă filozofie de afişare.

BMW va trece la ceasuri de bord cu LED-uri pentru modelele sale din partea superioară a gamei. Mişcarea a fost aplicată deja de rivalii de la Mercedes-Benz pentru S-Klasse, iar Jaguar-Land Rover a echipat modelele XJ şi Range Rover facelift cu această tehnologie. Spre deosebire de rivali, BMW pregăteşte un bord full-LCD configurabil, care va fi dezvoltat de specialiştii săi din Mountain View, California. Pe lângă funcţiile standard, ceasurile de bord vor afişa informaţii de telemetrie, de navigaţie şi de infotainment, în funcţie de modul în care este condus vehiculul.

Spre exemplu, în modurile Comfort şi Sport, afişajul va prezenta elemente legate de navigaţie, de viteză şi de autonomie, pe când în modul Sport plus, turometrul ar putea prelua o poziţie centrală, iar alte aspecte să fie trecute în planul doi. Partea importantă este că şoferul ar putea avea ocazia să-şi modifice formatul în care îi sunt prezentate aceste informaţii. Un alt element de luat în seamă este faptul că BMW nu va prezenta un afişaj digital cu reprezentările instrumentelor analog, constructorul urmând să introducă un mod inovator de prezentare a informaţiilor.

Cei de la BMW speră ca utilizatorii săi să nu fie nevoiţi să facă prea multe modificări deoarece vor furniza informaţii uşor de utilizat şi foarte lizibile. Debutul acestui sistem va avea loc pe facelift-urile lui Seria 5 şi Seria 7 care vor debuta în următorii ani.

Sunt şanse ca BMW să ofere acest sistem ca dotare opţională în primii ani, dar oficialii mărcii nu au specificat încă intenţiile în această privinţă.

Via | Autoblog

Comentarii (9)

  • nuuuuuuuuuuuuuuuu
    nu tot ce-i nou ii si placut. m-am plimbat cu s-class si vreau sa va spun ca nu ma incanta ideea. pare foarte fals....si de consola PSP. Vreau sa ramana un turometru analog,care in timp ce se misca lasa o umbra purtata pe bord...sa arate ca un ceas analog si nu o chinezarie electronica.
    33 16
  • DAN_GRC
    Daca e facut bine nu arata ca o chinezarie, lucrurile evolueaza.Da, si mie mi se pare ca la S-class nu e f reusit, mai degraba la penultima generatia a fost mai reusit, dar sunt convins ca vor arata din ce in ce mai bine, chiar si digitale, fara desincronizari la turometru si din astea.Cred ca o combinatie intre analogic si digital este ideal, cum este la actualul seria 7, conturul cadranelor reale, fizice ,si "umplute" digital, sau ca la Audi A8, multe afisaje digitale dar si cadrane analogice.
    19 5
  • Marius
    Sa se revizuiasca dar sa nu se schimne nimic
    Copilasii lu' tata, situatia e complicata rau, da cu virgula. Ceea ce afirmati voi este ca la Caragiale: "sa se revizuiasca totul, dar sa nu se schimbe nimica".
    Pai rau e daca lucrurile nu evolueaza, rau e daca se schimba ceva. Asta este domnilor. Fiti barbati si nu mai barfiti ca niste domnisoare. Cu sau fara voi, viata si tehnologia merg inainte. Ori te adaptezi, ori mori. Scurt.
    Intrebari, neclaritati? ;P
    20 16
  • Parca totusi e mai bine asa
    Cu riscul de-ami sari lumea in cap, Audi cred ca are cea mai buna varianta, pe A6, cu acel afisaj digital care umple golul dintre turometru si vitzometru. Arata si high-tech si elegant in acelasi timp.

    Chiar si Ferrari a reusit ceva foarte frumos pe 458, pastrand turometrul analogic care domina bordul, incadrat de doua ecrane care-ti pot arata orice informatii vrei.

    Desi sunt de parere ca un afisaj digital nu se compara cu indicatiile ceasurilor analogice, avand in vedere aspectul fad, cred eu, al bordului de pe modelele BMW, ce aduce mai mult a Renault decat a premium, parca e buna schimbarea.
    8 6
  • test
    penis
    6 7
  • High-tech
    Daca le vor face usor lizibile chiar si in conditii de lumina puternica si le vor crea un aspect 3D atunci sunt binevenite.
    Si daca mai au si optiunea de a modifica culoarea ,dispunerea ceasurilor sau modul de afisaj asa cum se lauda atunci e un pas inainte.
    Daca totusi vor aparea in configuratia din poza ,sincer, nu prea e ok,dar cu siguranta pt.ei e mai ieftina aceasta solutie!
    7 0
  • Cristi
    Vizibilitate
    Cred ca vizibilitatea afisajului va fi cea mai mare incercare...un ecran nu poate fi luminat superior luminii soarelui care ar putea cadea direct pe bord. Ati vazut ecranul imens pus pe partea centrala ce slaba vizibilitate avea (chiar si cand nu batea direct o raza de soare pe el)...
    3 1
  • asa da
    ....ee, viata taica...pot sa-si puna baietasii wallpaper hd cu Denisa sau Guta, pe fundal...
    8 0
  • DUSTER
    maaaaaaaaare fas...am pe duster de 3 luni si cand pun cheia in contact apare prima data km, apoi ceasurile...verde ziua , portocaliu noaptea...of of drept ii ca sunt luate din austria si ca au costat 70 de euro...da face toti bani..Luna viitoare pun bord de clio 3 ca potriveste si asa mai departe :)) BMW ii cam expirat....pute in GERMANIA...la moda ii dusterul, loganul mcv si renault, restul e fas fas
    1 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru