Citroen retrage din producţie veteranul Xsara Picasso

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 14.09.2010
După 11 ani de activitate, Citroen retrage din producţia de serie monovolumul Xsara Picasso. Modelul francez a totalizat de-a lungul vieţii peste 1.7 milioane de comenzi.

Esential

1.736.727 de unităţi Xsara Picasso a vândut Citroen în cei 11 ani de la lansare.

După ce uzina Citroen a pus capăt producţiei modelului C3 Pluriel, un alt exponat din "vechea gardă" a constructorului francez se pensionează. Este vorba despre Xsara Picasso, monovolumul care a reuşit să parcurgă un ciclu de viaţă mai lung decât se anticipase iniţial, mulţumită succesului de care s-a bucurat pe Bătrânul Continent.

Familistul francez, lansat pe piaţă în 1999, a reuşit să totalizeze 1.736.727 de unităţi livrate, un număr care vorbeşte de la sine despre rezultatele modelului pe tot parcursul vieţii.

Dezvoltat pe platforma lui Citroen Xsara, monovolumul adopta la vreme actuală o serie de linii complet diferite de cele ale modelului din care deriva, graţie muncii depuse de Donato Coco, designerul actualmente înregimentat de Lotus. Aspectul general a fost responsabil pentru aducerea unui număr mare de clienţi, dar şi pentru depăşirea principalului contracandidat, conaţionalul Renault Scenic.

Dintre toate versiunile disponibile de-a lungul celor 11 ani de existenţă, cea mai vândută a fost dieselul 2.0 HDi de 90 de cai putere, secondat de versiuni alimentate cu GPL şi gaz metan.

Succesul modelului a făcut ca Citroen să lanseze un înlocuitor, în persoana lui C4 Picasso, abia în 2007.

via | autointernationaal

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru