Conceptul BMW Grand Coupe devine noul Seria 6 în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 27.07.2010
Modelul prefigurat de conceptul BMW Gran Coupe va face parte din gama Seria 6 şi va debuta în decursul anului 2012 în cadrul unui Salon Auto important.

Germanii de la BMW vor introduce conceptul Gran Coupe în producţie, iar acest model deveni viitorul Seria 6. Modificarea în gama Seria 6 a fost confirmată şi de şeful de design de la BMW – Klaus Draeger. Acesta a confirmat faptul că Seria 6 Coupe va avea patru portiere. Pentru a elimina orice fel de suprapunere cu gama Seria 5 F10, cei de la BMW îl vor face pe viitorul Seria 6 Coupe cu 10.1 centimetri mai scund decât Seria 5, în timp ce lungimea modelului va fi şi ea redusă semnificativ. Versiunea cabrio a lui Seria 6 va fi introdusă în aceeaşi configuraţie de caroserie folosită până în prezent – respectiv decapotabilă cu plafon soft-top.

Debutul viitorului Gran Coupe va avea loc fie la Salonul Auto de la Beijing din aprilie 2012, fie la Salonul Auto de la Paris din 2012. Producţia va fi realizată la fabrica din Dingolfing, unde este construit şi actualul Seria 6. Modelul ar putea să fie gata mult mai devreme, dar debutul în cadrul Salonului Auto de la Geneva este exclus deoarece spaţiul îi este rezervat viitorului Seria 3 Sedan F30.

Alături de viitorul BMW Seria 3 va debuta şi M6 Coupe.

Gama de motorizări a lui BMW Gran Coupe va include două unităţi diesel şi două unităţi otto. Pentru moment, cei de la BMW nu au anunţat dezvoltarea unei versiuni de performanţă realizată de inginerii diviziei Motorsport. O eventuală versiune de performanţă a acestui model ar rivaliza viitorul CLS 63 AMG. Pe de altă parte, cei de la BMW ar putea introduce o versiune hibridă a lui Gran Coupe, care va prelua elementele legate de propulsie direct de la viitorul hibrid bazat pe Seria 5.

Via | E90Post

Comentarii (13)

  • asa da
    Superba
    8 2
  • ..cand o sa apara asta...o sa faca ravagii...bine ...daca nu se gata lumea....
    8 3
  • .marius.
    A7 e o gluma in fata lui Grand Coupe.
    8 5
  • era si cazu, deja concurente le-o luase inainte.

    poate au schimbat si interiorul k prea e comun la toate BMW-urile, asteptam ceva mai diferit.
    2 7
  • belea
    masina arata foarte tare.cred ca o sa cam rupa concurenta cel putin a7 e oribil.bmw merge din ce in ce mai bine...
    5 2
  • Interiorul va fi asemantor cu al noului seria 5, asa cum interiorul actualului serie 6 este inspirat de la fostul serie 5, cand se face o intreaga gama interiaorele seamana, e normal, asa se intampla la toti constructorii
    5 2
  • Eu cred ca asa cum o sa arate seria 6 , asa o sa arate si Grand Coupe
    4 3
  • http://www.bmwblog.com/2010/07/27/photo-comparison-bmw-gran-coupe-vs-2011-audi-a7-vs-2011-mercedes-benz-cls/
    3 3
  • daca asta e concept varianta care v-a iesi pe piata va fi modificata, ptr k asa se intampla de obicei.

    singurul BMW care mi-a placut si imi place e M6-le, restul modelelor nu ma pasioneaza, ptr k sunt prea comune si au inceput sa arate toate la fel.
    2 2
  • bmw-u adevarat
    ce-i cu tigaia asta de masina.... parca a desenat-o unu de pe strada, a luat fata de la seria 5, lateralul de la seria 7, spatele de la Z4 si uite un super CONCEPT.
    0 9
  • pacat
    ca nu o sa am bani sa cumpar aceasta masina , superba
    6 0
  • super
    sper sa existe si o varianta in doua usi
    4 0
  • Vortex66
    @RTI
    Si pun pariu ca si daca ai avea banii pentru o asemenea masina, ai lua-o pe diesel =))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru