Dacia Duster facelift - prima ipoteză de design

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 24.01.2012
Un designer amator a creat o ipoteză de design ce vizează facelift-ul lui Dacia Duster. Modelul a primit partea frontală a lui Lodgy, cu modificările de rigoare.

În timp ce Dacia se pregăteşte de lansarea lui Lodgy, fanii mărcii îşi imaginează deja cum ar arăta celelalte modele din gamă cu partea frontală a noului monovolum. Prima "victimă" a fost Duster, iar realizatorul acestei imagini prelucrate digital susţine că ipoteza realizată de el ar fi potrivită pentru un facelift. Redesign-ul digital al lui Duster a fost concentrat pe partea frontală, posteriorul şi profilul nefiind schimbate.

Pe lângă blocurile optice ale lui Lodgy, modelul a primito capotă cu o formă inspirată din cea a lui Lodgy, inscripţionată "Duster", amintind de modelele celor de la Land Rover. Grila faţă prezintă o schimbare interesantă, marcând cel mai interesant element al acestei ipoteze. Sigla Dacia a fost integrată în grilă într-un mod elegant, iar partea superioară a grilei şi-a păstrat banda cromată, dar aceasta a primit un finisaj satinat.

Inspiraţia designerului amator care a realizat această ipoteză s-a terminat la bara de protecţie faţă, a cărei jumătate superioară a fost preluată de la Lodgy, în timp ce jumătatea inferioară a păstrat formele lui Duster. Cel mai probabil, această ipoteză de design nu va deveni niciodată realitate, cei de la Dacia neavând niciun plan de unificare estetică a gamei în jurul noului lor monovolum.

Via | CarSpyShots.net

Comentarii (18)

  • Hunter
    Parca ar fi Sid din Ice Age cu farurile alea trase inspre lateralele masinii...cam prea departati "ochii" la masina daca asa ramane.
    37 5
  • hai ma?, fanii ziceti ceva?!, va place faceliftul ca vb de vw?, s-a lodgyzat si asta..., m-am spart de ras...ce cazan caraghios....
    16 43
  • Duster
    Foarte tare imi place mai mult ca primul fata schimba tot bravo ... se va vinde in draci ... mai ales in DE.
    16 13
  • E urat.
    16 17
  • despre Duster
    Imi trebuie o masina noua, cu garda la sol mare, tractiune integrala si cu taxe si costuri de intretinere cat mai mici. Aceasta pentru a merge pe drumuri neasfaltate din zonele rurale romanesti. Nu am nevoie de lux ci de un mijloc de transport decent. Oare care sa fie masina asta? BMW X6 X5 X3???? sau Q5??? sau Skoda sau Nisan??? hmmmm poate cea mai avantajoasa alegere ar fi.....
    25 3
  • PhotoShop
    Mie chiar mi se pare reusita modificarea!
    Il face pe Duster mai agesiv.
    Sunt destul de sigur ca Dacia nu va opta pentru un asemenea facelift, dar asa cum e facut acesta (digital) ii sta bine! :)
    12 6
  • Cocalaru Sef
    Pentru: TOPLI, Hunter, Emil, iulianlulianb
    Ba, baieti, puneti mana pe carte si invatati ceva. Nu de alta da" e pacat sa murdariti tastele calculatorului cu chestii de gradinita.
    Nu mai atingeti tastele calculatorului decat dupa ce veti depasi clasa a 8-a. SUCCES!!!
    15 16
  • cocalaru sef
    nu poate el sa taca!..., ii place lui cazanu' asta, gaseste el motive...., bine ca ai tu mai mult de 8 clase si esti destept... te rezumi la o amarata de dacie, ca mai mult nu poti
    5 25
  • andy.s
    asa de aiurea romania mereu mereu....
    foarte urat!!!
    8 13
  • imi place
    As vrea si eu unul, dar mai astept sa-mi creasca salarul (la buget) sau poate sa castig la loto. In ceea ce priveste aspectul estetic eu zic ca e ok, iar in ceea ce priveste fiabilitatea, am participat la un drive test si am fost impresionat
    5 8
  • Dacia Duster
    Sunt curios cei care critica aceasta idee de facelift ce masini conduc.
    Sincer cred ca daca ar modifica Dusterul asa cum e in poza ar avea mare succes. Nu-i cel mai grozav model dar pare destul de ok, pare mai modern si mai proaspat.
    Sa aveti o zi buna !
    5 2
  • hehe, doar ce aparu Lodgy "oficial" ca s-a si gasit unu sa-i mute moaca pe duster

    Viva la .. Photoshop :)

    interesant cum 10000 de masini arata ca niste "vanzari in draci in DE" :)
    7 2
  • .marius.
    Ar putea sa-l faca sa semene cu un Juke. Subliniez: sa semene.
    3 3
  • Hunter
    @Cocalaru Sef

    Bai, tu ai auzit de gluma in viata ta de ghiorlan garsonerist de la marginea orasului ? Ti-ai luat si tu net si ai ajuns din intamplare pe site-ul de fata si ai descoperit ca iti poti asterne parerile din aia 2 neuroni pe care ii ai...sau poate nu.
    Invata tu sa intelegi gluma!
    Si sunt convins ca automarket va sterge acest mesaj, insa ar trebui cumva sa limitati accesul la toti analfabetii la rubrica de comment-uri ca numa incarca site-ul fara rost. Poate in loc de acel COD de verificare, puneti niste intrebari de cultura generala la care sa raspundem sau poate un calcul matematic la care sa fie trecut rezultatul. Pun pariu ca la o faza de genul "cat fac 5+5*5", 90 % din ciumpilicii de pe net ar da chix.
    14 3
  • aia-i usoara ...

    1+1+1+1*0=?
    4 0
  • Haiduk
    Dacia Duster
    HRares , nu cred ca s-a inventat o asemenea masina, si eu o caut :))
    3 1
  • duster
    farurile seamana cu cele de la mini countryman
    0 0
  • DACIA DUSTER
    arata binisor nu e urata..........
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru