Dacia Logan implineste astazi 5 ani

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 02.06.2009
Astazi se implinesc exact cinci ani de la lansarea oficiala a berlinei Dacia Logan, primul model modern creat de constructorul roman.

Esential

5 ani implineste astazi Dacia Logan.
1.440.000 de unitati din gama Logan s-au vandut pana acum in lume.

Dacia Logan implineste astazi exact cinci ani de la lansarea oficiala pe piata. In 2 iunie 2004, Dacia prezenta oficial modelul care a devenit ulterior originea intregii game a constructorului roman.

Versiunea berlina a gamei Logan a dat startul unei perioade de succes a producatorului de la Mioveni, reactiile pietelor pe care Dacia este prezenta fiind pozitive. Proiectul din care s-a nascut Logan - denumit in nomenclatura Dacia X90 - a atras in cei cinci ani de la lansare aproape 1.5 milioane de clienti din toata lumea. Intre timp, Dacia a construit, incepand de la versiunea berlina, alte cinci versiuni de caroserie (MCV, VAN, Pickup, Sandero si Sandero Stepway), acestea fiind comercializate - in functie de piata - sub sigla Dacia sau sub sigla marcii-mama Renault.

Numarul total al exemplarelor vandute de Dacia a ajuns in acest moment la 1.440.000, 10% dintre acestea fiind reprezentate de gama Sandero. Modelele construite pe platforma Logan au ajuns pana in acest moment pe 70 ed tari de pe patru continente, gama Logan fiind construita in noua uzine din opt tari de pe Glob.

Acestea sunt Romania, Maroc, Rusia, Brazilia, Columbia, Africa de Sud si Iran (doua fabrici).

via | Dacia

Comentarii (14)

  • Cum? Nici un coment pana acum?
    Nici un: "La multi ani Logan!", nici un: sa ne traiesti, sa iti crape bucshele si sa iti scartie planetarele?
    Ce oameni rai sunt pe acest site :(
    7 8
  • Tembelus Rex
    La Multi Ani si .....la mai mare
    O tara ca Romania se ridica prin logan ,symbol, punto clasic, aveo, kia rio, hyundai accent, .......in general prin low cost.....(asa-numitele "conserve")..in NICI UN CAZ BMW,AUDI SI MERCEDES , si evident FARA SUV-uri ......avand Dacia ....trebuie sa mergem cu Dacia ca sa ne mai luam unii din noi salariile si luna viitoare (nu am nici o legatura directa de salariu cu Dacia).
    La multi ani Daciei chiar daca se afla 98% in proprietatea Renault.

    La urma urmei nu ne-am fatat ...ma repet a nu stiu cata oara....in tempomate, climatronic, scaune cu masaj, faruri autoadaptive, suspensii pneumatice...etc, etc si alte grozavii...........

    Mergeti pe loganuri cat mai slab dotate (daca nu aveti bani), motorizari pe benzina (alea "antice") care isi fac treaba foarte bine la infrastructura si conditiile de trafic Din Romania.
    Mergeti pe sedan e mai aproape de pretul corect, pe benzinare sunt mai ieftin de intretinut.
    Daca aveti bani evident ca renteaza si Sandero si MCV chiar diesel...asta depinde cati kilometri faceti........
    Mai lasati flatulatiile.....baga tare DaCIA........
    16 3
  • Tembelus Rex
    Locul 12 pe aprilie in D pentru Sandero
    VEDETI ca pe aprilie SANDERO e pe locul 12 in Germania!!!!! nu e de ras omanii se duc si aduc troace iar ei ne cumpara Daciile noi.........bravo lor (lasati faza cu tichetul de 2500 euro)....trebuie sa va intre in cap ca BANII SUNT DIN CE IN CE MAI SCUMPI.

    Comparativ cu celularele...nu-mi trebuie camero foto, video, suport card, mp3 , mp4, blustut etc, etc telefonul e facut sa vorbesti ca si masina sa mergi ......

    Lasati-ma cu pisicutele din anii '90.......dragi prieteni loganul e undeva la nivelul anilor 90 ca si tehnologie la multe capitole e la zi ...vezi motorizarile diesel, ABS de ultima generatie......

    Nu tine faza ca sunt stabile , inchegate - ma refer la pisicute , la golfuri 3, opeluri vectra B etc, etc stiti voi mai bine ce auc "rumanasii" nostri in functie de zona geografica.......OFF-TOPIC(ca o paranteza vedeti ca grecii importa si ei masini la greu sh dar de provenienta japoneza......iar prin afganistan vreo 90% din masini sunt Toyota :-))))

    O TARA SARACA , CU INFRASTRUCTURA LA PAMANT SE RIDICA CU MASINI LOW-COST.
    17 4
  • Marius_New
    Foarte bine
    Benjamin Franklin avea o vorba: "Mai bine sa stai jos decat in picioare. Mai bine satul decat flamand"...........Apropo de asta, imi permit sa adaug si eu: "Mai bine cu Dacia asta, buna-rea cum o fi, decat deloc" :))
    Totusi, ce ma enerveaza pe mine este ca aceasta masina nationala, fie ea si low-cost, nu a fost facuta de o companie germana sau japoneza. Ar fi fost cu siguranta mai reusita. In fine, asta e tot ce am avut de zis.

    PS: Pt cei care tot o freaca cu teoria "nemtzii cumpara masini noi, chiar si sandero, iar noi le luam lor troacele".........ideea e foarte simpla, serviceul sau mana de lucru in germania este foarte scump, motiv pt care se merita mai mereu sa-ti iei masina noua, in garantie. In Romania, daca aduci una second-hand, rulata ok in Germania, chiar si cu 150 000 km la bord, daca stii un service mic dar profesional care sa-ti puna la punct trenul de rulare si cateva piese la motor, si daca cunosti pe cineva la o reprezentanta auto sa-ti puna la punct electronica si tot ce tine de senzori la masina, te-ai scos. Intr-adevar, cam pierzi timp si bani, dar mergi cu o masina buna. Fiecare decide insa pe barba si pe banii lui.
    11 2
  • catalinux
    logan
    La multi ani Logan!

    P.S.: www.loganclub.ro
    10 4
  • Profesoru'
    Golan
    Loganul a ajuns exact cum ajunsese Dacia 1310 : berlina, MCV (break), pick-up, van ! De fapt lipseste drop-side (pick-ul cu 5 locuri) !
    La multi bani pt mecanici ca au inceput sa cada si sa le manance rugina aripile spate !
    6 3
  • la multi ani
    bravo dacia , la mai multe , stiam eu ca incetul cu incetul o sa castige loc pe piata , piramida trebuie construita de la baza , doar nu vroiati ca primul logan sa concureze cu ferrari , ar fi antinatural , in cativa ani o sa le arate dacia scepticilor de ce e in stare , deabia atunci o sa va inghitit comentariile hahahaha
    2 3
  • Mircea
    LA CAT MAI MULTI ANI SI DE ACUM INAINTE LOGAN!!!
    O masina buna pentru Romania. Mare dreptate are Tembelus Rex. Daca investea o firma japoneza in Dacia acum eram pe locul 5 in Germania. Chiar si asa, miscarile germanilor ar trebui sa ne puna pe ganduri. Ei cumpara de la noi Logan nou, merg cu el la servici deoarece consuma foarte putin, ii raman o gramada de bani din benzina si service-urile regulate (la 150.000km, cum zicea Marius, o sa schimbi cate ceva la ea la fiecare revizie si nu ma refer la consumabile ci la piese SCUMPE, trust me, i know).
    In plus la drumurile pe care le au ei probabil ca in primii 10 ani nu trec prin service decat pentru consumabile + placute frana.
    La my mother's Logan nu a schimbat absolut nimic in afara de placute, ulei si ceva adaosuri si are aproape 5 ani (l-a luat la cateva luni dupa ce a aparut) iar la Solnitza mea de 50k nu am schimbat decat ceva bucse, esapamentul si placute so....eu sunt multumit.
    Toate cele bune si inca o data: LA MULTI ANI LOGAN!!!
    3 1
  • Catalin
    Pentru Mircea
    Si, de ce nu a investit o firma japoneza in Dacia?
    1 0
  • Mircea
    pentru Catalin
    Nu stiu frate. Poate pentru ca japonezii nu investesc in marci europene sau americane sau de orice alta culoare. Ei prefera sa investeasca in dezvoltarea tehnologiilor proprii, ceea ce este foarte bine. Asa stiu sigur ca Toyota, Nissan, Mazda vor scoate masini bune, fiabile si high-tech.
    Totusi Renault a facut o treaba foarte buna deci nu ma plang
    4 1
  • LauCalin
    La multi ani!
    1 440 000 de unitati in 5 ani. Asta ar trebui sa spuna multe despre calitatea Daciei (by Renault). Cu siguranta ca nu ca daca masina asta era praf nu se vindea atat de bine. Bravo Dacia si respect maxim celor de la marketing de la Renault care, desi nu face cele mai bune masini, stie cum sa le vanda. Asta e un exemplu de dezvoltare, iar Logan este probabil modelul care face ca la Renault criza sa fie mai usoara.
    La multi ani Dacia!
    4 1
  • Florin
    la multi ani
    La multi ani Dacia! Stati linistiti, ca Dacia o sa continue dezvoltarea pt. ca are un plan pe termen lung si doar constructorii cu planuri pe termen lung or sa iasa din criza.
    4 0
  • Logan este o masina decenta, am auzit comentarii multe si pro si contra, dar in general din ce mi-am dat seama sunt masini fialbile(pe benzina in mare parte), daca nu era Renault actionar un proportie de 98% chiar as fi fost mandru de acest autoturism produs la noi.............succes Dacia
    2 0
  • La mai multi ani!
    Chiar daca nu apreciez calitatile de autovehicul ale Loganului ma bucur ca cineva echilibreaza balanta de plati a tarii si mai producem si noi ceva in tara asta ca sa dam la export produse, nu materii prime.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru