EXCLUSIV: Noul Saab 9-5, primele poze-spion

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 30.01.2009
Automarket va ofera primele fotografii-spion ale noului Saab 9-5, surprins in teste in nordul indepartat al Suediei.

Automarket incepe astazi o noua colaborare cu una dintre cele mai cunoscute companii de nivel mondial. Este vorba de suedezii de la CarPix, specialisti in fotografii-spion. Publicatia noastra intra astfel in randurile unor insitutii de presa recunoscute si apreciate cu care CarPix colaboreaza, printre care se regasesc Worldcarfans, AutoExpress sau Autoworld.

Primele imagini semnate CarPix pe care Automarket vi le prezinta infatiseaza noua generatie Saab 9-5, care pana acum a fost ascunsa privirilor curiosilor. Fotografiile au fost realizate in nordul indepartat al Suediei, in timpul testelor de anduranta la temperaturi reduse.

Principalele diferente pe care noul 9-5 le va afisa se afla la capitolele design, motorizari si dimensiuni. Vorbim de o masina care se va inspira abundent din conceptele Aero X si 9-4X Biopower, sursele liniilor recente ale constructorului nordic. Saab 9-5 va creste in lungime cu 17 centimetri, ampatamentul urmand sa aiba cu 14 centimetri mai mult decat predecesorul sau.

Conform primelor informatii venite dinspre constructorul suedez, noul Saab 9-5 se va baza pe doua motoare pe benzina la startul carierei sale europene.

Este vorba de unitatea turbo de 2.0 litri care dezvolta 210 CP (aceasta echipand, de altfel, si prototipurile din fotografii) si de motorul V6 de 2.8 litri de pe actualul 9-3. Propulsoarele diesel de care va dispune noul moedl suedez nu sunt cunoscute in acest moment.

Noul Saab 9-5 va fi prezentat, cel mai probabil, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, din toamna acestui an.

Comentarii (2)

  • aoleu
    mama ce animal de masina:)
    SAAB POWER!
    0 0
  • Saab
    Saab?pei smecherii sa se pishe pe mertzurile lor si pe bmw-urile lor,ca daca ii pun intr-un saab 9-5 nu stiu unde sa bage cheia sa il porneasca...asta pt ca habar n-au ce masini sunt saab-urile...am un saab 9-5 2001,si pana in momentul actual n-am avut nici o problema cu el,in afarade consumabile...in rest voi aia cu mertz partz mirositi-mi fumul...adevarata masina
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru