EXCLUSIV: Primele poze cu Dacia Duster la Salonul Auto de la Geneva

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 01.03.2010
Automarket este prima publicatie romaneasca intrata in standul Dacia de la Geneva. Desi conferinta de presa de lansare e maine, am reusit sa fotografiem noul Duster la repetitia generala de astazi.

Automarket a ajuns la Geneva inaintea tuturor celorlalte publicatii romanesti de specialitate si a reusit sa traga primele cadre cu noul Duster in cadrul standului Dacia inaintea debutului oficial al salonului.

De vreo doi ani, Salonul de la Geneva a "inventat" cateva ore de presa inainte ca jurnalistii sa se stranga in ceea ce se numeste prima zi de presa oficiala. Altfel spus, daca in acest an avem doua zile de presa cu multe conferinte si lansari la Geneva (marti si miercuri), intervalul orar 14:00-17:00 al zilei de luni este rezervat de asemenea presei.

Este adevarat, de obicei masinile sunt acoperite, deoarece cele cateva ore de luni au rolul de a scurta din cozile de la inregistrarea acreditarilor care se formeaza marti. Si totusi, am reusit sa vedem la standul Dacia, imediat dupa "startul" oficial al evenimentului, noul Duster. Desi am avut de dat cateva explicatii legate de faptul ca luni se pot face fotografii (conform orarului oficial al Salonului), o simpla punere in tema a oamenilor de ordine care pazeau cel mai noul model al gamei Dacia la standul marcii a ajuns pentru ca toata lumea sa-si poata vedea in continuare de treaba: ei cu pazitul, noi cu fotografiile.

Fotografii care nu au insa stralucirea pe care o vor avea maine, deoarece astazi nu am avut la dispozitie luminile si spectacolul coloristic al reflectoarelor care vor impanzi maine standul marcii.

Standul Dacia din preziua primei zile oficiale de presa este unul gol, singurul exponat prezent fiind chiar Duster-ul pe care l-am fotografiat astazi. In mod normal, nici acesta nu ar fi trebuit sa fie aici, insa logica din spatele prezntei scenice ale modelului romanesc se afla in faptul ca oficialii Dacia privesc ziua de luni ca pe una rezervata repetitiilor. Altfel spus, in timp ce noi fotografiam masina, pe difuzoarele din jur se auzea textul pe care presedintele Dacia il va citi maine, la conferinta de presa, iar cameramanii isi fixau cadrele. Din pacate, repetetiile nu ne-au oferit date aditionale necunoscute inca despre noul model, asa cum s-a intamplat acum doi ani, cand tot la Geneva am asistat la repetitia conferintei de presa prin care Dacia ne "anunta" ca numele noul sau model de segment mic este Sandero.

In sfarsit, peste tot standul inca nedecorat tronau un soi de "bule" albastre care anuntau ora oficiala a conferintei de presa Dacia de maine: 14:45 ora Elvetiei, adica 15:45 ora Romaniei. Va fi ora la care Dacia va scoate oficial pe piata primul SUV al marcii.

Vom reveni cu mai multe imagini imediat dupa ce acestea vor fi disponibile.

Comentarii (38)

  • duster
    Bravo Dacia sa fie cu noroc si vanzari cat mai mari ,mai taiatile macaroana celor cu preturi nesimtite.Bafta maxima
    37 0
  • Carlos
    imi place ! Dacia are o suprafata expozitionala mare :) multumim pentru imagini automarket... pacat ca n-a fost lumina... n-ati avut voie sa folositi blitul sau n-ati vrut voi?
    24 1
  • ionboldeata
    dacia duster
    SUPER MASINA ASTEPT CU NERABDARE SA O CONDUC BRAVO ECHIPA DACIA
    17 1
  • poate ca nici nu prea au avut voie sa faca poze :)

    (concluzie trasa din faptul ca multe dintre ele sunt facute de la 20-30m distanta :) )
    13 1
  • valentin
    DUSTER
    in sfarsit le-a dat in cap sa renunte la farurile alea oribile pe FOND ALB asa arata foarte bine chiar si Maro , bravo Duster, sper sa moara de ciuda tiguan, rav 4 si restul
    13 3
  • marius
    keep going DACIA
    Imi amintesc de primele reactii si aparitii ale LOGAN si SANDERO, fiecare isi dadea cu parerea ca nu sunt ''asa si asa si pe dincolo'' , acum dupa cativa ani si sute de mii de unitati vandute , nu ne mai uitam ''urat'' la ele.II doresc aceeasi soarta si la DUSTER, noul venit.
    Keep going DACIA !
    14 0
  • Bravo Dacia !
    Inca suntem un popor de descultii care ne bucuram ca ne oferi un Cazan 4x4 cu volan si pedale, ne bucuram nespus ca o sa avem bonus si rugina dupa 2 ani si totul la incredibilul pret de 17000 Euro !!! Bravo Dacia ! Noi Loganistii singura specie pe cale de disparitie care pe forum avem Logan vs Bmw, acum vom avea DUSTER vs Defender si mai ales Duster vs TUAREG (versiunea echipata de Dakkar)
    7 41
  • bogdan
    dacia
    Desi nu sunt fan dacia dusteru arata destul de bine mai ales in afara dar interiorul ala de sandero strica totu.Pacat.De 6 ani dacia are acelasi bord
    10 11
  • Carlos
    I love Dacia !
    Cand ma gandesc cat a evoluat Dacia de la SuperNova, apoi Solenza... am participat la fiecare lansare, dar nici prin vise nu mi-a trecut ca Dacia ar putea s-o scoata la capat cu atata clasa... adica sa aiba parte de un Concept Car pe baza caruia sa se construiasca un nou model, iar apoi lansarea oficiala sa fie la unul dintre cele mai spectaculoase saloane auto din lume.. vis !
    25 1
  • Dacia Duster
    calde salutari de la munte ! :)

    credeti ca ne veti putea oferi posibilitatea de a vedea live lansarea modelului Duster ? :D

    haideti ... va rugam :D

    p.s. maine daca se poate faceti cat mai multe poze din toate ungiurile posibile si imposibile atat din interior cat si din exterior !!!

    multumiri anticipate !
    12 0
  • Carlos
    deja ma irita mascaricii de aici
    Skoda Yeti are platforma de Golf, Ford KUGA are interior de Focus... va intreb pentru a mia oara: care-i problema la Dacia ?!!!!!!!!!!! nu puteti avea un pret mic si sa fiti si cu toti sacii in caruta ! invatati ce e viata!
    21 0
  • DANY BOY
    SALUT E SUPER DUSTER DAR LA CE PRET
    5 0
  • nimic oficial
    se presupune intre 12.000-17.000 euro
    5 0
  • Cosmin
    Mult succes
    Bravo Dacia. Sa aveti succes cu Duster asemeni celui cu Logan (am fost fericitul posesor al unui Logan si in ciuda a ceea ce spun unele persoane eu nu am avut in 3 ani de zile nici o problema in schimb am avut probleme atat cu un Vw Golf din 2007 cat si cu un Touareg din 2008 - ambele noi noute care m-au dezamagit profund inca de la primii 2000 km).
    Si cand vad ca unii critica Dacia de acum (ei poate nu au nici o SuperNova) raman uimit.
    Inca o data succes si este destul de reusit si interior (am avut ocazia sa il vad ) - va spune un posesor de masini germane si japoneze - toate noi noute.
    17 1
  • Marius
    Forza Duster!
    Pentru moment, in Romania ne laudam cu cereale, masini ieftine si gagici bune. E si asta un inceput.
    Bravos Dacia. Asa da. Keep going.
    11 0
  • FELICITARI
    Felicitari ! Voi fi unul din proprietarii acestui autoturism. Marca cu care sa ne mandrim. Bravo Dacia ! La cat mai multe unitati vandute in toata lumea.
    16 0
  • Super masina!
    Pe langa faptul ca Dacia a avut succes mare cu Loganul,sa vedeti voi acum ce succes o sa aibe cu Duster-ul! Ne trebuia o astfel de masina pentru a putea face slalom printre gropile din Romanaia in primul rand si al doilea sa scoatem putin mai mult ''capul'' in europa nu ca si pana acum doar pana la urechi...Imi place foarte mult cum arata si sper sa o vedem cat mai curand pe toate drumuriile. si asteptam cat de curand un drive test chiar aici pe Automarket....ms!
    12 0
  • pretul
    halatu stim cat costa dar duster-ul ,vrem un pret de criza
    3 2
  • lucru normal
    de notat
    Duster are roti de 16" cu 5 prezoane
    6 0
  • cineva
    bravo automarket
    multumim pentru poze! your move, promotor.ro :)
    6 0
  • duster
    Sincer mi se pare mai reusit ca Renault Koleus
    7 7
  • ai probleme cu vederea?
    alo, Dexter .. se scrie K O L E O S
    12 1
  • kim_vl
    Euro 5?
    Are Euro 5 ? Daca da atunci chiar ca o sa sparga piata.
    10 0
  • @ Automarket
    Au aparut primele imagini cu Porsche 918 Spyder Concept, urmasul lui Porsche Carrera GT
    Tehnica este senzationala !
    8 9
  • DACIA DUSTER
    Koleos arata bine. Sunt alti constructori care ar trebui sa fie rusinati de Dacia , pentru ca au designeri platiti pe bani grei. Duster arata mai bine decat:
    -Skoda Yeti
    -Hyundai Tucson
    -Mitsubishi Outlander
    -BMW X3

    Nu mai vbesc Fiat Sedici si Suzuki SX4, dintii aceleiasi furculite, ca astea nu sunt crossovere... sunt doar niste hatch-uri suprainaltate
    15 3
  • ah, am uitat Peugeot 4008 .. frumos ca un obuz explodat... i se mai zice si crossover-ul cu colivia in bot !
    13 2
  • Altcineva
    Bravo Automarket pentru poze. La stiri insa, Promotor vad ca se descurca mai bine. Pot sa citesc acum la ei despre 918 spyder, Seat IBe Coupe, Gallardo LP570-4 Superleggera, Audi A1 e-tron, Fabia RS si am asa o presimtire, ca si restul stirilor cu informatiile oficiale tot acolo o sa le vad prima oara.
    7 5
  • Casper
    Sunt fix frectie aceste poze, domnul Mester vrea sa ne arate cum este el un roman mai destept decat elvetienii si face poze "baieteste". Am mai vazut aceasta masina, nu inteleg de ce este atata valva pentru niste imagini slab calitative, daca ar fi venit si cu informatii de pret si chestii detaliate, era o treaba...
    5 7
  • Duster
    Multumim pentru toate poze!
    E un eveniment important care trebuie urmarit pas cu pas. Inceputul e intotdeauna interesant. Duster se prezinta intr-un peisaj inedit si trebuie adus la cunostinta cititorilor cat mai rapid cu putinta. Bravo Automarket !
    7 1
  • Cristi
    Preturi
    S-au anuntat pe site-ul oficial Dacia si preturile. Acestea sunt intre 10300 si 15600 Euro, in functie de dotari si motorizare. O sa sparga piata in conditiile astea!
    7 0
  • fara Renault
    e draguta masina, pacat ca mai mult numele a ramas de la noi ... mare parte e meritul celor de la Renault ... or sa ne vanda si pe noi zdremtele astea care ne conduc.
    2 9
  • Carlos
    @ jon
    Duster e conceput in Centrul de design de la Bucuresti, bani intra in tara, Dacia contribuie cu 1,5% la PIB -ul Romaniei, oamenii au locuri de munca... ce nu-ti convine?! Cine vinde ce? Pachetul majoritar s-a vandut cu 50 mil. euro si au intrat inapoi 1.5 miliarde euro ca investitii... daaaa... ce afacere proasta a facut statul ! mi-e lehamite de idioti ca tine !
    10 0
  • dacia
    sa nu uitam ca tot nea Vasile o face...si pt cei ce compara cu Tiguan..mai ganditiva...nu compara surubu nemtzesc cu ala de la pitesti...:)o sa se vanda ca loganu ca se da pe credit doar cu buletinu..in rest e un logan cu roti de 16 :)
    0 7
  • Stefan
    bine, ia-ti tiguan ! eu am incredere in romanii de la Automobile Dacia. Nu m-au dezamagit pana acum :) Duster oricum nu se adreseaza fitosilor !
    4 2
  • Stefan
    Na de vedeti aici ce poate Duster !

    http://www.youtube.com/watch?v=VGrI8B1CILM
    3 0
  • eu as cumpara unul, e un chilipir si nu arata rau, doar ca la interior seamana prea mult cu loganul
    0 2
  • @ mariuzik
    si ce daca? lucrurile astea se practica in lumea auto: Ford Kuga interior de Ford Focus, Mitsubishi Outlander interior de Lancer
    2 0
  • Dacia Duster intra in World Records Academy ca cel mai accesibil SUV din lume

    http://www.mediafax.ro/english/world-records-academy-designates-romanian-dacia-duster-most-affordable-suv-5715186/
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru