Ferrari a construit un 458 Italia de 3.6 milioane euro pentru Eric Clapton

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.03.2012
Surse din interiorul Ferrari anunţă un model unicat, creat pentru Eric Clapton. Supercarul va avea la bază actualul 458 Italia, dar va propune un design complet nou.

Deşi produce unele dintre cele mai exotice maşini ale momentului, Ferrari nu refuză provocarea de a crea un model unicat. O sursă neoficială, cu funcţie în interiorul Scuderiei italiene, vorbeşte pe forumul fanilor Ferrari despre o ediţie specială a actualului 458 Italia, dedicată exclusiv lui Eric Clapton.

Potrivit angajatului Ferrari, creaţia va beneficia de un design nou, însă va păstra motorul V8 al versiunii de serie. “Colegii mei din uzină mi-au spus că este vorba despre un 458 Italia care va avea uo caroserie diferită de cea actuală. Sub capotă nu se va afla însă o unitate V12 pentru că implementarea acesteia ar fi extrem de dificilă şi costisitoare. Ferrari ar trebui să refacă testele de siguranţă. Motiv pentru care propulsia va fi asigurată de acelaşi motor V8 de 4.5 litri, capabil să livreze 570 de cai putere“, a declarat angajatul Ferrari pe forumul dedicat.

Informaţiile sunt completate de o sursă anonimă, care susţine că dezvoltarea maşinii a durat doi ani şi s-au folosit ca surse de inspiraţie vechiul 512 Boxer şi Enzo.

Preţul se zvoneşte că ar atinge o valoare record, de 3 milioane de lire, echivalentul a 3.6 milioane de euro.

Odată cu declaraţia misterioasă au apărut şi o serie de imagini spion, care surprind modelul unicat, caracterizat printr-un design nou al părţii frontale. Mai mult, zvonurile sunt confirmate şi de un video publicat recent pe Youtube, care surprinde modelul exclusivist, botezat SP12, ieşind dintr-un showroom londonez.

Comentarii (3)

  • phlorin81
    @Automarket
    Bla,bla,bla......
    Documentati-va inainte de a scrie un articol va rog!!!!!!!
    Exemplarul a fost construit deja la comanda pe parcursul a 2 ani,e unic,are un pret de aprox 3 milioane (de lire cred, fiind in Londra) si mai mult decat atat a fost livrat catre presupusul propietar Eric Clapton.....
    Link-ul cu aparitia in Londra: http://carscoop.blogspot.com/2012/03/one-off-ferrari-sp12-based-on-458.html
    Link-ul cu livrarea: http://carscoop.blogspot.com/2012/03/bespoke-ferrari-sp12-reportedly-owned.html
    4 1
  • ma bucur sa vad cum se readuc la viata modele vechi in interpretare moderna. si ferrari chiar o face bine, si cu f12-le proaspat lansat.
    incercarea lui stratos de asemenea m-ar fi bucurat sa aiba un succes, aventadorul care se vede clar ca e urmas al lui diablo.
    bentely in schimb a cam dat-o in bara, rau de tot cu ce au propus ei ca model suv
    5 1
  • phlorin81
    @Automarket
    Discrepanta totala intre titlul articolului si continutul lui.....
    "a construit" vs "va construi"...... iar masina nu e o editie speciala a lui 458 Italia (gen: F430 Scuderia) e Ferrari SP (Special Project) 12 EC (Eric Clapton) bazat pe un 458....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru