Fiat recheama in service 500.000 de unitati Grande Punto

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.12.2009
Fiat va organiza un recall de 500.000 de exemplare Grande Punto din cauza unor probleme la sistemul de directie. Dintre acestea jumatate au fost vandute in Italia si jumatate in restul Europei, in anii 2008 si 2009.

Dupa ce Toyota a rechemat in service 3.8 milioane de exemplare din cauza unor probleme la pedala de acceleratie, un alt constructor de talie mondiala se confrunta cu probleme. De aceasta data este vorba despre un producator european, mai exact Fiat, care a anuntat astazi oficial, ca va organiza un recall de aproximativ jumatate de milion de unitati ale modelului Grande Punto.

Dintre acestea, 250.000 au fost vandute in Italia si restul pe celelalte piete europene, in intervalul 2008-2009. Se pare ca problema a fost semnalata de o organizatie din Grecia care a acuzat modelul italian de probleme la sistemul de directie. Organizatia pentru produse periculoase din cadrul Consiliului European a reactionat imediat si a anuntat Fiat, solicitand un recall.

Cauza recall-ului este riscul aparitiei unei defectiuni care ar urma sa afecteze sistemul de directie si implicit sa cauzeze pierderea controlului. Din fericire pana in prezent nu au existat accidente. Fiat a anuntat ca exemplarele care vor fi rechemate in service sunt cuprinse intre numerele de inregistrare 24267-412774 si intre 1112419-1392261.

Din fericire pentru proprietari, constructorul italian va suporta toate cheltuielile de reparatie.

via | L'espresso

Comentarii (13)

  • Opinie
    Asta e! Eu am un GP si m-au chemat si pe mine. Nu simt nici o problema la directie, dar paza buna...
    4 2
  • andrei
    andrei
    e mai bn ca te cheama, decat sa apara probleme.
    mai ales ca nu platesti nimic
    4 3
  • eliberati-va agenda!
    FIAT ITI IEI, SERVICE SCRIE PE TINE !!!
    6 9
  • catalinB
    Si eu am GP si nu m-a chemat nimeni. Al meu e 2007 asa ca e probabil sa nu ma cheme.

    @eliberati-va agenda! - nu stiu de unde ai tu parerea asta dar probabil din auzite.
    2 2
  • wohooo
    cand s-a scris despre recalul celor 57.000 unitati vw nu ati vazut cu aceeasi obiectivitate problema :D keep up the good work guys
    0 1
  • mircea
    @wohooo
    http://www.automarket.ro/stiri/recall-volkswagen-din-cauza-unor-probleme-dsg-26361.html

    :)
    1 0
  • @mircea
    mircea era vorba de comentatori :D
    0 0
  • mircea
    @wohooo
    Pai pui un @ inainte si ai rezolvat problema :)
    0 0
  • Sunt surprins ca le-a luat atat de mult sa se prinda.
    Intrebati cumparatorii acestei masini imediat dupa lansare timp de cateva luni si veti vedea ca problema a fost la fel si in Romania.

    Pana la urma masina a avut ceva succes in ciuda problemelor si asta demonstreaza ca oamenii nu cauta o masina perfceta tehnic ci mai degraba una cu care sa isi faca treaba, sa fie draguta, sa nu stea mult pe dreapta (ca acum oricum mai toate ajung din cand in cand pe dreapta de la atata electronica si timp mic de teste) si sa costa atat cat isi permit.
    0 0
  • intrebare
    am intrebat si la intrebari si raspunsuri ,masina e din 2007 , am schimbat in 2008 deja caseta de directie pe garantie , ciudat este ca ma incadrez in seriile de mai sus dar nu am primit nici o scrisoare acasa .Multumesc automarket pentru sesizare, ai fost singurul site care a publicat seriile respective.Poate sa imi spuna cineva daca a fost rechemat si ce s-a schimbat la el ? Multumesc si weekend placut !
    0 0
  • @wohoo
    vvw a chemat 57 de mii pt o problema la schimbator, pe cand fiat jumatate de milion pentru o problema la directie. las pe mana ta sa pui in balanta cele doua
    1 0
  • bmw
    si dupa cum spuneam ....................masini italiene !!!!!!!!!!!!!!!
    1 0
  • ciobuuzzz
    @castravetele
    asta e din cauza ca doar 57 de mii de masini au fost produse cu acea cutie de viteza(automata).

    pe mine m-au sunat ,am fost si nu au facut altceva decat sa stranga un surub aflat sub volan

    se simte un pic diferenta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru