FRANKFURT LIVE: Standul Dacia si conceptul revolutionar YAV

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 16.09.2009
Desi Dacia nu a adus nimic notabil la Frankfurt, divizia germana a constructorului roman s-a bucurat de popularitate cu conceptul YAV, bazat pe Logan MCV.

Dacia nu a produs nici o surpriza la Frankfurt. Constructorul roman a preferat sa isi pastreze viitoarea sa premiera, lansarea SUV-ului, pentru Salonul de la Geneva, din primavara anului viitor. Romanii au expus la standul lor doar conceptul Duster si cateva exemplare de Sandero Stepway.

Noutatea Dacia nu a putut fi insa admirata la standul constructorului roman. Nu este vorba despre un model nou sau un concept ci despre o surpriza gandita de divizia germana Dacia si compania Hymer, specializata in productia vehiculelor destinate campingului. Surpriza se numeste YAV Prototype si este un concept bazat pe Logan MCV care propune o abordare ingenioasa a compartimentarii spatiului interior.

Potrivit oficialilor celor doua parti implicate in proiect YAV va exista in versiune de serie, Hymer urmand sa personalizeze pe viitor mai multe exemplare care sa fie mai apoi vandute cu preturi cuprinse intre 15.000 si 20.000 de euro.

Comentarii (30)

  • d'oh
    Duster pentru ca e... praf? acuma lasand gluma la o parte, conceptul acela e.... total opus fata de ce si-ar dori sa fie. Practic? Mai bine te opresti la un motel, pentru ca am reusit sa populam continentul asta pana la refuz, asa ca sigur vom gasi unul.
    6 20
  • DUSTER -un viitor succes
    DUSTER arata in continuare bine ; e peste multe premiere de la FRANKFURT, parerea mea ca dupa ce iese SUV-ul in 3-4 ani (ca sa nu ii ia piata)putem vedea pe strazi si un DUSTER; chiar daca un model de serie poate pastra doar 80-90 % din exterior si doar 50-60% din interior-TOT e mai mult decat NIMIC.
    LA un pret corect , DUSTER- e peste orice la momentul asta KOLEOS, KUGA ETC

    PS: Aviz celor de la DACIA e o nisa ce merita fructificata de ce nu UN DUSTER -hibrid sau electric.
    Astept voturi sa vedem ,ce zic clientii.?!
    11 6
  • off
    copilasi, DUSTER este proeict RENAULT 100%, este concept RENAULT 100%, dar i-au pus sigla DACIA ca sa stie lumea ca au si ei un concept, atat........
    ha ha ha...........
    4 10
  • huh?
    daaaaaa... cu adevarat revolutionar.... nimeni nu a mai vazut o masina cu un cort deasupra..... cred ca asta va schimba fata lumii auto pentru totdeauna... un pas mic pentru dacia... un pas mare pentru omenire....
    6 10
  • unu mai prost
    cine DE CINE?
    @LEE
    mai bunicule :)) Sa ne spui ce concept RENAULT sau DACIA e LOGAN si SANDERO & STEPWAY.
    PS : ai numai 2 incercari asa ca vezi sa nu gresesti.
    2 2
  • YAV
    Conceptul YAV cred ca va prinde foarte bine in Germania, tara care acum ceva timp s-a umplut de campere construite pe platforma Volkswagen Transporter. Daca veti cauta pe youtube "logan camper" veti gasi 2 filme, ale unui francez si ale unui olandez cred, care au incercat sa transforme un Logan MCV in camper acum mult timp, folosind insa ce au gasit prin curte, deci cerere sigur exista. Un camper nou la un pret de 14-15.000 euro va rupe piata, si nu vorbesc de piata din Romania, unde mai dureaza ceva pana se vor obisnui oamenii sa nu mai ia gunoaiele sh aruncate de altii, ci de cea germana, mult mai matura, care a inteles care e diferenta intre a iti cumpara un lucru nou si unul folosit.

    Masina se adreseaza, dupa cum ii spune si numele, celor tineri, pentru care conteaza mai putin confortul si mai mult libertatea pe care ti-o ofera o astfel de masina, mult mai usor de manevrat/parcat/urcat cu ea undeva decat o rulota sau un camper mare dar care iti poate oferi un loc unde sa dormi daca ajungi pe cine stie ce coclauri unde nu exista altfel de cazare.

    Ceea ce nu inteleg este de ce au urcat atat de mult saltelele, le puteau lasa mai jos, ca sa nu dai cu capul in tavan daca te trezesti noaptea si ai uitat unde esti si vrei sa te ridici.

    @Vla - exista multe masini cu cort deasupra, inclusiv o firma care produce corturi speciale de montat pe masina.
    14 0
  • lol
    :D stiu, eram doar ironic :p
    4 9
  • inca o idee
    Se pot creste gaini si porci in cortu ala albastru; ca ma gandesc acum cu alegeriile daca iese Basescu, ne va lua dracu si v-a trebui sa ne apucam de crescut animale ca sa nu murim de foame!
    7 10
  • http://adrian-popa.blogspot.co
    ?!
    daca ar fi sa fiu ironic as comenta asa: yav este inspirat de la americani, acestia dormind in propiile maisni dupa ce nu au ai fost in stare sa-si plateasca ratele la case,etc. probabil ca stiu cei de la renault ceva si pregatesc modelul acesta si pentru Europa.
    daca ar fi sa fiu realist: ?!? pentru ce?!?
    optimist: se poate mai mult!
    pesimist; se poate mai mult?
    4 10
  • m-am prins
    deasupra sunt bateriile ieftine pt dacia electrica
    2 10
  • Ion Creanga
    Prostia omeneasca
    'Ironiile' astea sunt de fapt dejectiile unor creiere netede... Conceptul asta extrapoleaza calitatile unei masini care a revolutionat vanzarile in Germania. Dacia procedeaza foarte inteligent si e de apreciat. Ca unii nu au luciditatea necesara sa vada acest lucru, asta e altceva.
    12 3
  • popescu
    cristian
    N-am vazut ceva mai penal.
    3 12
  • krysty
    da-cia
    zici ca e debaraua lu` mamaia de muraturi, daca si asta e masina sa pleci cu ea la drum????te faci draq de ris cu ea. cred ca unii oameni nu sunt sanatosi la cap de pot face asa ceva.
    3 10
  • nu stiu de ce sar unii
    dacia e conceputa pt buget redus si atinge cu brio tinta propusa, daca unii care au dacii se simt ofensati cand noi mai "aruncam" o gluma, e treaba lor. Concluzia: NU va mai supra apreciati masinile altfel o sa deveniti frustrati cand o sa auziti critici, glume etc

    P.S. Am mercedes C-clase 2008 si tot pot face o lista cu "defecte" sau ce ar fi trebuit sa aiba....
    6 8
  • camper
    dacia camper
    E tare conceptul camper... tare greu, in poza 3 se vede un suport (cric) la roata din spatele soferului. Cu atata mobila de pfl in spate, cred si eu. Parca e dormitor "Pitic" sau "Student". Pacat ca nu au pus si o lustra in mijlocul acoperisului.
    2 5
  • noul slogan dacia
    Pentru Taranul din Tine
    5 8
  • adrian-popa
    @edi
    fa-ne sa intelegem noul slogan: pentru ţăranul din tine sau pentru tănărul din tine? a nu se intelege prin ţăran acea clasa sociala din care ne trageam oarecum toti ci acea clasa sociala care exprima o stare sa-i zicem de spirit
    8 2
  • adrian-popa.
    @ion creanga
    si casa poporul e tot o extrapolare
    5 8
  • @adrian-popa.
    and your point is..?!
    8 3
  • mcv stupid
    frate ce este cu ,cada aia albastra acoperita deasupra masinii, ????
    1 7
  • @bubu
    Deschide bine ochiul si citeste textul si comentariile.
    Da search cu gugal sau uite aici ce au facut altii:

    http://loganbreak.mforos.com/1207051/7105974-dacia-logan-camper/

    Toti ignorantii considera stupid ce nu cunosc.
    4 1
  • adrian-popa
    @xss
    and my point is... ca e adevarat opera de arta. Michelangelo al plange in fata ei de cat de frumoasa e si cat de bine proportionata. Leonardo i-ar sterge lacrimile. Asa estetica mai rar poate fi intalnita. Transcendenta de asemenea. Niciunu dintre ei nu au anticipat acest nou curent care acum e pe toate gardurile: kich! Bine ca nu au prins vrmerile acestea...
    2 7
  • nu stiu ce inseamna "kich" (nu exista in dex) , dar ar fi mai bine sa te uiti aici, sa vezi cum arata masina in mers:

    http://loganbreak.mforos.com/1207051/7105974-dacia-logan-camper/
    6 1
  • http://adrian-popa.blogspot.co
    @xss
    1. KITSCH, kitschuri, s.n. Termen folosit pentru a determina un obiect decorativ de prost gust. ◊ Reproducere sau copiere pe scară industrială a unor opere de artă, multiplicate si valorificate comercial. [Pr.: chici] - Din germ. Kitsch.
    mdn
    2. KITSCH, k'itschuri, s.n. ~ 2. Creaţie de nivel scăzut, artă de prost gust, pseudoartă.
    nodex
    3. KITSCH [pr.: kiciî ~uri n. 1) Produse
    cu caracter de pseudoartă, caracterizate prin platitudine, imitaţie superficială a operelor de artă; lipsă de originalitate. 2) Reproducere sau copiere pe scară industrială a unor opere artistice,
    2 6
  • Evrika!
    aaaaaaaaaahh ai descoperit cum se scrie !

    Dezamagire pentru tine! Dacia produce masini robuste si fiabile recunoscute in Franta, Germania, Belgia, Olanda, acolo unde se pune accent pe fiabilitate, dar oamenii sunt lipsiti de complexe si frustrari. La noi in Romania SNOBISMUL e la ordinea de zi si va mai dura mult pana mintile ne vor fi eliberate din conserva...
    Daca totusi vrei sa intelegi cu adevarat sensul cuvantului 'kitsch' fa o excursie in China (si ramai acolo daca se poate)
    6 0
  • superb
    ii mai lipseste remorca pentru fier vechi ca sa reprezinte imaginea romaniei in europa :)))
    0 5
  • multi copii aici... sau poate acelasi copil frustrat si marginalizat in viata reala... masina e ok!
    2 0
  • Carlos
    pt ratatu ala cu blogu lui
    Nu e bibelou de pus in vitrina ! Practicalitatea dicteaza forma, iar forma nu e rea deloc !
    2 0
  • impotriva prostiei
    interesante vorbe de la snobi cu SH uri habar nu aveti ce reprezinta acest tip de model acolo unde vreti voi sa bateti nu este loc de voi acolo oamenii se plimba prin europa nu cersesc nu fura nu intreaba de un autohause nu asculta manele si mai mult nu suporta romanii prosti
    1 0
  • :)
    spuneti-mi si mie de unde pot cumpara un astfel de cort, nu de alta dar de cate ori ma duc in excursii mi-ar prinde bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru