GM îşi lasă clienţii de Corvette să-şi asambleze singuri motoarele

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.07.2010
Clienţii americani ai mărcii Corvette vor avea ocazia unică de a-şi asambla motorul LS9 sau LS7 care va echipa noul lor Corvette ZR1 sau Z06.

Clienţii General Motors care aleg un Corvette vor putea să îşi asambleze propriul motor sub supravegherea atentă a unui expert de la GM Performance Center. Această opţiune costă 5.800 de dolari şi este disponibilă doar pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Clientul va fi dus prin toate etapele construirii noului său motor, iar experţii de la General Motors se vor asigura că asamblarea va decurge conform standardelor, în ciuda faptului că va fi făcută de un pasionat şi nu de un profesionist.

Experţi precum Mike Priest vor ghida clientul pe tot decursul asamblării şi îl vor ajuta pe acesta să experimenteze toate fazele care transformă câteva zeci de kilograme de metal într-un motor de înaltă performanţă. Oficialii GM nu au menţionat cum afectează această opţiune garanţia oferită pentru Corvette Z06 şi ZR1, dar ne putem aştepta ca aceasta să fie păstrată din moment ce motorul a fost construit sub supravegherea experţilor săi.

Niciun producător de automobile sau motociclete nu oferă această posibilitate clienţilor săi. Mai mult decât atât, în Europa ar fi aproape imposibil să realizezi aşa ceva din cauza normelor stricte de funcţionare ale fabricilor şi service-urilor.

Spre exemplu, normele europene le interzic accesul clienţilor lângă maşina lor în timpul servisării şi în spaţiul de service. Motivul este legat strâns de normele de protecţie a muncii, deoarece există numeroase riscuri inutile la care este supus clientul când intră în zona de service.

Comentarii (2)

  • Super idee
    Va imaginati ce ar fi in fabricile din Europa daca s-ar permite acest lucru? Cu siguranta si eu m-as inscrie (daca as avea banii necesari, of course) pe o astfel de lista...cred ca este visul oricarui mare pasionat de masini...eu cred ca as lesina cand as intra pe poarta fabricii Mercedes :))
    Bravo americanilor pentru ideea asta (care e de fapt marketing) geniala.
    2 1
  • bogdan
    dacia
    daca acest lucru se intampla si la dacia va dati seama cate suruburi ramaneau?:))))
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru