Honda, Toyota, Nissan şi Subaru şi-au închis temporar fabricile din Japonia

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 11.03.2011
Cei mai importanţi constructori de automobile din Japonia au avut probleme serioase din cauza seismului care a avut loc astăzi la 130 kilometri de coasta niponă.

Patru producători de automobile din Japonia au avut activitatea perturbată din cauza cutremurului care a avut loc în Oceanul Pacifc. Fabricile unor constructori au fost avariate, în timp ce alte uzine au rămas fără curent electrice. Seismul este cel mai puternic care a lovit Japonia în ultimul secol şi a lovit la 14:46 ora locală. Epicentrul acestui cutremur a fost la 130 de kilometri de Sendai, localitate aflată la nord de Tokyo.

Toyota, cel mai mare constructor de automobile din lume, a închis temporar trei fabrici din cauza acestui dezastru natural. Producătorul din Tokyo deschisese la începutul anului o fabrică în prefectura Miyagi, uzină a cărei activitate principală era producţia de modele Yaris, iar activitatea a fost întreruptă fără incidente din cauza seismului. La ora 17:00 (ora Japoniei) producţia a fost reluată, iar niciun angajat nu a fost rănit din cauza seismului.

Cei de la Honda nu au fost atât de norocoşi. Seismul le-a închis două fabrici, iar un angajat în vârstă de 42 de ani a fost strivit de un perete care a căzut la centrul de cercetare şi dezvoltare situat în prefectura Tochigi. Alţi 30 de angajaţi Honda au fost răniţi uşor în urma acestui cutremur.

Nissan a închis patru fabrici, inclusiv uzinele din Tochigi şi Kanagawa, alături de fabricile de motoare din Kanagawa şi Fukushima.

Doi angajaţi au suferit răni minore, iar compania din Yokohama a suferit câteva incendii mici la fabricile din Tochigi şi Iwaki. Mai multe facilităţi Nissan au rămas fără curent electric din cauza cutremurului şi a fenomenelor care au avut loc în urma acestuia.

Fuji Heavy Industries Ltd, proprietarul mărcii Subaru, a închis cinci fabrici. Cei de la Subaru nu au avut pagube materiale, iar angajaţii lor nu au raportat răniri. Conaţionalii de la Suzuki nu au publicat nicio informaţie privind uzinele sale, iar producătorii Mitsubishi, Yamaha şi Kawasaki sunt în aceeaşi situaţie. Sunt şanse mari ca uzinele şi facilităţile acestora să nu fie afectate de cutremur şi de efectele acestuia.

Via | Bloomberg| Jalopnik

Comentarii (14)

  • @Automarket
    la Nissan si Subaru de ce n-ati creat link catre oferta de masini noi??

    discriminare!! :))
    5 3
  • legat de articol.. bine ca n-a fost nimeni ucis... ca de reconstruit, reconstruiesc ei... ce naibi, si-au revenit si dupa 2 bombe atomice... japonezii sunt caliti
    9 0
  • Cand am vazut ce s-a intamplat in Japonia m-am gandit si la Toyota. Dupa ce au pierdut o groaza de bani cu recall-uri ma gandeam ca vor inceta productia o perioada. Ma bucur ca nu s-a intamplat asa, asa cum sper sa isi revina tara asta. Desi o perioada destul de lunga de timp se vor baza pe vanzarile externe. Nu pot sa concep o lume fara o Japonie puternica. Am fi condusi de 3 natii: Rusia, China si SUA... doua popare comuniste si o natie de aiuriti.
    Off topic:
    Eu am terminat Facultatea de Geografie. Am invatat depre cutremure, iar cand am auzit de 8,9 am crezut ca e o informatie gresita. Nici la facultate nu auzit vreun profesor de un asa cutremur. Cel mult 8-8,5. Imi pare foarte rau de japonezi.
    36 2
  • Brutarul din Buzau
    asa le trebuie la bobu de orez adica Japonia
    0 24
  • sa le dea drumul cand voi merge eu cu piese
    2 25
  • @lici
    dar acum cu ce mergi? cu o tricicleta intreaga
    10 1
  • Excomunicatorul
    :)
    @LauCalin

    Stai linistit,Japonia nu reprezinta o buna comparatie alaturi de Rusia,SUA,sau chiar China...Japonia a copiat absolut tot ceea ce a vazut in restul lumii mai bun,ajungand la un nivel destul de inalt.Nu pot sa nu apreciez faptul ca sunt baieti destepti.Bravo lor!

    In legatura cu seismul,imi pare rau pentru cei care si-au pierdut vietile si pentru familiile lor.Daca vom continua pe acelasi drum sinucigas va trebui sa ne obisnuim cu acest gen de intamplari.
    7 5
  • dezastru total, sa lasam un moment pagubele materiale, totusi au murit oameni acolo,
    http://www.nytimes.com/interactive/2011/03/11/world/asia/20110311_japan.html?ref=asia#20
    2 0
  • Numai un cioban se poate bucura la ce li s-a intamplat.
    Zice-ti mersi ca nu a fost la noi ca la cum este statul Roman a-ti fi trait printre daramaturi.
    11 0
  • @Excomunicatorul
    in japonia...
    acum nu se mai pune problema de niciun copiat pt ca sunt cu mult inaintea multora... altii incearca sai-i copieze pe ei... acum pana si state dezvoltate cum sunt Franta, SUA privesc in sus cu admiratie la nivelul de sofisticare al tehnologiei in societatea japoneza
    11 3
  • Nicio alta tara din lume nu este mai bine pregatita decat Japonia in cazul unui cutremur
    6 1
  • kumite
    !!!!!
    Cutremurul in sine a facut pagube destul de mici.A mai explodat o centrala nucleara,au mai cazut ceva ziduri...Cele mai mari pagube le-a provocat tsunami.10 metri a avut valul si o viteza de "747"Cand e vorba de vieti omenesti la mijoc ,si unii se bucura.....Japonezii iar vor strange din dinti,si iar vor iesi la suprafata.Vor munci din greu,nu vor sta cu mana intinsa.Nu vor astepta sa vina altii sa le refaca tara.
    6 2
  • Vasilica
    Daca la noi s-ar fi intamplat un cutremur de asa magnitudine nu cred ca mai scriati tampenii la ora asta!Asa ca ciocu mic si produceti ceva!
    4 0
  • super!
    he!he!he!....bucurosi cei de la DACIA, mai vand si ei masini,....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru