Hyundai i30 ar putea avea şi o versiune sportivă

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.12.2011
Allan Rushforth, şeful diviziei europene a mărcii Hyundai, a declarat că o versiune sportivă a lui i30 este luată în considerare. Dacă va intra în producţie, modelul va dezvolta circa 200 CP.

Cei de la Hyundai se gândesc la o versiune sportivă a lui i30, care ar putea fi echipată cu un motor de 1.6 litri şi 204 CP. Modelul va fi dezvoltat în baza versiunii europene a lui i30 şi va avea un design mai sportiv, spune Allan Rushforth într-un interviu pentru englezii de la Autocar. Kia, marca alături de care Hyundai îşi dezvoltă şi împarte platformele, a confirmat deja o versiune sportivă a lui Cee'd, care va fi echipată cu un motor turbo de 1.6 litri şi cu injecţie directă. Pentru moment, versiunea sportivă a lui i30 este încă în discuţii.

Motorizarea turbo de 1.6 litri cu injecţie directă va intra în gama Hyundai în 2012, pe o versiune mai sportivă a lui Veloster. Până la debutul respectivei versiuni, sperăm ca Hyundai Europe să ia o decizie în privinţa lui i30 sport, care ar putea deveni un hot-hatch accesibil, dat fiind preţul de pornire al actualului model şi costurile unei eventuale versiuni sportive. Cei de la Hyundai nu au dezvoltat subiectul în discuţiile cu Autocar, dar versiunea sportivă a lui i30 va avea o caroserie cu trei uşi.

Viitorul Veloster 1.6 turbo va fi dezvolta 204 CP şi 265 Nm. Unitatea se numeşte Gamma 1.6 T-GDI şi a fost dezvoltată intern, iar costurile au fost de 43.7 milioane de euro.

Motorul se mândreşte cu un sistem de injecţie directă şi cu distribuţie variabilă.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru