Mercedes lanseaza un diesel de 2.2 litri si 500 de Nm

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 11.09.2008
Mercedes va prezenta la Salonul de la Paris un motor diesel de 2.2 litri care ofera 204 cai si un cuplu de 500 de Nm.

Esential

500 de Nm dezvolta motorul de 2.2 litri dezvoltat de Mercedes.
7.0 secunde ii sunt necesare editiei speciale C-Klasse pentru a atinge 100 km/h.
5.2 litri la 100 de kilometri este consumul mediu anuntat de constructorul german pentru noua motorizare diesel.

Pe langa prototipul Fascination, dezvaluit in cursul zilei de astazi, Mercedes va mai aduce la Salonul Auto de la Paris si o motorizare complet noua. Este vorba de un motor diesel implantat pe editia speciala C250 CDI BlueEfficiency Prime Edition, ale carui performante sunt de-a dreptul admirabile.

Vorbim despre un motor in patru cilindri, cu o capacitate de 2.2 litri capabil sa dezvolte 204 cai putere si un cuplu motor impresionant, de 500 Nm. Cu asemenea resurse sub capota este usor de inchipuit ce performante  ofera editia speciala C-Klasse: o acceleratie de la 0 la 100 de km in 7.0 secunde si o viteza maxima de 250 de km/h.

Mercedes nu face insa compromisuri atunci cand vine vorba de consum sau emisii de CO2, pentru ca C250 CDI BlueEfficiency Prime Edition inghite 5.2 litri la 100 de kilometri si elibereaza doar 138 g/km.

Cei care isi doresc premiera tehnologica de la Mercedes ar trebui sa se grabeasca pentru ca nemtii nu vor produce decat 5000 de exemplare ale editiei speciale C250 CDI BlueEfficiency Prime Edition.

Pentru cei mai rabdatori insa, vestile sunt bune, motorul de 2.2 litri si 500 de Nm urmand sa debuteze treptat si pe E-Klasse, GLK si varianta coupe a lui E-Klasse.

Editia speciala C250 CDI BlueEfficiency Prime Edition va fi disponibila in doar patru culori: obsidian black, palladium silver, iridium silver si diamond white. La exterior, Prime Edition se individualizeaza prin oglinzile retrovizoare noi, pneurile cu rezistenta redusa la rulare si elementele aerodinamice noi.

O alta inovatie regasite pe Prime Edition este un sistem de management eficient al energiei care include directie asistata adaptiva. Aceasta din urma beneficiza de o valva aditionala care inchide fluxul pompei de directie atunci cand nu este nevoie de aceasta.

Comentarii (29)

  • Si fiabilitate 0 (zero)
    0 0
  • Crysty
    Fiabilitate
    De unde stii? L-ai testat tu si ai intampinat probleme? Sa ne spui si noua sa nu ne pacalim ca vrem sa ne cumparam !
    0 0
  • gtrazvan
    Stie bbb domne stie bbb
    1.Pai stie omul ca a jucat el un joc pe calculator si i-a expldat motorul diesel la vre-o 3 Mercedesuri :))
    2.sau ma gadeam ca a luat parte la proiect si stie despre ce e vorba
    3.sau s-au scurs informatii de la Mercedes la el pe babetica
    4.sau stie mama ghicitoare si i-a zis si lui
    5.sau i-au zis niste prieteni
    6.sau e prost, cu muci la nas

    Aleg varianta 6
    0 0
  • ludovic
    ca in reclama
    ca in reclama respectiva "niste tarani" eu nu am de spus decat "niste nemti" haha
    0 0
  • mercedes
    pt prostii care nu stiu Mercedes e cea mai puternica marca de masini
    0 0
  • mai-mai
    Pentru cei care nu stiu , mercedes este un nume spaniol al unei femei.Nici macar un nume(original german) n-au fost in stare sa gaseasca ! In rest numai bine , fiecare alege pentru el. Eu nu mi-as lua niciodata .
    0 0
  • alfaman
    Pt.Alex..
    "Mercedes" era numele ficei lui Karl Benz.
    0 0
  • Mercedes
    >>"Mercedes" era numele ficei lui Karl Benz
    0 0
  • numar13
    pentru carcotasi !!!
    daca vreti sa va convingeti de fiabilitate mercedes uitati-va pe mobile.de si o sa vedeti ca mumai mercedes (cum au spus si altii , numele fetei lui Kalr Benz) se vinde cu sute de mii de km , si sigur nu din cauza faptului ca motoarele sunt slabe !!!
    0 0
  • @lulu@
    pt. D'l Mirica
    "Pentru cei care nu se grabeasca, vestile sunt bune" Ce parere aveti despre aceasta fraza ? ;)
    Cat despre motor...performantele si consumul sunt nemaipomenite !!!
    0 0
  • Merc
    NU stiu de ce la fiecare articol trebuie sa ne certam. Ideea e ca trebuie sa se discute despre masina prezentata.
    Nu sunt fan Mercedes (probabil ca e ultima din marcile premium pe care mi-as cumpara-o), dar masina asta imi place. Motorul, e exceptional (cel putin pe hartie), si elementele stilistice ce le aduc suplimentar dau bine pe masina.

    Desi nu ma pasioneaza Merc-ul, masina asta as vrea sa o am.
    0 1
  • pt alex
    un taran
    Daca nu ai bani evident ca nu o sa iti iei. Doar un invidios cocalar
    0 0
  • Mercedes-Benz
    Spui Mercedes si se stie tot! Haideti sa nu bagam in seama persoane de genul lui bbb, frustrati cu japonezele lor. Fiecare padure isi are si uscaturile ei. Felicitari Mercedes!!!
    0 0
  • tot bmw...
    ptr ganganii...
    la fiecare articol trebuie sa apara cateva "ganganii" care sa bazaie anti-subiect....natie de invidiosi... pai daca ajungi sa spui ca mercedes ul de fatza nu are fiabilitate esti total deplasat si scri se pare din plictiseala...ma intreb cum ai ajuns pe site ul asta, din greseala, nu ?
    0 0
  • Mercedes
    Va legati de nume si alte chestii ca nu sunt bune de ce? Oare de ciuda pentru ca multi din noi nu o sa ne permitem sa il avem. Mercedes mereu au facut masini bune si asta o stim toti, nu aveti ce sa ii reprosati acestei marci de masini.
    Bv. lor pentru motor poate seteaza un nou benchmark pentru ceilalati producatori mai stii :)) - numai comentati aiurea
    0 0
  • Mercedes...
    ... nu e numele fetei lui Karl Benz! Sinteti amuzanti rau, copilasi!
    0 0
  • Andrei
    pentru toti criticii
    Cand v-ati luat 520-ul la mana a 6-a, v-a rugat bmw-ul sa faceti antireclama la merc? hai fiti seriosi... la un motor ca asta va pune pe dreapta toate v6-urile si toate v8-urile voastre de la bmw-ul forjat prin vitan sau prin otopeni... mai invatati mecanica inainte sa spuneti lucruri de acest gen impotriva oricarei clase premium.. pana atunci vedeti-va de loganu vostru cu sigla de bmwu'
    1 0
  • ce tare, :)))
    de la comentariul unui bou s-a dezvoltat o intreaga polemica.
    fac si boii astia ceva in viata :)))))
    0 0
  • necesar
    adevarul este ca aveau nevoie de un motor mai "tineresc" avand in vedere concurenta;)
    0 0
  • si in sfarsit imi place mercedes.
    0 0
  • DanutzS
    nu sunt fan BMW dar...
    123d are motor de 2000 nu de 2200 ca la merc si are aceiasi putere si cam acelasi consum doar cuplul eset mai mic (400) si a aparut inainte asa ca nu o fi BMW chiar asa la coada sunt cam pe aceiasi treapta la motoare diferente sunt in alta parte.... numai bine!
    0 0
  • MINCIUNI , NU CRED !!!!!!!!!
    204 CP SI DOAR UN CONSUM DE 5,4 LITRI ??? MINCIUNI !!!! VREA SA DISTRAGA ATENTIA FANILOR BMW CA SI MERCEDES POATE DEVENI SPORTIV !!!!!!!!!!
    0 0
  • hihihi
    costi , nu e adevarat ! Poate cel mult al unei iubite a vreunui bautor de bere.....Mai documenteaza-te !
    0 0
  • sunshine64sm
    Mercedes e Mercedes
    Orice ati spune, pro sau contra, Mercedes ramine Mercedes, pentru ca Mercedes inseamna... Mercedes, si nu mai este nevoie de alte cuvinte...
    0 0
  • pharao
    e adevarat
    stiu de acest motor inca din primavara. am avut privilegiul sa lucrez pt acest proiect si stiu de la un fost coleg din sindelfingen care a avut ocazia sa testeze acest motor pe noul GLK.
    motorul poate sa ajunga la 250 CP fara probleme dar nu este nevoie datorita cuplului extraordinar.
    tot ce scrie in acest articol e cat se poate de adevarat.
    haideti sa nu mai fim carcotasi si sa recunoastem ca Mercedes, ca de altfel si BMW sunt state of the art in domeniul automobilelor.
    0 0
  • LilShaq
    daca stiti engleza...
    Gottlieb Daimler and Karl Benz. They had separate companies at first, and Daimler's company was named Mercedes after the daughter of his first major customer (who ordered that the cars in his order be named after his daughter). The name for those custom cars caught on, so the company bore the name as well.
    0 0
  • @bbb - ce-mi place ca esti invidios ca au scos in sfarsit acest motor, hahahaha, mori in chinuri =))

    ce a scris Lil Shaq e corect, Mercedes este numele fiicei austriacului Emil Jellinek care a comandat 36 de masini Daimler cu specificatiile date de el, cerand ca acestea sa fie numite Mercedes si de acolo a pornit treaba


    cat despre motor, am mai zis-o si o zic din nou, trebuia sa iasa mai devreme, dar au vrut neaparat sa fie blue, cat despre gigeii care nu cred consumul, mai verificati studiati, de exemplu 123d cu 204cp/400nm, are tot un consum "inexplicabil" de 5.2 litri :)

    Respect Mercedes si BMW pentru aceste motoare
    0 0
  • masinile
    Sunt de 2 feluri: MERCEDES si alte masini
    0 0
  • bogdan
    nu va mai certati ca prostii: Mercedes si BMW sunt printre primele marci daca nu chiar primele din toate marcile de automobile. DIFERENTA intre ele e ca Mercedes se bazeaza mai mult pe confort la clasa limuzinelor sedan decat BMW,BMW trage mai mult carte partea sportiva si e ceva mai agil in general,dar diferentele sunt mici,nu pot exista marci care sa aiba caracteristici absolut identice,si in plus confortul se plateste mai scump decat sportivitatea bineinteles intre anumite limite, si in primul rand e vorba de gustul si stilul fiecaruia:gusturile nu se discuta,fiecare are dorinte diferite.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru