Mercedes sunt acuzaţi de dare de mită în Egipt

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 14.05.2010
Un comunicat publicat de premierul egiptean anunţă demararea unei anchete, privind mituirea mai multor angajaţi din sectorul public, de către compania germană Daimler.

Scandalurile în care sunt târâţi cei de la Daimler par să nu se mai oprească. În urmă cu câteva luni, autorităţile din Statele Unite au acuzat compania germană de mituirea unor oficiali cu sume de bani şi maşini, pentru facilitarea obţinerii unor licitaţii.

Grupul german a decis atunci să rezolve acuzaţiile prin aceeaşi metodă, decizia conducerii fiind aceea de a plăti daunele stabilite de Ministerul de Justiţie si de Comisia de Securitate şi Schimb, evaluate în acel moment la 185 de milioane de dolari.

Povestea se reptă, de această dată cu alţi actori şi în alt colţ al lumii. Autorităţile egiptene acuză Daimler de acelaşi comportament neortodox, organele de justiţie urmând să ancheteze în perioada următoare mai multe cazuri de mituire a oficialilor.

Într-un comunicat de presă emis de cabinetul primului ministru egiptean se arată ca "Ahmed Nazif, premierul Ţării Faraonilor, a decis să-l însărcineze pe procurorul public Abdel Meguid Mahmoud, cu anchetarea eventualelor tentative de mituire a mai multor angajaţi din Egipt, de catre constructorul de automobile Daimler Mercedes-Benz".

via - autocar

Comentarii (4)

  • Carlos
    au creat un precedent... nu trebuiau sa dea bani de prima data... nu trebuiau sa plateasca "daunele"... acum la cat de lacomi sunt, s-au strans sacalii...
    6 1
  • In Romania Daimler nici usturoi nu a mancat, nici gura nu ii miroase si in Bucuresti Mercedes e autobuzul achizitionat in fata lui Iveco sau a altor modele

    Ne meritam soarta.
    4 6
  • bravo lor
    Un adevarat exemplu de "corectitudine" germana,de aia merge treaba la ei,pt.ca vinovatul cu adevarat plateste
    2 0
  • AndreiRN
    Rusine
    Rusine pt astfel de comportament in afacerile de azi si ar trebui sa se publice numele celor implicati ca sa nu-i mai angajeze nimeni. Cat despre conducerea MBZ sa plateasca din greu pt ilegalitatile facute.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru