Noul Toyota Land Cruiser, in Romania de la 47.200 euro

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 23.10.2009
Clientii Toyota din Romania pot comanda noul Land Cruiser. Modelul are un pret de pornire de 47.200 de euro cu taxele incluse, iar livrarile incep in decembrie.

Noul Toyota Land Cruiser va debuta pe piata din Romania in luna decembrie a acestui an si va avea un pret de 47.200 euro cu toate taxele incluse. Clientii Toyota care doresc sa comande acest model isi pot configura cate un exemplar inca de astazi, primele unitati urmand sa fie livrate abia in ultima luna a acestui an.

Toyota le va raspunde clientilor sai care doresc vehicule rezistente in cele mai dure conditii prin intermediul noii generatii de Land Cruiser, model deja emblematic pe piata SUV-urilor. Toyota beneficiaza de o experienta in off-road de peste 60 de ani, element care nu a fost deloc uitat in crearea noii generatii a acestui model. Clientii Toyota care aleg un Land Cruiser vor putea sa se bucure de confort si performante pe sosea, fara a face rabat de la calitatile off-road ale acestui model.

Noua generatie Toyota Land Cruiser beneficiaza de o functie de selectare Multi-teren, un monitor Multi-teren cu patru camere de luat vederi, care pot afisa si unghiul de bracare al rotilorl. Combinatia acestor sisteme le ofera un sprijin atat soferilor experimentati, cat si soferilor incepatori un grad de asistenta ridicat la rularea pe teren accidentat si nu numai.

Toyota Land Cruiser va fi disponibil pe piata din Romania cu un propulsor turbodiesel de 3.0 litri, care dezvolta 173 CP.

In comparatie cu generatia precedenta, emisiile de carbon au fost reduse cu 12 procente, atingand pragul de 214 grame per kilometru. Echipat cu motorul turbodiesel de trei litri, noul Toyota Land Cruiser are un consum mixt de 8.1 litri la 100 de kilometri.

Inginerii japonezi au revizuit suspensia care echipeaza puntea fata a lui Land Cruiser, aceasta fiind de tip independent, cu bascula dubla. Puntea spate are o noua suspensie multilink, alaturi de un sistem de suspensie cinetica dinamica (KDSS), care este controlat electronic. Varful gamei Land Cruiser va putea fi echipat si cu un sistem de suspensie variabila adaptiva (AVS). Sistemul de suspensie AVS incorporeaza functia Roll Posture Control si un ansamblu de perne de aer cu functia Height Control.

Habitaclul lui Land Cruiser a fost si el revizuit, fiind mai spatios decat cel al generatiei precedente. Modelul Land Cruiser este disponibil si intr-o versiune cu sapte locuri, ale carei scaune din ultimul rand pot fi glisate cu 135 milimetri.

Scaunele din ultimul rand pot fi pliate si ridicate individual, Toyota oferind ca echipament optional si un sistem automatizat care indeplineste aceasta functie.Podeaua a fost coborata cu 35 milimetri, pentru a oferi mai mult spatiu pentru picioare tuturor pasagerilor.

Via | Toyota

Comentarii (29)

  • Hmm,prea incarcat interiorul,prea multe butoane, la exterior imi place.
    4 9
  • Florin
    Cel mai tare ma bucur ca ai revenit Sebastian Toma .Azi ceva mai devreme am intrebat pe site, ca ce s-a intamplat cu tine azi.
    4 4
  • merita bani
    http://www.youtube.com/watch?v=vn3rx0heeTY
    6 0
  • bubuletz
    ...
    Autobus, sau garsoniera pe roti, preferata tzaranilor din orasele Romaniei, mai oribila ca niciodata. Ce face criza economica... loveste si in designerii Toyota. Niciodata Land Cruiseru' nu a fost frumos, dar acum parca nu sunt cuvinte suficient de urate ca sa il descrii. :)
    9 24
  • ptr bubuletz
    land cruiesc nu este o masina de fite, nu este creata pentru a atrage privile pe strada, nici nu este o masina premium insa este de departe cel mai fiabil si cel mai veritabil suv de pe piata. Nu o sa vezi niciodata cocalari cu land cruieser, nu o sa vezi pe nimeni intreband la sectiunea raspunsuri de ce ii rugineste tabla dupa 5 ani ca la touareg sau ce are daca nu porneste, masina asta tine toata viata ca orice toyota.
    19 5
  • ptr bubuletz
    land cruiser*
    10 2
  • @bubuletz
    http://www.youtube.com/watch?v=maKS6Pkqut8&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=CCvTedfUeYM&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=XVraGQ_kLss
    man astea sunt pt. tarani de oras nu toyota , nu stiu cate Toyota Land Cruiser ai vz. tu in oras
    5 2
  • oricum land rover e peste ei ,:))))
    7 12
  • Intrebare
    @illy
    La ce e Land Rover peste Toyota LC? Poate la design, dar si acolo e discutabil!
    10 6
  • vasily
    ERATA !!!
    citat: " ... experienta in off-road de peste 60 de ani... "
    Istoria Land Cruiser incepe inca din 1951, cu un automobil destinat a inlocui Jeep-urile furnizate de Statele Unite, Japoniei, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, prin seria numita BJ.
    Va rog frumos sa mentionati lucrurile asa cum sunt pentru ca inseamna mult asa ceva pentru noi, cititorii de rand cat si pentru D-voastra, ca profesionalism, ... sau incercati macar sa nu mai umpleti cu cuvinte ceva spatiu.
    Sunt toyotist de peste 15 ani si imi rezerv dreptul de-a va face morala. Va multumesc!
    ...
    Si, apropos, BANCHETA SPATE, cu impartirea tip 40/20/40, culiseaza separat tip 60/40 pe 135 mm, scaunele DIN SPATE doar ... "rabateaza", manual sau electric !!!
    (srcie totul in mapa de presa Toyota !!)
    6 5
  • alexx25
    Uite asta e un cadou bun de Craciun, pacat ca dintr`un motor diesel de 3 litri au scos numai 170 de cai....tipic japonez.
    6 6
  • Bai dintre acest Land Cruiser si Mitsubishi Pajero, as alege Pajero, poate doar pentru nume ca Mitsubishi a castigat de multe ori Dakar-ul si mi se pare mie ca arata mai bine dar dintre aceasta Toyota, Pajero, si Land Cruiser V8, modelul mai mare (LC200) as alege Land Cruiser V8, e cel mai tare Land Cruiser si daca tot iti iei un Land Cruiser, ia-l pe cel mai bun
    4 5
  • RECLAMA
    SCOATETI RECLAMA AIA IDIOATA DIN PAGINA K NU POTI CITI NIMIC DESPRE MASINA PREZENTATA DIN CAUZA EI
    5 0
  • Tanc !
    3 0
  • @alexx25
    sunt 173 de cai pur sange la un cuplu de 410 Nm la 1600 - 2800 rpm
    si apropo pretul este de 38.900 euro TVA inclus echipare Comfort
    5 3
  • andr3i
    hoooo..
    mai urata ca nici o data. zici k ai plecat cu dulapu dupa tine :)).
    3 10
  • andrei
    pffff
    foarte urata la exterior pfff ma asteptam la altceva de la toyota,dar si pe iei ia lovit criza
    2 8
  • Asa trebuie sa fie un motor pentru off roader. Nu trebuie sa fie mic si fortat, ci mare si relaxat. In felul asta sa fi sigur ca te tine mult si nu te lasa cand ai mai mare nevoie. Faptul ca motorul 3.0 e cam de mult la generatiile toyota lc dovesdeste ca e un motor solid si faptul ca nu l-au prea modificat inseamna ca nu are nevoie de mai mult. E suficient pentru scopul masinii.
    6 1
  • toyota
    este foarte tare..................si foarte buna din toate punctele de vedere.......................nu ma pricep prea mult la toyota dar va pot spune o povestioara tipic made romania.......................am un prieten care a avut o toyota land cruiser din 2006,extraordinara masina...........si am fost cu el la tiriac sa o vindem acolo la otopeni stiti ce nea spus................ca ne pare rau dar nu o putem cumpara deoarece este o toyota si lumea nu stie ce inseamna....d4d.daca scrie tdi este ok daca aveam un x5 sau q7 il cumparau pe loc...............au spus noi stim ca este o masina extraordinara dar asta este ne pare rau..............made in romania.eu sunt fan bmw dar nu se compara x5 cu land cruiser...........fiecare este destinata pt alt ceva.
    10 2
  • URAGANU
    BEST
    Cele mai tari JEEP-uri, si JEEP-uri, nu SUV-uri.

    Toyota face masini Perfecte.

    Land Cruiser completeaza gama perfectiunilor.

    Ieftin de la 42,000.

    Multumim
    6 2
  • fier forjat
    Masina asta tine o viata!Este cea mai fiabila din intreaga gama toyota.Nu esta pt TZOPARLANi si melteni precum X5 sau Q7,ci pt cunoscatori!Tridentul PAJERO,LANDCRUISER,PATROL nu va muri niciodata.
    6 0
  • pt slv83
    nu o lua asa nu ai dreptul sa critici si sa jignesti pe cei cu q7 si x5.......pt ca in sinea ta ai vrea unul.........hai recunoaste............nu degeaba costa atatia bani x5 si q7.dar sunt destinate pt alt ceva
    1 4
  • pt x
    Da....recunosc.....as vrea un Pajero mai mult decat alta masina de pe piata!Da,recunosc....nu am vazut meltean cu Pajero sau Landcruiser!Da,recunosc...am vazut suparator de multi cu X5 si Q7!Restul e tacere......!!!
    1 1
  • pt slv83
    si de ce esti tu suparat ca ai vazut multi cu x5 sau q7? fa-ma sa inteleg...........restul de ce este tacere? ce te face sa crezi ca toti sunt melteni daca au x5 sau q7? nu dai dovada decat de invidie.poate esti fan pajero dar asta nu inseamna ca trebuie sa impartasim toti aceasi parere.nu contestam calitatile de off-road ale masinilor japoneze,dar dupa cum am spus fie care are destinatia ei........si nu mai fi suparat ca i-ti trece
    2 0
  • tot pt x
    Nu sunt suparat ca sunt multe X5 sau Q7!Sa fie fara numar....vorba cantecului!Totusi trebuie sa recunosti ca unii ce le detin habar n-au pt ce au fost construite(confort,siguranta,etc)si le poseda de cele mai multe ori din snobism sau ca asa au vazut la TV!Vreau sa spun doar ca la posesorii de Pajero,Landcruiser,Patrol si chiar Grand Vitara nu este vorba de snobism tzoparlanesc,ci de putina cultura auto!Asta am vrut sa reliefez,ce-i drept,intr-un mod putin mai plastic!
    0 0
  • pt slv83
    tu aici ai dreptae ca unii habar nu au pt ce au fost construite.ei le-au cumparat pur si simplu ca asa au vazut la alti.nu vreau sa mai intru in polemica dar credema ca si eu am vazut cocalari destui si tzoparlani cu land cruiser chiar si cunosc nu personal dar stiu cativa.cand prietenul meu a cumparat acel land cruiser de care am vb mai sus,tot de la un tzoparlan la cumparat,i-l cunosc personal.un taran care habar nu avea ce masina avea sub cur.asta este fie care padure cu uscaturile ei.poate ca in padurea lui x5 si q7 sunt mai multe uscaturi,dar nu putem schimba noi cursul vietii.mult succes
    3 0
  • Cosmin
    Urata
    e urata cu spume:)
    iar pajero in spaniola inseamna labagiu:d
    1 3
  • pt labagiu
    Dupa umila mea cunostinta, Pajero e un fel de pisica salbatica originara din America de Sud,in speta din Argentina!
    0 0
  • Atentie, redactie!
    "Puntea spate are o noua suspensie multilink''

    Are punte rigida, dragi specialisti Automarket. Daca nici copy-paste-ul de la comunicatele de presa nu mai merge bine, nici jobul vostru nu va creste...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru