Numarul masinilor echipate cu ESP a crescut cu 5% anul trecut

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 18.08.2009
Consumatorii din Europa au inceput sa fie din ce in ce mai interesati de siguranta lor, iar acest lucru se vede si atunci cand achizitioneaza un automobil nou. Vanzarile de automobile noi echipate cu ESP au crescut cu 5% in decursul anului trecut, la nivelul intregii Uniuni Europene.

Esential

80 % din accidentele cauzate de derapaje pot fi evitate cu ajutorul sistemului ESP.

In Europa, vanzarile de automobile echipate cu ESP au crescut cu cinci procente, pana la 55%. Acest lucru denota faptul ca acest sistem a devenit mai accesibil, iar europenii nu se dau in laturi de la siguranta. Aproape toate pietele mari din Europa au inregistrat o crestere in vazari a modelelor echipate cu ESP, cu exceptia pietei din Franta.

In timp ce 81% din masinile noi vandute anul trecut in Germania erau echipate cu ESP – o crestere de 25, francezii au cumparat cu 4% mai putine masini echipate cu ESP, micsorand procentul de vehicule noi cu ESP la 42%. Acest lucru s-a intamplat din cauza sistemului de bonus/malus din Franta, care favorizeaza achizitia de vehicule de clasa mica, dintre care nu toate beneficiaza de acest sistem in standard, iar echiparea acestora cu ESP nu este intotdeauna prioritatea numarul unu a clientilor.

Spre deosebire de piata din Franta, 51% din automobilele noi vandute in Italia in 2008 sunt echipate cu ESP, inregistrand cea mai mare crestere la nivel european – de 9 procente.

Britanicii au ales si ei din ce in ce mai multe vehicule echipate cu ESP, cresterea fiind de 8%, modelele echipate cu ESP inregistrand 56% din totalul vanzarilor de automobile noi din 2008.

Din noiembrie 2011, toate modelele vandute in Uniunea Europeana vor trebui sa fie echipate cu sistemul ESP de control al stabilitatii, sau un echivalent corespunzator. Aceasta cerinta se va aplica si in Statele Unite ale Americii, in mod progresiv, urmand ca toate modelele vandute in SUA in 2012 sa fie echipate cu acest sistem de siguranta.

Sistemul ESP este la fel de important pe automobilele de clasa mica, pe cat este pe SUV-uri sau pe modele sport. Aceasta tehnologie permite evitarea a 80% din accidentele cauzate de derapaje. Sistemul a fost introdus in productie in 1995 de catre Bosch, si a fost implementat si imbunatatit treptat de catre producatorii de automobile din lume.

Via | JustAuto (inreg.)

Comentarii (6)

  • :)))
    E greu sa mai conduci fara ESP in ziua de azi...:)))
    2 11
  • Logan cu ESP!?!
    Ia sa vedem un Logan cu ESP.
    Astept comentariile "profesionistilor" cum ca nu este nevoie de ESP, ei sunt maestri.
    Sunt de parere ca daca orice masura de siguranta care te-a scapat de la moarte o data, atunci isi merita banii.
    10 1
  • bogdan
    siguranta vs gandire
    ESP, airbaguri, cinci stele la EURONCAP, reprezinta 0(ZERO) , daca nu mai gandesti odata urcat la volan , DACA confunzi strada pe care circuli cu propriul circuit de curse.
    11 1
  • ESP-ul este un lucru foarte bun
    Cu toate astea, sunt destui soferi care conduc imprudent (a se citi intra in curbe pe care nu le cunosc cu viteze foarte mari) pentru ca se bazeza, constient sau mai putin constient, pe ESP. Poate nu ar fi rau ca toti soferii sa conduca masini fara ESP si ABS, sa vada cum reactioneaza masina si ce trebuie sa faca pentru a o putea controla in situatii limita. Evident, in cadru controlat - pe un poligon.
    7 1
  • alexandru26
    Smecherasii cu jeepuri si masini del ux cu toate sisteme de siguranta pe ele sunt cei mai periculosi ca nu tin cont de limitele de viteza si de ceilalti participanti la trafic ...DE CE??? Pentru ca vezi domne " Eu am ESP si DSC si ABS si altele si nu mi se poate intampla nimic. GRESIT!!!!! daca e sa te duci tot te duci. Eu zic ca daca respectam restrictiile de viteza nu avem nevoie de ESP ca nu iei curbele la munte cu 100 la ora. Si degeaba ai ESP daca nu stii sa controlezi masina.Consider ca acest sistem mai mult incomodeaza pentru ca intr-un fel cand acesta este activat nu prea mai ai controlul total al masinii.
    8 3
  • poate fi util ESP-ul dar cred ca se poate si fara.

    pentru siguranta se poate monta o cusca de protectie.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru