OFICIAL: Chrysler va produce versiunea electrica a lui Fiat 500

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 22.03.2010
Fiat 500 in versiune electrica va debuta pe piata din SUA in 2012, urmand sa fie produs in uzina Chrysler din Michigan.

Esential

2012 este anul in care va debuta in SUA noul Fiat 500 EV.

Chrysler va produce o versiune electrica a lui Fiat 500, modelul urmand sa fie destinat pietei din Statele Unite ale Americii. Anuntul este oficial si a fost facut astazi.

"Incepand cu 2012, Grupul Chrysler va produce Fiat 500 EV pentru piata din Statele Unite. Preturile vor fi anuntate in apropierea datei de lansare si vor fi unele competitive in segmentul modelelor similare de pe piata", se arata in comunicatul oficial Chrysler.

Versiunea electrica a lui Fiat 500 nu va fi singura produsa de Chrysler peste Ocean, cele doua companii care au stabilit o alianta la mijlocul anului trecut anuntand ca in a doua jumatate a acestui an va debuta o versiune pe benzina a lui 500 care va fi vanduta in SUA si Mexic.

Noul 500 EV va dispune de o baterie litiu-ion si va fi dezvoltat la Michigan de o echipa de experti in astfel de modele. Versiunea electrica se va baza pe prototipul prezentat de Chrysler la cea mai recenta editie a Salonului Auto de la Detroit si va face parte din ofensiva ecologica prin care Chrysler incearca sa atraga fonduri de dezvoltare din partea statului american.

via | AFP

Comentarii (1)

  • Duracell a renuntat in mod oficial la mascota sa (iepurasul electric) considerand ca e mult mai actuala folosirea unui model Fiat 500.

    Culoarea va ramane aceeasi, roz.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru