OFICIAL: Febra conceptelor Citroen continua cu noul GQ

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 05.03.2010
Desi Salonul Auto de la Geneva este in plina desfasurare, Citroen surprinde publicul cu un nou concept, botezat GQ. Coupe-ul este animat de un tren de propulsie hibrid, care ofera performante execeptionale.

Esential

4.5 secunde ii sunt necesare noului Citroen GQ pentru a atinge 100 de km/h, cu start de pe loc.
80 de g/km emite noul Citroen GQ.

Desi a expus deja doua concepte futuristice noi in cadrul Salonului Auto de la Geneva, Citroen nu se cuminteste. Constructorul francez vrea cu tot dinadinsul sa impresioneze si o face si de aceasta data cu un nou concept, botezat GQ si "destinat sa ofere o experienta deosebita barbatilor."

Noutatea absoluta o reprezinta trenul de propulsie hibrid, ascuns sub caroseria robusta, care include un motor pe benzina de 1.6 litri, cu patru cilindri si injectie directa, ajutat de o unitate electrica. Resursele ii permit conceptului sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in doar 4.5 secunde si sa atinga o viteza maxima de 250 km/h, performante comparabile cu cele ale unui model de performanta. Chiar si asa, modelul nu face compromisuri in materie de emisii, valoarea oficiala anuntata de producator fiind de numai 80 g/km.

Francezii au fost destul de zgarciti in ceea ce priveste detaliile, lasand sa se inteleaga doar ca exercitiul de design, creat in colaborare cu revista GQ, nu va avea o finalitate concreta, adica un produs de serie.

Liniile conceptului au fost trasate de editorul Dylan Jones, iar masina a prins viata in mainile echipei lui Mark Lloyd, omul care a desenat si DS3.

via | autocar

Taguri: , Citroen GQ

Comentarii (3)

  • superb :)

    Pacat ca economia nu poate sustine introducerea pe piata a unui astfel de "concept" ... probabil banii ceruti de PSA pt masina ar pune oamenii pe fuga , asta daca ar avea vre-odata intentia de a comercializa asa ceva ( evident nu, cum reiese si din articol :P )
    3 1
  • praf in ochi
    Atat timp cat noul C3 are VECHILE motorizari, iar de 6 ani Citroen ne vinde scumplucruri ioeftine, conceple ca asta sunt praf in ochii celor care (inca) mai prefera masini frantuzesti.
    1 10
  • Sa vezi si sa nu crezi
    N-am crezut ca un Citroen poate arata vreodata atat de bine :)
    Dar cat timp e un concept ...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru