OFICIAL: VW pregateste un sedan misterios. Ce sa fie oare?

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 12.02.2009
Volkswagen a publicat astazi primul sketch al modelului care va fi construit incepand cu 2011 in SUA. Numele lui e inca secret.

Volkswagen a publicat astazi un prim sketch oficial al unui viitor sedan de clasa medie. Acesta este, conform informatiilor venite din partea constructorului german, putin mai mare in dimensiuni decat actualul Passat, fara a ajunge la cele ale lui Phaeton.

Noul model - al carui nume nu a fost inca dezvaluit - va fi construit in viitoarea fabrica VW din Chattanooga, Tennessee (SUA). Volumul de productie va fi e 150.000 de exemplare pe an, startul asamblarii fiind programat pentru 2011. Majoritatea exemplarelor vor fi vandute in SUA si Canada.

Oficialii VW nu au comentat pe marginea unei eventuale prezente a viitorului sedan VW pe piata europeana.

via | Automotive News

Vineri 13 februarie, ora 17:00, CHAT LIVE pe Automarket cu Mihai Panaitescu - cel mai cunoscut designer auto roman. Pentru informatii si inscrieri INTRATI AICI!

Taguri: Passat, VW, Volkswagen

Comentarii (10)

  • Volkswagen
    Va fi un model destinat exclusiv pietei nord-americane avand ca principali concurenti Chevrolet Malibu,Ford Taurus,Toyota Camry si Honda Accord.
    1 0
  • Watsuuup
    VW
    Sigur asta o sa fie noul model Phantom
    0 0
  • Cristian
    Nu este urmasul lui Phaeton
    Volkswagen urmeaza drumul inceput de Toyota si Honda dezvoltand un model destinat special pietei americane avand un tren de rulare mai moale orientat spre confort tipic masinilor comercializate peste ocean. Honda Accord vanduta in America nu are nici o legatura cu versiunea europeana avand acelasi nume.Acelasi lucru despre Toyota Camry, special conceputa pentru piata americana . Asemeni concurentei nipone, viitorul sedan VW va avea un pret de pornire in jurul a 20000 $ .
    1 0
  • Consider ca doar
    Cu unele mici retusuri mici ar putea deveni urmatorul Passat
    0 0
  • ar fi chiar bine...mie oricum nu imi place passat.
    0 0
  • Ovidiu C.
    VW pregateste un sedan misterios... de clasa mare.
    Sau poate si una si alta. Sa fie destinat doar pietii nord americane, dar cu influente pentru un nou model din familia VW ce ar putea intregi gama. "Clasa mare", intre Passat si Phaeton, in aceeasi clasa cu E-ul Mercedes, seria 5 de la BMW, A6-le lui Audi sau francezele Safrane, C6 si 607. Phaeton si-a cam trait traiul, iar Passat e pe lista de asteptare pentru un facelift. Deci e posibil ca si aceste doua modele, coroborate cu "revolutia" din cadrul VW, odata cu venirea in postul de sef la departamentul de design a brazilianului Walter Maria de Silva (fost Audi), sa "sufere" transformari cu aceasta ocaziune.
    Toate bune.
    1 0
  • Cristian
    Walter Da Silva este italian !
    Walter Da Silva este italian nascut in localitatea Lecce ,Italia la data de 27.02.1951. La inceput a lucrat la FIAT,trecand in 1986 la Alfa Romeo. Aici a desenat Alfa 147 si Alfa 156. In 1999 trece la Seat unde dezvolta actuala linie de design Seat. In 2002 este promovat seful departamentului de design Audi unde lanseaza actuala grila Audi inspirata dupa modelele de curse Auto Union din anii 30. Din 2006 este seful de design la Volkswagen, primele modele desenate fiind Golf 6 si Scirocco .
    1 0
  • S..
    cand a lansat VW CC-ul au mai spus ca voi construi inca un model care va fi undeva intre passat si phaeton.
    0 0
  • @mester
    Domule, Mircea Mester. In caz ca nu stiati: “Unul dintre drepturile fiecarei persoane - care are calitatea de cetatean al statului roman - este si acela de a se exprima liber. Acest beneficiu este stipulat chiar in legea noastra fundamentala – Constitutia Romaniei – in articolul 30, unde se da curs liber la exprimarea gandurilor, a opiniilor sau a credintelor, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, acestea fiind inviolabile”.
    Poate renuntati la practicile astea primitive, de ex “CENZURA”. Suntem in secolul XXI!!!!
    1 0
  • Ovidiu C.
    Misteriosul sedan si "misterioasa" nationalitate...
    Va salut din nou.
    Este corect. Imi cer scuze daca am indus pe cineva in eroare. Domnul Walter Maria de Silva este nascut in Italia la Lecce si are "CV-ul" prezentat de Domnul Cristian mai sus. Sincer nu stiu exact nationalitatea sa sau numarul de nationalitati, insa rezonanta numelui, posibil intr-un caz, sa ma fi indus in eroare, negasind exact o specificatie in acest sens. Primele modele "desenate" sunt Golf 6 si Scirocco cum bine a specificat tot Domnul Cristian. Insa "povestea" continua cu siguranta vis-a-vis de rolul sau in grupul VAG. Cel putin in momentul de fata. Restul spuselor mele sunt doar propriile pareri si previzionari asupra viitoarelor evolutii gamei Volkswagen, iar comentariile mele se refereau strict la subiectul titlului din articol, fara vreo pretentie a vreunui adevar oficial.
    Toate bune.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru