Opel va oferi opţionale de clasă premium pe unele modele din gamă

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 30.06.2011
Gama Opel urmează să primească o serie de echipamente opţionale care vor creşte preţul modelelor în vederea creşterii profiturilor mărcii.

Opel pregăteşte îmbunătăţirea gamei de dotări opţionale pentru a face modelele mărcii mai atractive şi mai scumpe. Practic, marca germană încearcă din răsputeri să lupte cu expansiunea celor de la Volkswagen şi doreşte să-şi crească cota de piaţă în ţări precum Italia, Franţa, Spania şi întreaga Europă de Est. Soluţia vine sub forma unor pachete şi dotări opţionale "premium", inspirate din gama BMW, spun unele surse. Pentru a realiza acest lucru, Opel lucrează cu consultanţii de la AlixPartners, care îi vor sfătui în acestă privinţă.

Opel studiază toate căile prin care să-şi reducă costurile de dezvoltare şi producţie. Pe lângă asta, cei de la Opel vor să compenseze costurile ridicate legate de salariile angajaţilor din Germania prin dotări şi echipamente atrăgătoare, oferite opţional, care vor creşte preţul de vânzare al vehiculelor. Printre dotările noi şi inovatoare pregătite de cei de la Opel se numără un sistem de blocuri optice optimizat pentru rularea cu viteze mari.

Cei de la Opel oferă deja un sistem de faruri adaptive avansat şi un sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie, printre altele.

Analiştii de la Ripplewood Holdings consideră că problema celor de la Opel este legată de costurile mari de producţie în raport cu preţul mic al modelelor. Problema este foarte evidentă în Germania, unde Opel are cele mai mari costuri. Spre exemplu, o versiune a lui Astra costă 20.240 de euro în Germania, în timp ce Volkswagen cere 23.400 de euro pentru un Golf comparabil. Pentru un Insignia, situaţia este similară – modelul având un preţ de 26.280 de euro în Germania, în timp ce un Passat pleacă de la 28.025 euro, spun cei de la AutomotiveNews.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • pai cei de la opel au si obraz fata de client ,si se pare ca obrazul costa in ziua de azi. pai vw la nesimtirea lor ar cere si 30 de mii de euro pe un golf chel ,doar ca are sigla aia... de aceea pentru mine opel este peste vw - respectul pentru client se reflecta si in pretul de vanzare. eu as dori de la opel cel mai mult plafon panoramic pe insignia sedan si hathcback si pe astra j si gtc si nu in ultimul rand o cutie cu dublu ambreiaj macar pe modelele de peste 200 de cai.
    26 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru