Pininfarina a vândut singurul Lancia Stratos Fenomeno

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 15.11.2010
Modelul Lancia Stratos desenat în 2005 de Chris Hrabalek a devenit realitate în mâinile celor de la Pininfarina şi a fost cumpărat de un multimilionar german.

Multimilionarul german Michael Stoschek a cumpărat unicul exemplar Lancia Stratos. Exemplarul este un model bazat pe Ferrari F430 Scuderia şi prefigurează cea de-a doua generaţie a celebrului model Lancia care a fascinat fanii mărcii italiene. Aspectul exterior este opera lui Chris Hrabalek şi datează din 2005, în timp ce opera a fost transformată în realitate de cei de la Pininfarina. Designerul şi casa Pininfarina au avut nevoie de doi ani pentru a finaliza modelul Stratos.

Şasiul lui Ferrari F430 Scuderia a fost scurtat pentru a se adapta la proporţiile prototipului Fenomeno Stratos. Motorul exemplarului a fost modificat pentru a obţine un nivel superior de putere, iar componentele vehiculului au fost realizate din aluminiu sau din fibră de carbon, în funcţie de posibilităţile tehnice. Spre exemplu, caroseria este realizată din fibră de carbon, iar şasiul este fabricat din aluminiu.

Înmânarea cheilor şi predarea exemplarului se vor face în Torino, la sediul Pininfarina. Preţul modelului nu este dezvăluit, dar ne aşteptăm ca acesta să coste cel puţin de două ori mai mult decât un F430 Scuderia.

În ceea ce priveşte performanţele, modelul este cu aproximativ 80 de kilograme mai uşor decât un Ferrari şi ceva mai puternic, deci ar putea apărea o surpriză şi aici.

Via | GTSpirit

Comentarii (1)

  • Gresit
    Nu a fost vandut. Stoschek a finantat proiectul.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru