PREMIERA: Iata noul Seat Bocanegra de serie!

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 07.05.2009
Seat a lansat astazi la Salonul Auto de la Barcelona versiunea de productie a conceptului Bocanegra. Acesta va fi animat de un propulsor 1.4 TSI in variante de 150 si 180 de cai putere.

Salonul Auto de la Barcelona ne-a rezervat si surprize, un model neasteptat facandu-si aparitia la stand. Si pentru ca vorbim de un salon spaniol, surpriza nu putea veni decat din partea "localnicilor". SEAT a dezvaluit la standul sau, alaturi de Leon Cupra facelift si Ibiza FR, versiunea de productie a conceptului Bocanegra, prezentata in urma cu un an la Salonul Auto de la Geneva.

Desi s-a crezut initial ca Bocanegra nu va ramane decat un concept care sta la baza noii generatii Ibiza, se pare ca spaniolii si-au dorit mai mult decat atat. Noul model se vrea a fi unul dintre cele mai performante hatchback-uri de clasa mica ale momentului, spaniolii avand grija sa pregateasca doua motorizari puternice pentru proaspatul membru al familiei.

Astfel, sub capota lui Bocanegra, clientii vor putea regasi un motor cu patru cilindri, 1.4 TSI, disponibil in doua versiuni de putere, una de 150 si una de 180 de cai putere, ambele cuplate la o cutie automata DSG cu sapte rapoarte.

Versiunea de productie Bocanegra imprumuta, asa cum o sugereaza si numele, mai multe elemente de culoarea neagra la nivelul partii frontale: un spoiler vopsit in negru si rosu, o grila neagra si blocuri optice pe fond negru.

Toate acestea contrasteaza cu un finisaj al caroseriei in nuanta de rosu.

Celelalte elemente care individualizeaza noul mdoel Seat sunt jantele de 17 inch din aluminiu, acoperisul cu finisaj negru asemeni carcasei oglinzilor laterale. La interior, pasagerii se vor bucura de scaune sportive cu cusaturi de culoare rosie si logo-ul "B" inscriptionat in partea superioara. Volanul a fost si el inlocuit cu unul in trei spite, ce poarta acelasi logo "B" din aluminiu.

Versiunea de productie va debuta pe strazi in a doua parte a acestui an, oficialii lasand sa se inteleaga ca vor exista si versiuni mai puternice, FR si Cupra, ale modelului.

Seat Bocanegra a luat nastere si din dorinta constructorului spaniol de a aduce un omagiu modelului original, 1200 Sport, care a luat nastere in 1975. Modelul a ramas in istoria brandului ca fiind primul dezvoltat in totalitate de Seat, la Centrul Tehnic din Martorell. Succesul modelului nu a intarziat sa apara, Seat reusind sa vanda 11.000 de unitati in numai trei ani.

via | ZerCustoms

Comentarii (9)

  • Fiabilitate?!
    Mai vorbim peste 1 an despre fiabilitatea motoarelor de 1.4 cu 180CP.
    4 4
  • Etienne
    Ibiza?
    Bocanegra nu e doar o imagine mai "furioasa " a lui Ibiza? Genul acesta de detalii (grila neagra, aripi bombate, evacuari, etc.) justifica prezentarea ca fiind un model nou?
    0 2
  • SUPERB! abea asteptam si variantele mai puternice (fr ,cupra)!
    3 0
  • foarte tare abia astept sa il vad!!!
    2 0
  • seamana cu noul VW Scirocco ???
    prima imagine si linia planonului masinii, ma duce cu gandul la noul VW Scirocco.
    Si chiar nu as fi deloc uitmit daca aceasta masina este un Scirocco cu look de Seat.
    vedem noi mai exact, cand o sa apara pe strazi. :)
    2 4
  • Mircea
    @LoryT
    Nu are cum sa fie "un Scirocco cu look de Seat" pentru ca vorbim de doua clase diferite: Bocanegra=Ibiza=Polo=clasa mica, pe cand Scirocco=Golf=clasa compacta.
    4 0
  • nu-mi vine sa cred
    habar nu aveti ce vorbiti...nici sc-ul sau cupra-ul nu l-ati vazut inca si o dati in strambe cu bocanegra...limitati-va la masinile voastre si nu vorbiti aiurea..

    @automarket:multumesc de stire.nu-mi vine sa cred ca s-au tinut de promisiune cei de la seat si au reinviat bocanegra:D
    1 0
  • mai nene...
    ...masina arata beton, superb, cool si mai presus de toate...bine :))
    1 0
  • este un kit pentru Ibiza Cupra...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru