Premiera: Mini Crossover debuteaza la Paris

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 10.09.2008
Mini va dezvalui la Paris conceptul Crossover, care va anticipa primul SUV compact din istoria sa.

Standul MINI din cadrul Salonului Auto de la Paris va gazdui o premiera importanta pentru gama constructorului britanic de automobile. Este vorba despre un concept, botezat Crossover, care, asa cum o spune si numele, anticipeaza viitorul SUV compact pe care Mini il pregateste de lansare in 2010.

Cea de-a patra varianta de caroserie Mini este cea mai lunga de pana acum, masurand peste 4 metri in lungime. In plus, latimea de 1830 mm si inaltimea de 1598 mm il plaseaza peste actualul Clubman in materie de dimensiuni generale. Ampatamentul crossover-ului este cu 59 de mm mai mare decat cel al lui Clubman, cei 2606 mm promitand mult spatiu interior.

In materie de design, noul Mini Crossover adopta aceleasi linii traditionale pe care le amplifica insa intr-o nota mult mai originala. Blocurile optice fata sunt mai alungite si mai mari, grila frontala capata o alta forma iar partea inferioara este protejata de panouri.

Un detaliu important, specific pentru Mini este modul in care a fost gandita deschiderea usilor.

Crossover va dispune de doua usi glisante si trei cu deschidere normala. Soferul, pasagerul din dreapta fata si cel din dreapta spate vor avea acces in habitaclu prin usile cu deschidere normala. Portbagajul insa, si pasagerul din spatele soferului vor beneficia de usi glisante asemeni unui van.

La interior, Mini Crossover ofera patru locuri, cele din partea posterioara fiind ajustabile. Astfel, se poate opta intre cresterea spatiului pentru picioare sau a lungimii portbagajului cu 130 mm.

Designul interior a fost si el imbunatatit, instrumentarul de bord conventional fiind inlocuit cu unul digital. Acesta dispune de tehnologie cu proiectie laser si poate tine locul vitezometrului, navigatiei, telecomunicatiei si sistemului audio-video.

Versiunea de productie care se va inspira din conceptul Crossover va beneficia de o transmisie integrala si de aceleasi motorizari diesel si benzina regasite pe actuala gama de modele.

Comentarii (3)

  • dadada
    Dadadadadaaaaa ! Place muuuuuuuult ! Sper sa nu ramina numai un concept............
    0 0
  • o prostie
    Mini ar trebui sa se rezume la ceea ce a facut pana acum, adica masini mici. Asta nu e Mini, e o abureala, la fel ca si Clubman...
    0 0
  • viitorul suna ...prost
    pe cat de mult imi place mini one jcw pe atat de mult urasc mini crossover, mini trebuie sa fie retro nu futuristic, si suna ca m ciudat un mini....mare.. e urat , parca e o broasca.... naspa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru