Premiera: Suzuki a dezvaluit noua generatie Alto

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 07.08.2008
Suzuki a publicat doua fotografii ale noii generatii Alto, inspirata de conceptul A-Star, dezvaluit in decembrie.

Esential

109 g/km este valoarea emisiilor viitorului Suzuki Alto.

Dupa ce Volkswagen a dezvaluit ieri primele informatii si imagini ale noului Golf, nici Suzuki nu se lasa mai prejos si publica astazi doua fotografii cu vedeta standului japonez la Salonul Auto de la Paris din aceasta toamna.

Este vorba despre noua generatie a modelului Alto, o versiune de productie inspirata din celebrul concept A-Star, dezvaluit in luna decembrie a anului trecut la Salonul Auto din New Delhi.

Suzuki va produce doua versiuni total diferite ale lui Alto, hatchback-ul cu cinci usi de segment A. Prima dintre ele va fi destinata exclusiv Indiei si va fi produsa cu ajutorul constructorului local Maruti, cu care Suzuki a creat de altfel si conceptul A-Star.

Cea de-a doua versiune a modelului Alto va fi una globala, destinata publicului european si chiar nord american, productia urmand sa fie asigurata de o uzina japoneza. Ambele versiuni vor fi propulsate de un motor de un litru pe benzina, cu componente din aluminiu, capabil sa respecte normele de poluare Euro 5, valoarea emisiilor fiind de doar 109 g/km.

Suzuki Alto a fost introdus pe piata din Japonia in 1979 si a numarat pana in prezent sase generatii care s-au vandut in Europa, Asia, Orientul Mijlociu si America de Sud.

In prezent Alto este cea mai vanduta masina in India insa acest titlu este amenintat de noi modele pregatite de General Motors si Hyundai.

via | Caradisiac

Taguri: A-Star, Alto, GM, Hyundai, Suzuki

Comentarii (2)

  • cineva
    parca am mai vazut asa ceva...
    asta imi seamana a Alfa MI-TO sau cum ii zice... Bv suzuki, va merge spionajul! eu le-as propune sa se rezume la constructia de motociclete.
    0 1
  • sunshine64sm
    Imaginatie zero
    Se pare ca li s-o terminat si imaginatia. In ziua de azi toate masinile au tendinta sa arate cit mai la fel una cu alta. Jenant... si atunci cum o sa mai reusesc sa-mi gasesc masina in parcare ??
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru