Preţul carburanţilor a crescut costurile anuale de întreţinere ale unei maşini cu peste 20%

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 07.06.2011
Un studiu realizat în Marea Britanie arată că un posesor de maşină plăteşte în 2011 cu peste 20% mai mult pentru întreţinerea anuală a acesteia faţă de 2010.

Conform unui studiu realizat de un institut din Marea Britanie, costurile de întreţinere ale unei maşini au crescut în medie cu 20% în ultimul an, în principal din cauza exploziei preţului carburanţilor.

Conform analizei efectuate de Sainsbury's Finance, costurile anuale medii pe care le suportă un şofer din Albion sunt acum de 3090 de lire, o creştere de 21.1% în comparaţie cu 1 aprilie 2010. Pe lângă preţurile în continuă creştere ale benzinei şi motorinei, la creşterea costurilor de întreţinere şi-au mai adus aportul, în Anglia, şi preţurile asigurărilor (+30.7% în raport cu anul anterior) şi costurile de servisare (+5.4%).

Pentru a ilustra concret creşterea costurilor de întreţinere, analiştii de la Sainsbury's Finance au prezentat cazul unui Ford Focus care rulează 15.000 de kilometri pe an. Dacă deţinătorul maşinii plătea anul trecut 1400 de lire pe carburant, în timp ce în acest an plăteşte 1721 de lire. Creşterea efectivă este de 22.9%.

La analiza institutului britanic au participat 2000 de şoferi de pe tot teritoriul Marii Britanii.

via | Dailymail

Comentarii (1)

  • DAN_GRC
    Stau bine astia, la noi creste cu 20% pe an costul mancarii
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru